Velkommen til Pattaya

Pattaya

Pattaya er beliggende cirka 165 km sydøst for hovedstaden Bangkok. Pattaya er beliggende på østsiden af Den Thailandske Golf i provinsen Chonburi. Rejser til Pattaya tager gerne udgangspunkt i Bangkok hvor der er cirka 1,5 times kørsel fra Suvarnabhumi lufthavnen.

Pattaya har udviklet sig fra at være en lille fiskerlandsby til at være en af de mest udviklede turistdestiantioner i Thailand. Denne udviklingen startede tilbage i 1959 hvor Amerikanske soldater der var udstationeret i Nord-Øst Thailand tog til Pattaya for at holde ferie. Under Vietnam Krigen fra 1965 til 1972 var der en stor amerikansk tilstedeværelse af soldater i Thailand idet Thailand blev benyttet som blandt andet base for militære flypladser. Pattaya udviklede sig hurtigt til at være en feriedestination der blev kendt for sine ”weekend-fester” under Vietnam Krigen. Dette faktum har stadig indflydelse på Pattaya i dag. Byen har et dårligt ry for en blomstrende sex-industri med hundredevis af go-go barer, beer bars and alskens massage.

Turismen i Pattaya blomstrede i 1980erne med stor udviklingen af hoteller og resorts, men med en manglende infrastruktur til følge. Pattaya har gennem mange år været misvedligeholdt, med blandt andet strande der er kendt som værende nogle af de dårligste og mest beskidte i Thailand. Igennem de senere år er der dog gjort bestræbelser for at hjæpe miljøet på rette vej, men stadig er der mangel på gode muligheder for at forbedre især vand- og bademiljøet.

Pattaya er i dag centrum for mange af de store og sofistikerede internationale hotelkæder, og man finder et fint udbud af high-class restauranter og muligheden for et mere ”roligt” natteliv. Pattya har også forsøgt at skabe et image som værende en familiedestination samt et sted for udlændinge der ønsker at bosætte sig for længere perioder i Pattaya.

I forlængelse af Pattaya finder man Jomtien der er et populært alternativ til Pattaya. Her finder man flere rolige omgivelser og lidt bedre strande. Man finder i Jomtien flere gode luksus hoteller.

Pattaya havde i 2007 i alt 104.000 indbyggere. Hvis man inkluderer ikke-registrede bosættere er tallet nærnere 300.000. De fleste indbyggere er er Thai-Kinesisk herkomst, men på grund af turistindustrien er der også mange arbejdere fra Nord-Øst Thailand eller Issan, der er et af de fattigste områder i Thailand. Der er ydermere flere og flere udlændinge der bosætter sig i Pattaya. Det er blevet muligt for udlændinge over 50 år at på særlige visa til Thailand der gør langtidsophold muligt. Omkostningsniveauet i Thailand er betydeligt lavere end i Europa, Australien og USA hvilket gør Thailand særlige attraktiv.

PATTAYA – AT KOMME DER TIL

FLY: Den nærmeste lufthavn er U-Tapao cirka 45 minutter øst for Pattaya. Bangkok Airways flyver blandt andet fra denne lufthavn til Phuket og Ko Samui med daglige afgange. Prisen er cirka 3500 THB for en enkelt billet. Reservationer kan ske på www.bangkokair.com. Bangkok Airways har desuden kontor i Pattaya ved Fairtex  Arcade Building i Nord-Pattaya.

De fleste rejsende vælger dog at komme via Bangkok Lufthavn hvorfra der er cirka 1,5 times kørsel til Pattaya. Prisenn er omtrentlig 1500 THB for en privat taxi fra lufthavnen og frem til valgte hotel i Pattaya.

TOG: En relativ langsom måde at komme til Pattaya er med tog fra Hua Lamphong Banegården i Bangkok. Togturen tager cirka 4 timer og koster omtrentlig 35 THB. Banegården i Pattaya er beliggende ved Sukhumwit Road og herfra kan man tage lokale songtaews ind til Pattaya for cirka 40 THB.

