Velkommen til Phuket

Phuket

Phuket er Thailands største ø, omtrent på størrelse med Singapore, 48 km lang og 21 km på det bredeste stykke. Phuket ligger i Andaman havets farvande på Thailands Indiske Oceans kystlinje, som ligger 867 kilometer syd for Bangkok. Phuket er velsignet med storslået vige og bugter, pulveragtig, palm-fyldte, hvide strande, små omkringliggende øer, gæstfrie mennesker og skaldyr, dejlige turn-of-the-century Sino-portugisisk arkitektur, utallige sports-og fritidstilbud, et frodigt tropisk landskab – som alle sammen er med til at skabe en dejlig stemning for en virkelig uforglemmelig Thailand rejse. De mest berømte strande er Patong, Kata, Karon, Kamala og Nai Harn Beach. Phuket og øerne er ideelle til sejlads, dykning og snorkling, golf og alle former for sport og underholdning, du kan ønske sig. Du kan også tage en tur med en ubåd for at opdage det farverige marine liv under havet. Der er masser af overnatningsmuligheder til rådighed lige fra standard bungalows til 5-stjernede hoteller.

Phuket afledt tidligere sin rigdom fra tin og gummi, og nød en rig og farverig historie. Øen var på en af de vigtigste handels ruter mellem Indien og Kina, og blev ofte nævnt i udenlandske erhvervsdrivendes skibes logfiler. Det er en meget attraktiv ø for sightseeing, med dejlige strande og skovklædte bjergskråninger. Dens befolkning på 1,6 millioner mennesker rangerer som 6. Blandt alle provinser. Ca. 2.800.000 kvadrat meter af området er skov. Hovederhvervet her er i dag ris-landbrug. Den gennemsnitlige capita-indkomsten per mand er 14.343 Baht.

Men i den seneste tid, har Phukets top indtægt været turisme, som har forvandlet øen til Thailands rigeste provins. Forvent at priser er en smule højere end på fastlandet. Vestkysten af Phuket blev hårdt ramt af den indiske Ocean tsunamien i december 2004, men der er næsten ingen tegn på skaden tilbage.

Phuket nyder stor popularitet som rejsemål. De fleste strande er på vestkysten, med Phuket by i syd-øst, og lufthavnen i nord. Det er den eneste ø med provinsiel status.

Phuket – At komme dertil

Selvom Phuket er en ø, er meget ligetil at komme hertil, under din Thailand rejse. De fleste turister ankommer via Phuket International lufthavn. Men du kan også komme til Phuket ad landevej, og selvfølgelig til havs, hvis du rejser på et krydstogt, eller i en privat yacht.

Kørsel til Phuket

Phuket er omkring 867 km fra Bangkok, med en rejsetid på ca. 10 timer. Der er mange biludlejningsfirmaer i Bangkok, både internationale firmaer som f.eks Avis og Budget samt lokale virksomheder. Kørsel i Thailand er ganske behagelig uden for byen.

Til Phuket med Tog

Togene kører ikke til Phuket, det er uheldig, da togrejser i Thailand både er en billig og behagelig måde at rejse på. Men du kan tage et tog fra Hualamphong i Bangkok til Phun Phin nær Surat Thani, hvor du kan fange en bus til Phuket.

Med bus til Phuket

Rejser til Phuket med bus fra Bangkok tager omkring 14 timer. Du kan fange en fra den sydlige Bus Terminal (Sai Tai Mai), i Thonburi. Typer af busser er Ikke ens. For et par hundrede baht mere vil du altid kunne købe dig en bedre plads.

Rejser til Phuket med fly

Rejser til Phuket med fly kunne ikke være nemmere. Phuket har en international lufthavn med en række rute-og charterfly fra Europa og rundt i Asien. Men de fleste af de besøgende flyver stadig til Bangkok først, hvor der er mere end et dusin indenrigsfly til Phuket hver dag.

At rejse rundt på øen er ikke så bekvemt, eller billige, som man kunne forvente. Medmindre du bor i et travlt feriestedsområde som Patong eller Karon, vil det ikke altid være muligt blot at fange en tuk tuk og busser køre kun få gange i løbet af dagen og for det meste er de ikke tilslutte de vigtigste strande. Taxi service, leveret af dit hotel, er nok den nemmeste løsning efterfulgt af leje af en bil eller motorcykel.

Phuket – Vejret

Phuket er varmt og fugtigt hele året. Den varme årstid anses generelt for at være fra marts til begyndelsen af maj. Om sommeren er monsunen sæsonen fra maj til oktober, hvor formiddag og eftermiddag stadig er solrige og klare, men det har en tendens til at regne om aftenen og vandets klarhed forsvinder. De lokale betragter november til februar som den ”kolde” sæson, og vejret er til at tåle. Det er sammenligneligt med Floridas sommervejr i temperatur og intensitet af regn-storme: 25-33 grader, flyvende skyer, korte og tordnende nedbørsmængder om eftermiddage og aftener. Surfing, under din Thailand rejse, er muligt ved de vestlige strande.

Fra juni til august er der understrømme i nogle områder, som gør det usikkert for svømning eller snorkling. Et rødt flag på stranden betyder, at det ikke er sikkert for svømning, så bare bruge hotellets pool i stedet.

Phuket – Strande

Freedom Beach

Placering: Amphoe Muang

Denne strand kan kun nås med en 10 minutters tur med en longtail båd omkring den sydlige del af Patong. Det er en af de smukkeste strande med fint hvidt sand. Det er en privat strand, men så længe du ikke kommer på jet ski gives der adgang af ejeren. Der er et koralrev, som indbyder til snorkling og en restaurant med nogle strandstole. For at komme dertil skal du leje en longtail båd på Patong.

Karon Beach

Pacering: Amphoe Muang

Den næststørste af Phukes vigtigste turiststrande. Store resorts komplekser ligger bag en vej som går langs stranden, men selve stranden, 3 km lang og bred, har ingen bygninger. Sandet er meget hvid, og knirker lydeligt når du går pådet. Det sydligste punkt har et fint koralrev som strækker sig mod Kata og Poo Island. Restauranter, barer, tour selskaber og andre ikke-hotellet virksomheder er i den nordlige ende, tæt på rundkørslen, og i syd. Den smalle vej mellem Kata og Karon ligger en række små virksomheder samt Dino Park Mini Golf facilitet. Karon er det mest luksuriøse af Phukets strande. I dagtimerne er der regelmæssig busforbindelse til og fra Phuket Town. I monsunen sæson kan det være farligt at svømme her på grund af strømme, så hold øje med de røde flag, der er sat op, når det er for farligt.

Kata Beach

Placering: Amphoe Muang

Den mindste af Phukets tre største turist strande. Kata er forskellige i udseende og stil fra Karon eller Patong. Stranden i sig selv er bred og buet. Vandet er perfekte til svømning, og i den nordlige ende er et koralrev med mange forskellige koraller og fisk, der strækker sig ud mod Poo Island., Omkring 1/2 km fra kysten. Faciliteter for hver prisklasse omfatter hoteller, bungalows, tour firmaer, restauranter, barer og klubber. Der er regelmæssig busforbindelse til og fra Phuket by i dagtimerne.