BUS: En meget almindelig og praktisk måde at komme til Pattya er med bus. Busser til Pattaya afgår fra Bangkoks Eastern Bus Terminal på Sukhumwit Road ved Ekkamai BTS. Der er afgang hver time startende fra klokken 05:00 indtil cirka 23:00. En billet herfra koster cirka 115 THB. Det er også muligt at tage bus fra Bangkok Northern Bus Terminal på Kampaengphet 2 Road i nærheden af Mo Chit.

I Pattaya er busterminalen lokaliseret på North Pattaya Road. Herfra kan man komme til Pattaya med songtaews for cirka 40 THB.

BIL: Tag Highway 3 øst for Bangkok. Husk at benyttes motorvejen skal der betales motorvejsafgift.

INFORMATION: Tourism Authority of Thailand(TAT) har kontor på 609 Moo 10, Pratamnak Road i den sydlige ende af Pattaya nær Jomtien. Her finder du masser af information. De fleste hoteller har også rigelig information om Pattaya med gratis flyers samt bykort.

ORIENTERING: Pattaya Beach Road er selve hjertet af Pattaya. Her finder man mange hoteller, barer, restauranter samt shopping-muligheder. Pattaya 2nd og Pattaya 3rd roads løber parallet med Beach Road og området har ofte meget trafik I den Nordlige ende finder man The Dusit Resort og i den helt Sydlige ende finder man Sheraton Pattaya Resort. Cirka 15 minutters kørsel syd for Pattaya finder man Jomtien.

AT KOMME OMKRING: Songtaews er blå pickup biler med lad hvor det er muligt at sidde. De følger gerne nogle faste ruter på de større veje i Pattaya og Jomtien. Taksten starter fra 10 THB og skal du fra Pattaya til Jometien er prisen 30 THB. Man kan også hyrer en songtaew på privat basis. Aftal pris først.

HURTIGE FAKTA: Der er ATM automater stort set over alt i byen. Der er Postkontor på Soi Post Office nær Royal Garden Plaza. Bangkok Pattaya Hospital er formentlig det bedste hospital i området med fuld engelsk service. I Pattaya finder man desuden Tourist Police. Der er desuden mange internet shops hvor man kan komme på Nettet for cirka 30 – 60 THB for en time

PATTAYA – VEJRET

Pattaya har et tropisk klima. Der er følgende vejrmæssige sæsoner: Den Varme og Tørre tid fra November til Februar; Den meget Varme sæson med høj luftfugtighed fra Marts til Maj og sidst den Varme og samtidig regnfulde tid fra Juni til Oktober.

Gennemsnitstemperaturen er typisk mellem 25 til 32 grader celcius.

PATTAYA – STRANDE

Der er primært 2 strande i Pattaya. Pattaya Beach løber parallelt til bykernen fra Pattaya Nuea South og frem til Walking Street. Langs med stranden løber Beach Road der er fyldt med restauranter, barer, hoteller samt shoppingmuligheder.

Jomtien Beach er i den sydlige del af bugten og er adskilt fra Pattaya Beach af Pratumnak Bjerget. På denne strand finder man mange lejlighedskomplekser, beachfront hoteller samt bungalow komplekser. I weekenderne er der særligt mange mennesker ved Jomtien Beach i det mange indbyggere fra  Bangkok kommer her for at holde weekend.

På de omkringliggende øer finder man også flere gode strande. Blandt andet øerne Koh Larn, Ko Sak og K Krok. Flere af øerne kan nås med speedbåd på under 15 minutter.

Man inddeler af turistmæssige hensyn gerne øerne i ”Near Islands”, ”Far Islands” og ”Coral Island”

PATTAYA – ATTRAKTIONER

Sanctuary of Truth – Momument

Denne helligdom er både et religiøst sted samt et kulturmonument. Beliggende ved Th Naklua med åbningstider fra 08.00 til 18.00. Entre er 500 THB. Dette kulturområde er opført af Lek Viriyaphant, en eksentrisk thailandsk millionær der brugte store formuer på diverse godtgørende projekter rundt om i Thailand. F.eks står han også bag opførelsen af Ancient City i nærheden af Bangkok. Attraktionen er udført udelukkende i træ og har været undervejs i mere end 30 år. Attraktionen har 4 vinger som er dedikeret til Thai, Khmer, Kinesisk og Indisk religiøst ikonografi. Overalt i den 20 etage høje bygninger finder man træudskæringer af guder fra Hinduismen og Buddhismen. Arkitekturen her er meget interessant, og selvom man ikke har ekspertviden om Buddhisme og Hinduisme vil de fleste finde stedet meget interessant.

Der er mulighed for at blive guidet rundt hver halve time startende fra klokken 08.30. Der er også Thai traditionel dans klokken 11.30 og 15.30. Prisen for en taxi fra centrum af Pattaya er cirka 70 THB. Du kan se mere på dette link til Sanctuary of Truth(www.sanctuaryoftruth.com).

Anek Kusala Sala(Viharn Sien) – Museum

Dette museum der er beliggende nær Sukhomwit er åben hver dag fra 09.00 til 17.00 og entre er 50 THB. Dette er et meget populært besøg for mange der kommer til Pattaya. Museet indeholder mere end 300 genstande af kinesisk kunst. De fleste er udført i bronze og i messing og viser historiske figurer fra Kina, såvel som Buddhistiske, Konfucianistiske og Taoistiske elementer. Stedet er grundlagt af Sa-Nga der er thailænder og som voksede op i Kina. Museet blev grundlagt som et venskabsprogram mellem Thailand og Kina. Museet har rigtige gode beskrivelser på engelsk og man kan købe en fin engelskproget guidebog på stedet.  Første sal viser mange udødelige kinesiske personer, såsom Gaun Yin, der er det kinesiske symbol på Medlidenhedens Gudinde. Anden sal er den mest dramatiske på museet. Her ser man menneskestore statuer af Shaolin munke i forskellige positioner.

Museet er beliggende 16 km Syd for Pattaya

Ko Lan – Strand/Ø

Der er rigtige mange turister der hver eneste dag tager til denne smukke ø med navnet Ko Lan. Øen er beliggende 7 km ud fra Kysten ved Pattaya og man finder her gode strande og masser af mulighed for solbadning. I weekenderne finder mange også mange indbyggere fra Bangkok som benytte de gode strande. Der er masser af vandsportsaktiviteter på Ko Lan. Der er cirka 5 strande på øen og de fleste kan nås ret let. Der afgår både fra Pattaya ved Bali Pier og det koster 30 THB for en enkeltbillet med 5 daglige afgange. Den sidste båd tilbage til Pattaya fra Ko Lan er klokken 18.00

Khao Phra Tamnak – Udsigtspunkt

Fra toppen af bjerget der adskiller Jomtien fra Syd-Pattaya finder man en fantastisk udsigt. På stedet er der også en gigantisk buddha-figur der nærmest ”våger” ud over Patttaya. Det nærliggende temple Wat Phra Yai dateres helt tilbage til de tider hvor Pattaya var en lille fiskerlandsby. Det er muligt at gå til toppen af bjerget fra den sydlige ende af Walking Street, og undervejs passerer man et lille kinesisk tempel.

Fairtex Sports Club – Fitness

Kunne du tænke dig at lære mere om Thai Boxing eller bedre kendt som Muay Thai er dette stedet. Mange med interesse for denne kampsport møder op ved denns sportsklub. Der er rig mulighed for at tage træningslektioner, og flere internationale kendte stjerner træner også ved dette center. Fairtex har undervist i Muay Thai i mere end 40 år. Der er også overnatningsmuligheder på stedet for dem der vil i dybden med træningen Stedet har også fine pool-faciliteter.