Kata Noi Beach

Placering: Amphoe Muang

Syd for Kata er Kata Noi, en mindre strand med kun et par hoteller og lidt anden udvikling. Stranden er fremragende. Mange fisk lever i de klipper og koraller langs strandens kystlinje som strækker sig mod syd. For at komme dertil, tag den smalle strandvej op over bakken fra Kata.

Nai Harn Beach

Placering: Amphoe Muang

En populær badestrand og yacht forankring i tørre sæsonen. Stranden er fin, men store bølger rammer den i løbet af regntiden, hvilket gør svømning farlig. Regelmæssig busforbindelse til og fra Phuket by i dagtimerne. Nai Han er lige syd for Kata Noi og nord for Populære Cape, Nai harn er ikke Phukets længste strand, men den har den smukkeste lagune på øen. Den midterste af stranden er domineret af Samnak Song Nai Han klosteret, som har forhindret overdrevet udvikling og er grunden til, at stranden er generelt mindre overfyldt end andre steder på den sydlige del af øen. En bred vifte af vandsport kan nydes, men svømmerne bør være opmærksom på det røde flag, der advarer om farlige strømme under monsunen sæson fra maj til oktober. Man kan gå til den nærliggende Populære Cape for at se solnedgange, der ofte er fyrig og spektakulære.

Panwa Cape

Placering: Amphoe Muang

Den sydligste spids af denne kap er hjemsted for et Marinbiologisk Forskningscenter og Phuket Aquarium, hvor besøgende kan besigtige flere hundrede eksotiske, grotesk og prangende farverige marine arter, der findes i de myldrende farvande i Phuket og andre steder.

Phrom Thep Cape

Placering: Amphoe Muang

“Phrom” er thai for Hindu “Brahma” som betyder renhed, og “Thep” betyder “Gud”. Phromthep er et næs som strækker sig ud i havet og danner den yderste sydlige ende af Phuket. Fra Rawai Beach drej til højre og gå til 2 km. Kappen har høje klinter mod syd, og blev tidligere kaldt, af de lokale landsbyboere, “Leam Jao” (The Gods ‘Cape). Fra klipperne ned mod stenene ved havet er en linje af palmetræer. Emerald grøn strømme hvirvel i det dybe vand og maksimalafbrydere kaste sig forgæves mod Rocky Point: Det er en af Phukets mest inspirerende udsigter. Fra Populære Cape, som er det smukkeste sted at fange Phukets berømte solnedgang, fører en vej mod nordvest til Nai Han Beach.

Sehn Bay

Placering: Amphoe Muang

En lille bugt med mange sten og koraller. Snorkling og dykning er muligt. For solbadere, tilbyder denne afsides, buede Strand nord for Nai Harn lidt privatliv. En lille udendørs restaurant leverer mad og drikke. For at komme dertil gå gennem parkeringspladsen til Phuket Yacht Club Hotel og følg vejen til Ao Sehn, ca 1/2 km.

Sehn Beach

Placering: Amphoe Muang

Denne fjerntliggende bugt er den nordvestlige del af Nai Harn Beach og en lille hemmelighed i Phuket, fordi det ikke er let at nå. Stranden er lille, rent og indeholder mange sten. Det er et perfekt sted for en picnic. For at komme dertil skal du passere porten til Le Royal Meridien Yacht Club, kører gennem parkerings dækket på venstre side og følg vejen gennem Hotel Complex, indtil du når en lille vej, der går ca. 1 km nordvest.

Yanui Beach

Placering: Amphoe Muang

Denne lille strand er en af de bedst bevarede hemmeligheder på Phuket, der tilbyder smukke klippeformationer og god snorkling på revet foran stranden. For at komme dertil følg vejen fra Populære Cape mod vest. Ved vindenergi anlægget, kig efter en lille restaurant med en lille parkeringsplads. Et par meter bag restauranten kan du se stranden.

Relax Bay

Placering: Amphoe Muang

Denne vidunderlige lille bugt er en del af Le Meridien Phuket Beach Resort og ikke frit tilgængelige. Det ligger mellem Patong og Karon strand.

Bang Tao Beach

Placering: Amphoe Talang

Bang Tao Beach er en stor åben bugt med en af Phukets længste strande. Den blev engang brugt til minedrift på tin, men er siden blevet udviklet til en luksus resort strand. Det meste er besat af Laguna Beach Resort en massiv femstjernet-hotel udvikling med golfbane. Der er dog, indkvartering til rådighed andre steder end Laguna, ved bugten i den sydlige ende. I tør sæson er svømning fremragende, og ved bugtens nord ende er en mindre bugt, næsten helt omsluttet, ved udmundingen af den er der nogle fine koraller. Masser af steder at spise, tour selskaber og andre turistfaciliteter er tilgængelige enten ved Laguna eller i den nærliggende by Choeng Thale. Stranden ligger ved Sri Sunthon Rd., I Choeng Thale. Med hensyn til adgang til Laguna, kan den sydlige ende af bugten nås ved at tage vejen nord for Surin Beach. For at tage vejen til Laguna, men ikke ind, skal du fortsætte til byen Bandon, hvor der er et krydsfelt af asfalterede veje, og tage vejen som føre vest mod havet . Denne vej fører også til Nai Thon Bay og er en meget behagelig tur. Undervejs er nogle små bugter med god svømning og ingen udvikling.

Layan Beach

Placering: Amphoe Thalang

Denne strand er i den nordlige ende af Bang Tao Beach, hvor stranden møder en flod og en lagune. Området er hjemsted for mange fugle og andre vilde dyr, der nyder roen af lagunen. De mange små spor, som dækker bjergsiden af stranden er godt kendt af klatrere og ornitologer. Du kan komme til stranden ved at gå forbi Laguna Phuket Resort eller ved at følge motorvejen og dreje ind på Nai Thon stranden ved vejskiltet. Layan Beach Resort & Spa Village er den eneste udvej på denne strand.

Mai Khao Beach

Placering: Amphoe Talang

9 kilometer øde strand kendetegner Mai Khao, hvor der er lidt turist forretninger. Stranden er en del af Sirinat National Park og beskyttet. Vandet er fint til svømning på den tørre årstid, regntiden bringer store bølger og stærke strømme, som er farlige. Den ensomme strand er et andet område, hvor havskildpadder kommer for at lægge æg. Det er også hjemsted for hvad thaierne kalder et hav cikade, som er en form for livet i havet. For at komme dertil går til den nordlige spids af Phuket, stranden ligger langs vejen.

Nai Thon Beach

Placering: Amphoe Talang

Denne rolige bugt beliggende ved foden af høje bakker har en 900meter lang fin stribe af sand. Der er nogle gæsthuse, men stort set ingen andre forretningsområder. Stranden er god til at svømme fra, udenfor monsunen sæson og et koralrev ved den sydlige ende giver god snorkling. Beliggende mellem Bang Thao Bay og Nai Yang Beach, kan Nai Thon Beach nås ved at tage Thep Krasatri Rd. Drej ved det første lyskryds nord for Thalang by til Nai Yang Rd. Se efter skilte for frakørselen til Nai Ton.

Nai Yang Beach

Placering: Amphoe Talang

Det er her National Parkens kontor er placeret. Stranden i sig selv er en langt kurvet bugt foret med evergreens, der giver skygge til picnicks. Det store koralrev er hjemsted for mange forskellige arter af fisk, og Nai Yang er kendt som et sted, hvor havskildpadderne kommer for at lægge deres æg i perioden fra november til februar, antallet af disse er dog faldet meget. Førsteklasses indkvartering er til rådighed, og små fødevareproducenter tage højde for de mange dagsrejsende. For at komme dertil tage Nai Yang Rd., Og se efter skilte på indgangen til parken.

Pansea Beach

Placering: Amphoe Thalang

Dette er en lille eksklusiv bugt omgivet af klipper, som huser kun to feriesteder: Det luksuriøse Amanpuri og The Chedi. De resorts blokerer indgangen til stranden, men du kan komme det ved at gå gennem The Chedi. Som alle strande i Thailand er denne offentlige.

Sai Kaew Beach

Placering: Amphoe Talang

Denne strimmel af sand er bare den nordlige del af Mai Khao Beach og har mege af de samme karakter. Beliggende vest for broen som spænder over kanalen mellem Phuket og Phang-ngaprovinces.

Surin Strand

Placering: Amphoe Talang

Surin Beach Evergreen træer følger denne lille, buede bugt nord for Kamala. Surin er hjemsted for Phuket første golfbane, en ni-hullers bane anlagt fo mere end tres år siden under regeringstid af kong Rama VII. Den er nu stort set ude af brug undtagen som en park. Den stejle hældning af stranden, turbulent vand og store bølger gør Surin til et farligt sted at svømme, hvis din Thailand rejse ligger i regntiden. Stranden er for det meste fyldt af thaier, og de lokale i weekenden og i den sydlige ende kan du finde nogle små snacks og souvenirbutikker. Strandstole og parasoller kan lejes der. Surin er mest kendt for sine betagende solnedgange. Beliggende for enden af Sri Sunthon Rd., Vejen går vestpå fra Two Heroines Monument, 24 km. fra Phuket by. Indkvartering og restauranter er i nærheden.

Kalim Beach

Placering: Amphoe katu

Denne strand er egentlig en fortsættelse af Patong Beach nord på, hvorfra de er adskilt af nogle klipper. Den er endnu ikke udviklet, og giver dermed lidt privatliv. Stranden selv er en blanding af sand og små sten. På bagsiden af stranden er indkvartering. Vandet indeholder omfattende koralrev, som du kan nå til fods ved lavvande (du skal bære sko, da nogle af klipperne er meget skarpe) Den nordlige del kæmper mod monsunvindene og fra juni til september kan du måske få nogle store bølger egnet til surfing.

Kamala Beach

Placering: Amphoe katu

Kamala Beach er opkaldt efter den muslimske fiskerby nord for Patong. Udvikling af turismen på stranden, hvoraf en stor del er dækket af en muslimsk kirkegård og en politibetjents forpost, har været længe undervejs. Buffalo besætninger komme stadig ned til stranden for at køle af om eftermiddagen. Stranden er smuk og cirka 2 km lang. Der er overnatningsmuligheder lige fra gæstehuset til internationale hoteller, og en række små Thairestaurants med speciale i fisk og skaldyr for turisten. Kamala er det perfekte sted til at komme væk fra det hele og har meget lidt at tilbyde i form af underholdning. Der er ingen palmer, så skygge leveres kun af nogle parasoller du kan leje. FantaSea Phuket Temapark ligger her, som tilbyder daglige aftenshows. I dagtimerne er der regelmæssig busforbindelse til og fra Phuket by, tuk-tuk service til rådighed til Patong.

Patong Beach

Placering: Amphoe katu

Dette er Phukets centrale turist og natten underholdnings distriktet. Gennem årene har Patong vendt fra et fiskerleje i en af øens to byer. Stranden er kendt som et centrum for underholdning med restauranter, catering til hver nationalitet. Levende musik kan findes i de fleste pubber og barer. Indkvartering spænder fra budget til fem-stjernet. Indkøbsmulighed synes at være uendelig. Alle slags vandsport er på tilbud her, og stranden er god til svømning, så du skal være forsigtig i monsun sæson. Derudover er der mange tour virksomheder som venter på at hjælpe de besøgende med at planlægge deres ferier.

Nakalay Beach

Patong BeachLocation: Amphoe katu

Nakalay er ca. 5 minutter fra Patong og har kun én udvej, der dækker hele bugten – The Thavorn Beach Bungalow. Den er velegnet for folk der kan lide det roligt, men stadig ønsker at være i nærheden af underholdnings området, i Patong, under deres Thailand rejse.

Phuket – Attraktioner

Phuket tilbyder en lang række attraktioner til sine gæster, under deres Thailand rejse:

–          Phuket sommerfugls have og insekt verden

–          Phuket Aquarium: Beliggende på Cap Panwa, dette tropiske akvarium tilbyder et udvalg af fisk og koraller.

–          Crocodile Farm: Se personalet på Chana Charoen Road tæmme krokodiller og alligatorer lige foran dig.

–          Phuket FantaSea: Dette kaldes Disney Land i Sydøstasien. Det er det ultimative inden for natteunderholdning i Phuket.

–          Chalong Temple: Besøg det gamle tempel af Phukets munke, der hjalp folk under det kinesiske oprør.

–          Vandfald: Udforsk de største vandfald i Thailand, især i regntiden. De største måler 10 meter og kun 22 kilometer uden for Phuket.

–          AC ‘s Phuket fiskepark: En stor, ferskvandsfiskeri, oplevelse. Fang mange arter fra tre forskellige kontinenter, f.eks Arapaimas, rødhalede maller, krokodillenæbbet gars og Siamesiske kæmpe karper, piratfisk, siamesiske hajer og mange flere. Udstyr og lokal guide medfølger.

–          Prom Thep Cape: Bogstaveligt talt oversættes som “Guds Kap”, Prom Thep Cape er en af de øer med mest bemærkelsesværdige naturlige vartegn, og ligger langt mod syd, omkring 2 km fra Rawai Beach. Med høje klipper og uforstyrret udsigt, er Prom Thep Cape mest kendt for sine dramatiske solnedgange, som regelmæssigt tiltrækker folkemængder. Tæt på Cape peak finder du et lille og interessant helligdom, der indeholder en række af træ elefanter.