Andre Attraktioner

Du finder blandt andet rig mulighed for at spille golf i Pattaya. I en omkredspå 1 times kørsel fra Pattaya er der ikke mindre end 21 golfbaner. Der er også mulighed for Go-Kart, samt at besøge forskellige Tema Parker og Zoologiske Haver, såsom Elephant Village. Du finder også Sri Racha Tiger Zoo, der har mange forskellige spændende dyr, herunder selvfølgelig tigre, men også alligatoer og andre dyr. Stedet er meget interessant og der er flere daglige show. Eller hvad med at prøve en kort rejse med en Ubåd?. Det er muligt at få en 30 minutters rundfart under havet for at opleve koraller og det maritime liv blot ganske få kilometer uden for kysten ved Pattaya.

Nong Nooch Tropical Botanical Garden er beliggende 15 km syd for Pattaya og dette er en virkelig smuk botanisk have på ikke mindre end 2 km2. Stedet har også lidt dyreliv, med blandt andet elefanter samt chimpanser.

Af andre attraktioner i Pattaya kan også nævnes The Million Years Stone Park, Pattaya Crocodile Farm, Silverlake Winery, Underwater World Pattaya(Akvarium), Bottle Art Museum, Riples Believe It Or Not beliggende i Royal Garden Plaza.

Desuden finds der også flere Cabaret Shows med transsexuelle perfomere.

PATTAYA – WALKING STREET

De fleste vælger at besøge Walking Street i Pattaya. Man finder måske ikke andre ligende steder på denne klode. De fleste vælger at besøge Walking Street om aftenen for at opleve den stemning og de mange muligheder der er her. På Walking Street finder man masser af natteliv med blandet andet go-go barer, beer bar, diskoteker, restauranter og meget andet. Walking Street er meget international. Du vil møde mange forskellige nationaliteter her. Bliv ikke overrasket hvis du du sidder ved siden af en fra England, Rusland, Emiraterne, Autralien eller Østrig. Walking Street i Pattaya tiltrækker et stort internationalt publikum.

Men de fleste vælger at besøge Walking Street om aftenen hvilket for nogle måske kan være lidt en skam, da gaden også har meget at tilbyde i dagtimerne. At komme på Walking Street i dagtimerne er en helt anden type oplevelse. Du finder nemlig mange spændende forretninger, der sælger alt fra træudskæringsarbejder til buddha-figurer. Også mange guldsmedeforretninger og antikforretninger

PATTAYA – SHOPPING

Pattaya tilbyder mange shoppingmuligheder. Alt fra små markeder til store shoppingcentre fylder en god del af Pattaya. Langs med Beach Road og de andre store centrale veje finder du masser af små forretninger med kopivarer og alt andet mellem himmel og jord. Men gennem de senere år har Pattaya udviklet sig til en spændende shoppingby. Dette skyldes ikke mindst det nye Central World Festival der er et af Thailands største shoppincentre. Her finder du alskens mærkevare, ligefra North Face til Crocs og meget meget mere. Det hele er til gode thailandske priser.  Du finder også indkøbscentre i stil med Bilka i Pattaya.

Her skal nævnes nogle af de centrale shoppingsteder:

The Avenue Pattaya – Second Road – Åben: 10:00 – 23:00

Kan du lide Bangkoks J Avenue(Thonglor) eller La Villa vil du også elske The Avenue i Pattaya. Her finder du shopping der passer til den unge livsstil. Her finder du Starbucks, iBerry, Au Bon Pain, Wine Connection og masser af sportsforretninger, såsom Adidas, Geox og Puma. Der er også en biograf at finde samt karaoke klub og bowling.

Royal Garden Plaza – Syd Pattaya – Åben: 10:30 – 23.00

Faceden på Royal Garden er præget af den røde flymaskine der ”stikker ud” af bygningen,. Dette store up-market shoppingcenter er en oase af boutique forretninger, restauranter og et Food Court. Der er endvidere biograf og samtidig finder man også en af de mest kendte attraktioner i Pattaya, nemlig Ripleys Believe It Or Not Museum.

Central Festival Pattaya Beach – Beach Road – Åben: 11:00 – 23:00

Et af Pattayas modern livsstils shoppingcentre. Central Festival i Pattaya har mere end 200 forretninger med ledende mærker(blandt andet: Zara, Guess, DKNY Jeans, Diesel, MNG, Loft og meget mere). Du finder også et supermarked samt bogforretninger og masser af restauranter. Også elektronik og sportsforretninger finder man i Central Festival.

Det Flydende Marked i Pattaya – Jomtien – Åben: 10:00 – 23:00

Her finder du mere end 110 forretninger der sælger mange regionale produkter fra Thailand. Du finder håndværk og souvenirs og stedet er et fint alternativ til de store shoppingcentre.

Outlet Mall Pattaya – North Pattaya – Åben 10:00 – 22:00

Her finder du altid varer på udsalg. Du finder her outlet for mange kendte mærkevarer, blandt andet Lacoste,  Esprit, Bossini, G2000, Levis, Nike, Samsonie og meget mere. Det er ofte ”sidste års” modeller der er til salg til fornuftige priser

Weekend Markeder – South Pattaya – Åben: 08:00 – 23:00

Thepprasit Market på Thepprasit Road nær Sukhumwit Road er Pattayas version af et Weekend Marked. Du finder mere end 500 boder der både sælger forskellige varer samt mad. På tirsdag og fredage er det muligt at besøge Soi Buakhao Market i nærheden af South Pattaya Road og Soi Buakhao, Et andet spændende marked er Made In Thailand Night Plaza på Second Road i nærheden af Soi 10

PATTAYA – RESTAURANTER

Du finder et utal af restauranter i Pattaya. Det ville være en uoverskuelig opgave at skulle præsentere blot en brøkdel af dem her. Men vi har valgt at anbefale nedenstående restauranter i Pattaya:

Mantra Restaurant and Bar

Denne restaurant er beliggende i Amari Orchid Resort & Tower på Beach Road

Mantra tilbyder en unik spiseoplevelse i nogle dejlige omgivelser på Amari. The Mantra har et menukort der har omdrejningspunkt omkring følgende køkkener(Japansk, Indisk, Kinesisk og Middelhavet). The Mantra har etableret sig som en af de bedre restauranter i Pattaya og al maden bliver tilberedt fra et open-air køkken, således at gæsterne kan se den eksotiske mad blive tilberedt. Du spiser i smukke omgivelser med mange spændende genstande på display fra over alt i Asien. Restauranten har en Walk-In vinkælder og dresskoden er ”chic, smart and stylish”, så det betyder ingen shorts og sandaler.

En hovedret koster fra 240 – 4200 THB

Se restaurantens hjemmeside her – The Mantra http://www.mantra-pattaya.com/

Mata Hari Restaurant

Denne restaurant er beliggende på vejen mellem Pattaya og Jomtien på Thappraya Road.

Denne meget roste restaurant specialiserer sig i det europæiske køkken. Atmofæren er afslappet men elegant. Du finder et innovativt menukort og stedet er meget besøgt af lokale udlændinge der har valgt at bosætte sig i Pattaya. Restauranten har en bar så det er muligt at få en før-drinks og restauranten har ydermere et stort udvalg af vine. Mata Hari er ofte et sted med mange spisende gæster, selv i lavsæsonen. Så vi anbefaler at bestille bord på forhånd

En hovedret koster fra 750 THB og opefter

Se restaurantens hjemmeside her – Mata Hari http://www.mataharirestaurant.com/

Mum Aroi Restaurant

Dette er en af de bedre restauranter for seafood i Pattaya. Mange thaiere bosat i Pattaya eller på weekend fra Bangkok ynder at besøge Mum Aroi. Du finder her fantastisk seafod, men stedet er også kendt for sin afslappet atmofære ved stranden. Mum Aroi har live musik som giver et ekstra pift til atmofæren. Mum Aroi er beliggende kun 5 minutters kørsel fra Pattaya i nærhden af det luksuriøse Anaya lejlighedskompleks.