–          Orchid Farm og Thai landsbyer: Beliggende er cirka 3 km fra Phuket by er dette et ekstraordinært sted for kultur-elskere. Landsbyen har en betagende klassisk thailandsk danseforestilling, sværd-kampe, Thai Boksning, den sydlige told og elefant shows. Håndarbejde og traditionelle brydningsmetoder præsenteres også.  Orkidé gården udenfor er værd at besøge.

–          Puhkets viewpoint: Fra dette punkt kan du se bugterne ved Kata Noi, Kata og Karon, og også Poo Island. Det er en af de øer med bedst udsigter. For besøgende er der et stort offentlig Sala, eller husly, og flere sælger mad, drikkevarer og souvenirs i området, når vejret er godt.

Phuket – Shopping

Phuket har shopping muligheder for alle. Ud over vejboder og markeder er der masser af indkøbscentre og stormagasiner samt et godt udvalg af butikker og specialbutikker rundt om på øen.

På vejene med vejboderne og markeder, er der også et stigende antal af stormagasiner og indkøbscentre. Disse sælger et stort udvalg af produkter fra internationale og lokale navne, herunder tøj, smykker, modetilbehør, elektronik, husholdningsapparater, legetøj og babyudstyr, sportsartikler og bøger. En hel del gode tilbud kan findes, især hvis der er udsalg. De større indkøbscentre har også supermarkeder, biografer og masser af restauranter og madsteder.

Markederne er hvad shopping i Thailand handler om. Gademarkederne i strand områderne, sælger alle former for beklædning, såsom “brand navne” t-shirts, DVD-film, ure, sammen med gaver og souvenirs. Husk at sammenligne priser og forhandle hårdt, men med et smil. Arrige forhandlinger får du ofte ikke noget ud af nogen steder i Thailand, under din Thailand rejse.

De friske markeder sælger friske råvarer såsom frugt og grøntsager. Mens de måske ikke har alt for mange punkter på en turist shopping liste, kan et kig rundt på et marked med friske vare være en fornøjelig måde at blande sig med lokalbefolkningen og nyde farverne og dufte. Hvis du har en stor interesse i thai mad og hvordan det er fremstillet, giver et besøg på et marked med friske vare dig en mulighed for at se alle de ingredienser, der bruges i thailandsk madlavning, før de bliver anrettet, samt prøve nogle lækre snacks.

Gade markeder:

Patong Beach Road

Dette er den vigtigste shoppinggade beregnet til turister. Hele vejen langs strandvejen syd for Soi Bangla, og ned af et par af de små gyder, er der boder og butikker der sælger billige designer varer, strand slid, ure, nogle elartikler og souvenirs. En hel del boder og butikker er åbne i løbet af dagen, men gaden kommer virkelig til live om aftenen.

Bangla Road (Patong)

Stort set en fortsættelse af boder og butikker langs strandvejen, spækket med øl barer. Lige som med barerne, er shoppingen bedst om aftenen, under din Thailand rejse.

Shopping Centre

Central Festival og Jungceylon er de største indkøbscentre på øen og har taget shopping og underholdning i Phuket til et helt nyt niveau. Dette shopping kompleks har et væld af butikker, restauranter, samt biografer og anden underholdning. På en mindre skala er theOcean stormagasiner og Robinsons. Disse er absolut værd at checke ud, især hvis du er på udkig efter tøj, under din Thailand rejse.

Hypermarkeder

Tesco Lotus og Big C, i Phuket City, og Carrefour (en del af Jungceylon) i Patong er Phukets varehuse. Ud over de sædvanlige ting du ville forvente at finde i et supermarked, såsom mad, friske råvarer, dagligvarer og toiletartikler, har disse alt, hvad du kan forestille dig herunder billige tøj, møbler og boligudstyr, elektronik, byggemarked udstyr, alt til meget rimelige priser.

Efter Phuket by, er Patong det næstbedste sted at foretage dine indkøb på Phuket.

Der er butikker, skræddere, og selvfølgelig vejboder.

Patong Stormagasiner & Malls

Det største indkøbscenter er det vidtstrakte Jungceylon Shopping Mall, et stort shopping kompleks beliggende på Rat-U-Thit Road i centrum af Patong. Der er et stormagasin, supermarked, restauranter, samt masser af butikker, der sælger mærkevarer modeprodukter, elektronik, souvenirs og sportsudstyr. Det store tre etagers kompleks indeholder også et fire-stjernet hotel, natklub og biograf.

Phuket – Restauranter

Hvis du elsker mad, vil du elske Phuket. Der er restauranter for enhver smag som serverer et stort udvalg af vestlige og asiatisk mad. De mange forskellige køkkener og spisestue oplevelser, er en af de største attraktioner på øen. Du kan spise morgenmad på dit hotel, frokost i en lokal nudel bod ved vejen, og spise middag med fine vine i en sofistikeret klimatiseret restaurant.

Har du lyst til en snack i mellem? En af de vidunderlige egenskaber Thailand har, er den ærbødighed for mad og spise, så du kan spise på næsten ethvert tidspunkt af dagen. Tropisk frugt, banan æbleskiver, grill kylling og klæbrig ris?

Mens Thai mad er kendt over hele verden for sine vidunderlige smag og friske ingredienser, er Phuket især berømt for sine skaldyr, og du behøver ikke at tømme din bankkonto til at nyde den mest overdådige retter.

Kina Inn

De organiske bevægelser mødes Phukets køkken på denne turn-of-the-tallet shophouse. Der er rød karry med krabbe, et væld af veggie muligheder, hjemmelavet yoghurt og frugt smoothies med økologisk honning. Der er også et galleri her med tekstiler, udskæringer og tøj fra Myanmar og Laos.

Savoey

På en ø fyldt med vejet-til-ordrer-fisk grills, er dette en af de bedste. Dens enorme Is skal er fyldt med hummere, rejer, havaborre, Rød Snapper, tunge, Trevally og barracuda. De har også levende hummere. De har en menu og fire spisestuer – to af dem i sandet. Maden er altid stor, og priserne er ganske rimelige.

M & M ‘s Pizzeria

Kort sagt, det er uden sammenligning den bedste pizzeria på øen. Den lidt sure Skorpen er tynd, men med rigelig integritet, og deres pastaretter og salater er velsmagende.

Siam Indigo

En elegant, hvidkalkede, shabby-chic perle, beliggende i et 80-årig kinesisk-portugisisk levn, der har specialiseret sig i det thailandske køkken med et twist. Der er en fyrig svedent tun larb (hakket kylling, oksekød eller svinekød salat blandet med chili, mynte og koriander), hakket og krydret svinekød satay stegt på dampet citrongræs, grillet andebryst skiver og kogt i amassaman karry, samt et par Phuketian retter, herunder Gaeng poo, en sød og krydret krabbe-kød karry. Siam Indigo har stil, sjæl (tjek de lokale kunstneres arbejde, på væggene) og vanvittige mad, hvilket gør det til en af de bedste restauranter på øen, hvis ikke den bedste. Sørg for ikke at gå glip af det, under din Thailand rejse.

As Tum Lanna

Dette sted har tre retter som er værd at nævne: saltet, grillet Rød Snapper, den grillede kylling og maling-peelingly krydret that tum (grøn papaya salat). Fisken er nu meget god, men du kan finde en lignende på Hat Rawai. Kylling på den anden side … den er god, lyt til orderne fra en anden blissed-out kundes, fedtet Mund: “Dette er noget forbandet godt kylling!” Med hensyn til who tum? vær ikke en helt. Bestil det mildt. Det vil stadig give en alvorlige varme.

Tatonka

Dette er hjemsted for “Globetrotter køkken”, hvor ejer-chef Harold Schwarz udvikler, ved at tage friske lokale produkter og kombinere dem med Europæiske, Colorado og Hawaiis madlavnings teknikker. Det eklektisk, tapas-stil udvalg, som omfatter kreative vegetar og skaldyrsretter og lækkerier som pekingand pizza. Der er også en prøve smagnings menu (750B pr person, minimum to personer), som lader dig prøve lidt af hvert. Ringe i forvejen hvis din Thailand rejse ligger i højsæsonen.

Bang Rong Seafood

Denne fiske-farm-turned-restaurant ligger på en flydende anløbsbro i saftige mangrover. De har rød og hvid snapper, krabber og muslinger, og de plukker din fangst når du bestiller, så du ved, den er frisk. Du kan få den dampet, stegt eller grillet, men det er en muslimsk virksomhed, så du kan ikke få øl. Kom ved solnedgang, når fiskerne chatter på anklagebænken, og lyset spiller på både vand og mangrover. Det er en speciel scene, du skal opleve på din Thailand rejse.

Den Pad Thai Shop

På den travle hovedvejen bag Karon, lige nord for tacky Ping Pong Bar er dette herliggjort lokale mad stativ, der stritter frem fra ejernes hjem. Her finder du rige og krydrede kylling-noodle gryderet, oksekøds-ben suppe, krydret basilikum stir-fries og den bedste pat Tai på planeten Jorden. Varm og sød, fyldt med rejer, tofu, æg og jordnødder, og pakket i et frisk banan blade til at tage med. Du vil være taknemmelig.

Niende sal

Kom op til 9. etage i Sky Inn Condotel bygning, hvor man kan se havet i lys som spredes glidende gennem gulv til loft. Det er den højeste open-air restaurant på øen, men perfekt tilberedt bøffer og koteletter er, hvad gjort det til en Patongs institution.

Rockfish

Anbragt over floden og de vuggende long-tailes, med udsigt til stranden, bugten og bjergene, er Kamalas bedste spisestue. De ruller perler ud såsom braiseret andebryst med grønkål, og prosciutto-indpakket kammuslinger.

Chicken Rice Briley

Den eneste diner i Patong Food Park kan tilbyde næring, når solen skinner. Dampet kyllingebryst serveres på en bund af ris med en skål kyllingesuppe med smuldret bidder af kød og ben, og flæskesteg. Dyp i den fantastiske chili sauce. Der er en grund til det er altid fyldt med lokalbefolkningen.

Bo.lan

Bo og Dylan (Bo.lan, et ordspil, der også betyder ‘gamle’), tidligere kokke i Londons Michelin-stjernes Nahm, har givet Bangkok en overbevisende grund til at genoverveje luksuriøse thailandske køkkener. Parrets videnskabelig tilgang til thailandsk madlavning har resulteret i forskellige menuer, de byder på retter såsom grønne peberkorns nydelser og grillet-banan-blomstre salat.

Batik Seafood

Denne smukke strand-have restaurant, beliggende i den sydlige ende af Hat Nai Yang lige efter vejen bliver til støv, er der borde under stråtækte pavilloner som er omgivet af orkideer. Batik Seafood har specialiseret sig i frisk grillet fisk, som man vælger fra fiske marked, der afholdes lige nord for restauranten hver eftermiddag.

Soi Polo Fried Chicken

Din næse vil føre dig til, hvad mange påstår er den bedste kai thâwt (stegt kylling) i byen, der helt sikkert bitch-klasker KFC. De er gyldne og sprøde på ydersiden med masser af stegte hvidløg bits. En halv Ordren vil generøst brødføde to. For at spise som en lokal, køb da klæbrig ris og anvender de krydrede dipping saucer.

Thai Kitchen

God tommelfingerregel: Hvis en ydmyg, vejsiden cafe er fyldt med thailandske mennesker, kan du være sikker på, at fødevarerne vil rocke. Deres grønne karry (advarsel: næsen løber) og glas-nudel retter er fantastisk. Det er lige nede ad vejen fra, ahem, “Pussy Bar ‘.

Sabai Beach Restaurant

Hvis du foretrækker din frisk grillede fisk og skaldyr serveret på stranden med lidt mindre påskud og masser af smil og smag, så prøv denne familieejede spisestue terrasse. Finkæm igennem et stort udbud af frisk snapper, makrel, rejer, blæksprutte og krabbe, og gnaske dybt på en sød strækning af Patong Beach med udsigt over den turkisblå bugt.

Kachang Floating Restaurant

Set drive i Ao Phuket, er vakkelvorne Kachang kun et par minutter øst for Phuket by, men det er langt væk fra det turist slagene spor. Gratis long-tail shuttle både brummer asfsed til den flydende restaurant omgivet af skoler af cannabis fisk. Nyd soft-shell krabbe i det aftagende lys som solen går ned bag bakkerne, på din Thailand rejse.

Lim s

Lim s er 500 m nord (op ad bakke) fra kystvejen til Kamala. Det er en moderne, beton-støbt spisestue og opholdsstue hvor de serveres luksuriøse thailandske retter. Når berømtheder kommer til Phuket, tilbringe de mindst en aften her.

Phuket – I næheden

Bon Island

Koh Bon er beliggende syd-øst for Phuket ca. 1,5 km fra Rawai Beach. Den 1 kilometer lange ø er stenet og har kun en strand, der er besat af Evason Resort. På den nordlige spids er der en lille restaurant, som laver mad til dags turister, der besøger øen.

Coral Island eller Hae Island

Denne ø ved Phuket sydkyst er så kendt for sit koralrev, at den ofte blot kaldes Coral Island. Ud over de flotte koralrev der er to fine strande på nord og vest siden. Coral Island er en del af et maritimt forbeholdt, men overnatningsmuligheder, restauranter, diverse vandsport og dykning er alle tilgængelige her, under din Thailand rejse. Både sejler fra Rawai og Chalong.

Keaw Island

En fin strand, naturlige omgivelser, og koraller findes på denne lille ø, 3 km. fra Rawai, syd for Phrom Thep. Der er også en kæmpe Buddha-statue. Øen er 15 minutter med chartret båd fra Rawai.