En hovedret koster fra 200 THB og opefter

Cabbages and Condoms Restaurant

Syd for Pattaya ved Hu Gwang Bugten finder man denne restaurant. Stedet er kendt for sine gode mad og du finder herlige thailandske retter der rangerer fra seafood til regionale specialiteter.Restauranten er beliggende i en tropisk have og du har fin havudsigt herfra. Selve restaurantens navn hænger sammen med en indsats man gør for at uddanne thaiere i forebyggelse af HIV og AIDS.

En hovedret koster fra 80 – 250 THB

Se restaurantens hjemmeside her – Cabbages and Condoms

http://www.cabbagesandcondoms.co.th/

PATTAYA – ARTIKEL

PATTAYA forsøger at rydde op

Der findes måske ikke mange andre byer med et sådant rygte som Pattaya i Thailand. Pattaya har været hengiven til sex industri og kriminelle personer på flugt fra loven. Men tingene kan være ved at ændre sig i Pattaya

Når mørket falder på i feriebyen Pattaya, finder man en sø af lyserøde lamper der oplyser de tusinder af kvinder som sidder på barstole og venter på deres mandlige kunder. Du finder mange små sidegader med små snuskede barer hvor såkaldte ”service woman” tilbyder diverse ydelser. Men tingene kan være ved at ændre sig til det bedre i Pattaya.

I dag finder man kinesiske turgrupper og russiske familier som kommer til Pattaya. Flere luksus hoteller skyder op og mange rige thaiere fra Bangkok kommer til Pattaya i weekenden for at slappe af og være med i mængden af de mange turister der er i Pattaya. Byen har desuden fået flere up-class restauranter og er også vært for en årlig musikfestival.

Kun små 2 timers kørsel fra Bangkok finder man Pattaya der før blot var en lille fiskerlandsby. Men for cirka 40 år siden kom de amerikanske soldater til Pattya og fandt et smukt sted med masser af gode strande. Tusindvis af ”ensomme” soldater med masser af USD i rygsækken søgte flugt fra Krigens rædsler i et land der på det tidspunkt var relativt fattigt. Thailand havde et historisk tolerant syn på prostitution og kombinationen af de mange USD betød at det nærmest skulle gå galt.

Pattaya overlevede at de amerikanske soldader forlod byen og man begyndte at se et boom i sex turisme. Besøgende til Thailand i 1970erne blev budt velkommen med brochuere i Bangkok Lufthavn der viste billeder af tilgengælige kvinder. Igennem de seneste årtier har langt flere mandlige gæster besøgt Thailand end kvindelige gæster.

Men tingene er ved at ændre sig. Med recissionen i Europa og USA er de lokale rejseagenter begyndt at kigge mere på lande som Kina og Indien. Den Thailandske regering er ved at om-brande Pattaya . Man har udarbejdet en plan for byen der blandt andet inkluderer bedre infrastruktur og hurtig-tog fra Bangkok. Man anslår af forbedringerne der sker i Pattaya vil koste i nærhedne af 32 milliard THB(cirka 6 milliarder kroner)

Men spørgsmålet er om man helt kan lukke ned for sex-turismen. Trods det at prostitution er illegalt i Thailand bliver der lavet enorme summer på denne forretningsmetode og kvinderne der sælger sig selv i Pattaya er ikke noget nyt, men har stået på i flere årtier

PATTAYA – I NÆRHEDEN

Jomtien

Jomtien ligger umiddelbart syd for Pattaya og bliver nærmest betragtet som værende en del af Pattaya. Jomtien er populært blandt mange turister, og mange thiaere fra Bangkok finder også vej her til i Weekenden. Jomtien er et mere roligt område end selve Pattaya by, og du finder her Jomtien Beach Road der løber langs med den udemærkede strand i Jomtien. Du finder mange restauranter, barer o.lign i Jomtien området.