Lone Island

Denne store, bjergrige ø er kun 20 minutter med fast passager-båd fra Chalong Bay, i det sydlige Phuket. De muslimske indbyggere lever af fiskeri, gummi og kokos plantning. Der er en lang strækning af strand på den nordøstlige kyst. Både til Ko Lone forlader dagligt Chalong Pier i de tidlige morgentimer.

Mai Thon Island

Denne lille ø udfor Phukets sydøstlige kyst er højt værdsat for sit stadig perfekte naturlige miljø, herunder fine hvide strande og krystalklare vand, ideel til svømning, dykning eller fiskeri. Den eneste virksomhed af enhver art er det overdådigt Maiton Island Resort. De som ikke ønsker at overnatte kan i dagstimerne tage på udflugt her til fra Ao Makham Deep Sea Port, under deres Thailand rejse.

Taphao Yai Island

10 minutter fra Phuket med færge fra Ao makam på Phukets sydøstlige kyst. Øen er hjemsted for Bucerotes næsehornsfugle. Restauranter og boliger er til rådighed på øen.

Phuket – Artikler

Agrotourism – Kajak mangrover hos Bang Rong

Udgivet: 29 juli, 2011 Forfatter: Kend Phuket

Alle ved at Phuket har gode strande og forrevne skov beklædte bakker. Det ville være vanskeligt for enhver besøgende at gå glip af disse åbenlyse geografiske karakteristika af øen. Hvad de fleste besøgende ikke kan se eller ved, er, at østkysten af Phuket stadig har store områder med tæt mangroveskov. Det er ikke overraskende at turister foretrækker strandene fremfor mangrover. Mangrove skoven er ikke et meget gæstfrit miljø for mennesker. Men det er et vigtigt levested for mange arter af flora og fauna. Det giver også kystområder vigtig beskyttelse mod erosion og flodbølger.

Vi siger, at der er store områder med mangrove skov, men det skal erkendes, at det er et stadig aftagende element i Phuket. Udviklere og land-opkøbere gør langsomt krav på mangroveskoven og vender den til hoteller, boligprojekter og rejefarme. Som det altid synes at være tilfældet, er interessen for at tjene penge større end for at beskytte miljøet. Heldigvis er der masser af miljøbevidste mennesker i Phuket, der ikke ønsker at beskytte dette unikke og vigtige levesteder og arbejder hårdt for at nå dette mål.

Det Agro turisme projektet på Bang Rong Pier er et fantastisk eksempel på et sådant arbejde. Her arbejder lokale folk sammen om et projekt, der skaber en turistattraktion, tjener penge til de lokale mennesker og skåner miljøet. Dette er virkelig en win-win, og vi støtter fuldt ud projektet.

Ideen er enkel. Tag turister med på kajak ture rundt om mangroven. Phuket har ingen vandløb, der er store nok, til at man kunne kalde dem en flod. Men de mangrover hos Bang Rong er så heldige at have flere kilometer indløb fra havet som bugter gennem dem. Det er et perfekt sted for turisme, hvor de kan komme på en tur gennem en mangroveskov.

Bang Rong er et fællesskab af omkring 1.000 mennesker på østkysten af Phuket. Den overvejende muslimske befolkning har altid stræbt efter at bibeholde deres kulturelle arv og de forsøger at imødekomme turisternes behov uden at kompromittere deres egen levevis. De er et selvbærende samfund og er meget bevidste om betydningen af mangrover. Mangrover beskyttede dem fra tsunamien i 2004. De er en kilde til fødevarer og andre produkter. De giver læ og er grundlaget for den lokale mole. Firs procent af den lokale befolkning er afhængige af mangroven i en eller anden form.

Så for at hjælpe med at beskytte denne værdifulde ressource fandt de lokale folk sammen og skabte Agro turisme projektet. De byggede en restaurant og base på Bang Rong Pier. Det er en simpel trækonstruktion bygget på pæle over vandet. Du kan leje en kajak og få en guide til at padle dig rundt for kun 200-baht i en time. Hvis du er mere selvstændigt minded kan du leje din egen kajak og padle dig selv for 150-baht i en time.

Som du padler væk fra restauranten passerer du et par små dambrug. Sø ventilen er bred, og der er mangrover på begge banker. Inden for få minutter er bygninger ude af syne, og du ser kun mangrover. Vandvejen gafler og du har valget om at padle til venstre eller rundt om en stor ø. Vandvejen til venstre giver dig mulighed for at padle et par kilometer, indtil det langsomt indsnævres til en lille å. Du vil måske holde dig til trægrænsen, når du padler for at undgå fulde blænding af solen. Nu kan du virkelig sætter pris på massen af sammenflettede rødder og de frodige blade ovenfor.

Det er det område, hvor guiderne virkelig kan komme til deres ret, ved fx at spotte små camouflerede dyr såsom træ krabber. Det er de små sorte krebs, Thais kan lide at gnaske på.  Ofte ses små ringe som fisk hop op over overfladen.

Mangrover er et barsk miljø. Saltindholdet er ofte større end havvand. Meget få store pattedyr lever i disse områder, da fremstående rødderne er svært og smertefuldt at gå på. Du kan finde træ-beboere, såsom aber i nogle mangrove områder. Mennesker er bestemt ikke egnet til at leve i mangroveskove, men der er nogle andre arter, som er specielt tilpasset til disse områder. Det er en vigtig børnehave for mange marine arter. Nogle skaldyr bruger rødderne som ankre, mens rejer og mudder hummere bebor den mudrede bund.

Mens du padler langs de vigtigste vandveje, kan du se et par små vandløb, der udløber i skoven. Du kan bare padle ned ad en af dem. Du kan så vende rundt og padle tilbage langs den modsatte bred. Paddel en runde om øen inden turen går tilbage til basen. En time er ca. nok, men du kunne godt bruge mere tid, hvis du virkelig ønsker at dykke ned i alle kroge og hjørner.

Når du kommer tilbage til restauranten, hvorfor så ikke benytte chancen for at prøve nogle af de friske lokale fisk og skaldyr.

De lokale håber, at dette projekt vil kunne være en bæredygtig udnyttelse af mangroverne til at tjene penge til samfundet uden at skade miljøet. De håber også, at det rent faktisk vil bidrage til beskyttelsen af miljøet hvor både guider og turister løbende vil overvåge skoven og vil spotte eventuelle overgreb.

Dette projekt vil skabe reelle arbejdspladser for lokalbefolkningen. De håber, det vil hjælpe til at nogle af de lokale unge vil blive i området og fremføre deres levevis for fremtidige generationer.

Det er lidt af en rejse at nå Bang Rong for bare en times kajak, men der er andre attraktioner i området. En af de gode ting ved østkysten er, at det ligger i læ fra regntidens bølger, så det er en ”hele året rundt” attraktion. Hvis du kommer i løbet af regntiden så kunne du kombinere turen med et besøg hos Bang Pae vandfaldet.

Alternativt kan du leje en longtail båd ved kajen og besøg Naka Island eller måske tage færgen til Koh Yao Noi.