Jomtien er beliggende cirka 3 km fra Syd-Pattaya og området er mest kendt for sine strande, samt sine mange lejlighedskomplekser. Stedet har mange fastboende udlændinge. Jomtien har gennem det seneste årti gennemgået et byggeboom med mange nye lejlighedsbygninger samt hoteller. Man finder også Jomtien Complex der er en større gruppe af forretninger, mange restauranter og barer. For nyligt har man også oplevet i Jomtien at flere up-scale restauranter har åbnet langs med Thappraya Road, der er selve hovedvejen mellem Pattaya og Jomtien.

De fleste besøgende til Jomtien ankommer fra Bangkok. Mange busser fra Bangkok ankommer til Pattaya North Terminal Bus Station og derfra kan man tage lokal taxi til Jomtien. Forvent det koster mellem 100-150 THB. Men som noget nyt er der nu også bus service fra Bangkok Lufthavn til en lille bus terminal i Jomtien i nærheden af Beach Road. Her er prisen cirka 110 THB.

Jomtien Beach er circa 6 km lang og er særlig populær blandt thai familier. På stranden kan man leje strandstole fra circa 30 THB per dag. Langs med stranden finder du også masser af restauranter o.lign. Et andet spændende sted i Jomtien er Pattaya Park and Tower der har åbent dagligt fra 10:00 til 19:00. Entree er 200 THB og der er masser af aktiviteter og lækre pools.

Ko Si Chang

Øen  Ko Si Chang er beliggende nord for Pattaya ud for byen Si Racha. Byen Si Racha er et mix mellem en fiskerlandsby og moderne industri. Man finder lejlighedskomplekser tæt på vandkanten, og byen er også kendt for sin industrihavn ved Laem Chabang, der er en af de travleste havne i Thailand. Si Racha er måske ikke en typisk thailandsk by. Man finder her mange japanske restauranter, men det hænger sammen med at flere større bilfabrikker i Thailand er beliggende netop her ved Si Racha.

Øen Ko Si Chang har cirka 5000 indbyggere og var tidliger et royals feriested. Øen har en fin lokal stemning og mange er beskæftiget med fiskeri. Ko Si Chang har rigeligt med attraktioner til at man nemt kan bruge en fuld dag der. Mange thaiere fra Bangkok kommer til øen i weekenden for at nyde seafood og få merit ved de lokale templer. Af attraktioner på Ko Si Chang finder man blandt andet San Jao Phaw Khao Yai som er et smukt kinesisk tempel. Templet dateres helt tilbage til den tid hvor de første kinesiske immigranter kom ti området. Under det Kinesiske Nytår i Februar kommer der mange etniske kinesere til Ko Si Chang for at vise respekt ved dette tempel.

Der er også fine snorkelmuligheder omkring Ko Si Chang. Tag evt. på turer til Ko Khang Khao eller lej i kajak for 150 THB i timen. Strandene på Ko Si Chang er måske ikke lige så gode som dem man finder længere mod syd og især på Ko Samet.

Der er flere måder at komme til Ko Si Chang. Det er muligt med bus fra Bangkoks Northern Bus Terminal og også fra Eastern Bus Terminal. Der er daglige afgange cirka hver time. Busturen til Si Racha tager omkring 2 timer og turen koster cirka 100 THB. Efter ankomst til Si Racha kan man tage en tuk tuk til havnen og herfra med båd til Ko Si Chang. Der afgår cirka båd én gang i timen. Turen tager cirka 40 minutter og koster cirka 50 THB per person