Phuket Golf

Udgivet: 14. maj 2011 Forfatter: Kend Phuket

Der er nogle fantastiske golfbaner rundt omkring Phuket og at spille på dem er en fornøjelse for enhver golfspiller. Men det første, vi skal sige om at spille golf i Phuket er, at det ikke er billigt. Enhver golfspiller som kommer til Phuket, og forventer at kunne forhandle om greenfeen bliver hårdt skuffet. Banerne og faciliteterne er top-klasse, og gebyret, afspejler dette. Hvis du nyder at spille golf på en godt kvalitetsbane og ikke har noget imod at betale for den glæde, så er Phuket et fantastisk sted for en golfferie. Hvis du søger en greenfee som kan forhandles, så er der mange andre steder rundt omkring i Thailand som Pattaya, der passer dig meget bedre.

Der er i øjeblikket syv golfklubber i Phuket som kan prale med i alt ni baner. Hvert bane har sin egen karakter og udfordringer. De bør give nok til at udfylde næsten enhver golfferie.

Baner i Phuket drage fordel af den naturligt kuperede geografi til at skabe nogle helt spektakulære huller. Mange af banerne er bygget på land regenereret fra det gamle tin mineindustrien. De gamle oversvømmede miner danner ekspansive søer, så der er masser af vand i spil. De stejle sider bakker, som er et fælles træk i Phukets geografi danner en spektakulær baggrund for mange af baerne.

Kun en af Phukets baner er ved havet. Mission Hills har en lille del af banerne på kysten som vender ud mod smukke Phang Nga bugten. Seafront jord er meget dyrt, så banerne er for det meste inde i landet.

At spille golf i Thailand, kan være varmt arbejde. De mest populære tee-off tider er fra 14.00 og fremefter, så du kan fuldføre din rundt i den kølige tid sidst på eftermiddagen. Banerne kan være optaget på dette tidspunkt. Hvis du ikke har noget imod at spille i varmen så er banerne meget stille omkring middagstid. Der er forfrisknings barer rundt om på banerne for at hjælpe golfspillerene med at opretholde deres energi.

Mange thaier nydre en runde golf. Deres golf etikette kan virke lidt underligt for udenlandske besøgende. De går ofte forud efter at have spille deres skud. De spiller også ofte for penge. Nogle af de rigere Thais spillet for store beløb på hvert hul, så de tager deres tid i løbet af deres skud.

Det er obligatorisk at have en caddie på de fleste baner i Phuket (og i Thailand). Baneren betaler caddier (generelt unge kvinder) så godt som dine greenfees, og der vil naturligvis også blive opkrævet et caddie gebyr. Caddy Gebyret er 200 til 300 bath, men du skal stadig betale Caddyen  i slutningen af runden. Den normale sum er 200-baht for 9-huller eller 300-400-bath for 18-huller.

Caddiesne vil bære dine tasker, reparere dine opslåede græstørv og pitch mærker, og dirigerer dig rundt på banen.

Phuket Vegetar Festival

Udgivet: 21. August, 2011 Forfatter: Kend Phuket

Phuket Vegetar Festival er en af de mest ekstraordinære religiøse festivaler i verden. Det er også blevet en stor turistattraktion med tusindvis af mennesker fra hele verden til at vidne og endog slutte sig til de mærkelige ritualer og ceremonier. Så lad os prøve at fortælle dig alt hvad du behøver at vide.

Arrangementet foregår altid over ni dage, med start den første aften i den niende månens måned i den kinesiske kalender. Det betyder, at begivenheden altid finder sted i september eller oktober.

2012 Arrangementet vil finde sted fra den 15. til 23. oktober.

Der er nu flere efterligninger af festivaler i andre dele af Thailand, men Phuket er stadig det oprindelige og førende sted for begivenheden.

Den overordnede tanke bag den vegetariske festival og alle de tilhørende ritualer er at skænke lykke til deltagerne og lokalsamfundet. Festivalen er et spektakulær, usædvanlig og til tider virkelig bizart syn. Det er også en meget høj festival. Fyrværkeri og trommer er en konstant del af aktiviteterne, især i processioner og ritualer. Støjen er beregnet til at skræmme onde ånder væk.

Festivalen er bygget op omkring de kinesiske helligdomme og templer i Phuket by og også et par andre kinesiske templer rundt omkring Phuket. Gaderne er udsmykket med gule flag, der bærer kinesiske symboler. De udfører mange ritualer og ceremonier i hvert kinesisk tempel. I de sidste syv dage af festivalen tager deltagerne ud på store processioner, marcherer gennem gaderne smældende trommer og modregning i fyrværkeri. Festivalen er mest berømt for Mah Song (medier eller shaman), der marcherer i trance og selv-lemlæster sig selv ved at stikke forvredet genstande gennem deres kinder.

Der er 10 regler, som deltagerne i den vegetariske festival skal følge.

1. Spis kun vegetarisk mad (der vil være masser af mad boder, der sælger lækker vegetarisk mad).

2. Brug kun hvide tøj i løbet af festivalen (der vil være mange butikker rundt omkring i byen som sælger hvidt tøj, nogle med broderede kinesiske drager).

3. Oprethold kroppens renlighed under festivalen

4. Brug rene køkkenredskaber og holde dem adskilt fra folk, der ikke tiltræder festival

5. Opretholde en god fysisk og mental adfærd

6. Ingen sex (undskyld)

7. Ingen alkohol (undskyld igen)

8. Folk i sorg må ikke deltage i festivalen

9. Gravide kvinder bør ikke deltage i festivalen

10. Kvinder med menstruation bør ikke deltage i festivalen

Du behøver ikke at følge alle de regler for at nyde festivalen. Reglerne er kun for deltagerne og deltagelse er ikke obligatorisk, du kan stadig se på. Men folk i kategori 8, 9 og 10 viser respekt for festivalen ved ikke at indtaste templer.

Thailand er et overvejende buddhistisk land og Phuket har også en betydelig muslimsk befolkning, men oprindelsen af den vegetariske festivalen er faktisk kinesisk taoistisk. En væsentlig del af Phukets befolkningen er af kinesisk afstamning fra de vandrende kinesiske arbejdere, der kom til at arbejde i øens tinminerne fra 1700-tallet og fremefter. Der er flere kinesiske templer og helligdomme i Phuket by, og disse er grundlaget for festivalen.

Der er et par modstridende historier om, præcis hvordan festivalen begyndte, men det helt sikkert daterer sig tilbage til de kinesiske indvandrere, der arbejder i tin-miner i det tidlige 19. århundrede.

Den mest udbredte historie er, at en rejsende trup af kinesiske underholdere kom til Phuket for at underholde minearbejderne. Phuket var stadig en jungle-dækket ø og sygdom var udbredt. De opvisende blev alle syge. For at helbrede sig selv, gik de på en streng vegetarisk kost og praktiserede afholdenhed fra sex og alkohol. Til forundring for de lokale, helbredtes de alle. Denne bemærkelsesværdige opsving fascineret de lokale folk og fra dette tidspunkt, gentog de festivalen hvert år. Siden da er festivalen vokset og vokset indtil det har udviklet sig til den store begivenhed det er i dag, der trækker besøgende fra hele verden.

De centrale aktører er Mah Song (henrykte heste). Mah Song er generelt almindelige Phuket mænd og kvinder, der bliver shaman eller medier for varigheden af festivalen. Det er enten folk, der har fornemmet en forestående undergang og ønsker at afværge deres ulykke, eller de er mennesker valgt af guderne for deres moralske kvaliteter. Guderne befinder sig på deres kroppe under festivalen. Disse mennesker går ind i en trance lignende tilstand og åbenbare overnaturlige kræfter. De føler ingen smerte, og påføre sig selv tortur på sig selv for at bringe lykke til deres lokalsamfund.

Hundredvis af disse Mah Song deltager i festivalen. De marcher i processioner og udføre ritualer ved tindingerne. De har generelt en gruppe af tilhængere, som bistår dem gennem deres trance lignende tilstand.

Selv-torturen omfatter at forvride deres kinder med alle mulige genstande såsom spyd og sværd. Det ser ud som om de hvert år forsøger at sætte tempoet ved at bruge stadig mærkeligere ting. Cykler, kanoner og frugt har været blandt de genstande set spiddet gennem Mah Song kinder på de seneste festivaler. De spiller også ritualer ved tindingerne såsom at gå på tværs af glødende kul eller klatre på klinge stiger. De skal gøre alt dette uden hjælp af bedøvelsesmiddel.

Det er ikke en helt letsindig øvelse. Mah Song overvåges af arrangørerne og læger til at sørge for der er ingen alvorlige skader sker eller infektioner. Der var en morsom historie om en Mah Song, der mistede sin nerve ved en nylig fest. Han har til formål at gennembore hans tunge med et spyd, men kunne ikke modstå smerten, så han købte en grisse tunge og spiddet den med spyd. Han marcherede gennem hele optoget holdene grisen tungen mellem tænderne. Hans bedrag blev opdaget, da arrangørerne bedt om at undersøge hans sår og fandt han på mirakuløs vis ikke havde et.

Du kan nogle gange genkende Mah Song gå omkring i deres normale liv, resten af året ved de ar de har på kinderne.

Festivalens aktiviteter er centreret omkring de kinesiske helligdomme og templer.

Jui Tui helligdom – Dette er den vigtigste kinesiske helligdom i den vegetariske festival. Det er på Ranong Road i Phukets gamle bydel. Hele vejen vil være foret med boder, der sælger vegetarisk mad.

Bang Neow helligdom – En anden kinesisk helligdom i Phuket by med masser af festival aktivitet. Det er på Phuket Road.

Kiw Tien Keng helligdom – Denne lille skrin er i slutningen af Saphan Hin i Phuket by. Det er stedet for den endelige ceremoni den sidste aften af festivalen, når guderne er inviteret til at stige tilbage til himlen.

Phra Phorm Thada helligdom – En kinesisk helligdom på en sidegade Phattana Road.

Sam Kong helligdom – et tempel i den nordlige udkant af Phuket by. Det er på Yaowarat Road, ikke langt fra Tesco Lotus.

Sapam helligdom – Dette tempel er lige på kanten af byen på Thepkrassatri Road (lufthavnen vej).

Tha Rua helligdom – Dette er en af de tre templer uden for Phuket by, som aktivt fejre festivalen. De gør en procession hele vejen ind i Phuket by og tilbage igen. Den er på Thepkrassatri Road, lige syd for heltinde monumentet.

Kathu helligdom – Masser af festival aktivitet her. Kathu var den oprindelige placering af festivalen. De har også en procession hele vejen ind i Phuket by og tilbage igen. Dette dejlige tempel er i Kathu landsby på ruten 4020.

Mange af de ritualer, der finder sted rundt om festivalen inddrager at påråbe sig guderne, kaldte dem ned fra himlen og derefter sende dem tilbage.

På eftermiddagen før festivalen begynder, en stor pæl kaldet Go Teng rejst ved hvert tempel. Ved midnat, hænger de ni lanterner på stangen som signalerer åbningen af festivalen. Dette er en invitation til de ni kinesiske guder at gå ned og deltage i festivalen.

Der er flere andre ritualer omkring templerne i løbet af festivalen. Mange af dem inddrager Mah Songs handlinger af smerter såsom at gå på glødende kul eller klatre på klinge stiger.

Det endelige ritual af festivalen finder sted den sidste aften på Kiw Tien Keng helligdom i Saphan Hin, hvor de inviterer guderne til at stige tilbage til himlen.

Et af højdepunkterne i festivalen er processionerne. De finder sted på hver af de sidste syv dage af festivalen. Hver dag, skiftes de forskellige templer til at gøre en procession fra deres tempel omkring Phuket by og tilbage igen. Det er billeder fra disse optog, der udsendes over hele verden.

Processionerne er store sager, der kan tage en time eller mere at passere. De starter generelt tidligt om morgenen og slutter, før frokosttid, selv om templer synes at have spontane optog rundt i byen på andre tidspunkter.

Du vil se snesevis på dusinvis af Mah Song march passerede med deres entourages. De vil have spiddet deres kinder eller andre kropsdele med genstande såsom dekorative spyd, sværd og endda fremmede objekter. De marcherer gennem byen i en trance, ryster hovedet fra side til side og mumler besværgelser. Da de går, vil de holde op med at skænke velsignelser på de mennesker på vejene, og mange af dem have oprettet tabeller med tilbud.

Gennem processionen er en kakofoni af trommer og fyrværkeri og eksplodere til at skræmme onde ånder væk. Udover Mah Song og deres entourages, marchere der er også andre grupper. Samfundsgrupper, entertainere og skolebørn deltager i marchen for at tilføje sort til showet.

Så er der den sidste march den sidste aften af festivalen. Det er et svimlende syn, og en af de absolutte højdepunkter i festivalen. Fyrværkeri starter i begyndelsen af aftenen, og stopper ikke før optoget er færdigt omkring midnat.

Processionen begynder omkring kl. 19.00 og fortsætter gennem aftenen. Når de marchere gennem skaren, kommer de under et ekstraordinær bombardement fra tilskuerne. De kaster fyrværkeri omkring Marcherendes fødder og endda deres hoveder. Det stormløb er så intens, at en tåge af bitre røg fylder luften. Paraden begynder at sprede sig under bombardementet og bliver til mere af en afgift end en march. Det er et fantastisk syn at se de løbende tal opladning gennem støj og røg, mens fyrværkeri blinke omkring dem. Det er noget, der mere ligner en krigszone end en religiøs festival.

Omkring 23.00 starter processionen mod helligdommen i Saphan Hin til det endelige ritual at sende guderne tilbage til himlen i et år. Når det er gjort, glider de udmattede festende langsomt væk, eller måske hvis de er blevet, benytte de lejligheden til at finde et par øl.