Velkommen til Mae Hong Son

Mae Hong Son

Maehongson, Thailands nordlige grænse byen, gemmer sig i mellem de tårnhøje bjerge med tæt skovklædte skråninger, der strækker sig helt op til den burmesiske grænse.

Maehongson er kendt for sin charmerende natur og kultur. Befolkningen i Maehongson består af  Shans, der bor i byen og bjergstammerne, der lever i fjerntliggende landsbyer på bjergtoppene, hvor livsstilen kun har ændret sig en smule de sidste århundrede.

Shans forfædre kom fra Shans regionen i Burma. Bjergstammerne består af Karen, Lisu, Mhong, Lahu, og Lua. Både Shans og bjergstammerne har deres egne særlige kulturer. De har deres egen syngende dialekt, deres egne arkitektoniske livsstil, deres egne skikke og traditioner, og deres egen lækre retter. I løbet af året, holder Maehongson mange festivaler og begivenheder. Turister kan på deres Thailand rejse opleve de forskelligartede kulturer ved disse begivenheder. Der er forskellige danse, ritualer og ceremonier til forskellige arrangementer og festivaler. Selv fødevarerne er forskellige for hvert arrangement.    

Den mest bemærkelsesværdige tradition og også den vigtigste begivenhed for Shans er “Poy Sanglong Festival”, som er en ceremoni for Shans drenge. Arrangementet afholdes i marts, og der er en stor fest i hele byen.     

Byen er dækket med tåge hele året rundt. Maehongson får tilnavnet “The City of Tre Mists” fra det faktum, at den har dugget tåge i vinteren, tåge fra skovbrande om sommeren og tåge fra regnen i regntiden.

Blandt de mest ‘populære’ bjergstammer er padaung, almindeligvis omtalt som stammen med de langhalsede kvinder. En del af dem er Karen-flygtninge fra Burma, og findes i det nordlige Thailand, især omkring Mae Hong Son kan du opleve disse mennesker på din Thailand rejse.
Kvinderne i padaung stammen bærer messing spiraler rundt om deres hals. I modsætning til hvad det var engang, må spolerne ikke strække nakken ud, men de skubber skuldrene og brystkassen nedad. Piger vil begynde at bære små spoler omkring seks-års alderen, og størrelsen øges, når de bliver ældre. Spolerne på voksne vejer typisk omkring fem kg.
Etikken om at besøge disse mennesker er op til dig. På den ene side, er turismen en af de få måder, at disse mennesker kan tjene til føden. Som flygtninge, har de ikke lov til at søge fast arbejde i Thailand. De fleste af de kvinder, vi har mødt synes at være stolte af deres arv, og føler ikke nogen forlegenhed ved at vise det frem til turister.
På den anden side, kan turismen være med til at forevige en form for kvindelig lemlæstelse, der ellers ville dø ud. Unge piger kan blive presset til at udføre dette ritual.

Mae Hong Son – At komme dertil

Med bil

Mae Hong Son ligger 924 km fra Bangkok. På din Thailand rejse er der kørsel fra Bangkok til Chiang Mai, og derefter vælger man imellem disse følgende ruter fra Chiang Mai til Mae Hong Son:

Rute 108: 1864 snor sig fra Chiang Mai via Hot, Mae Sariang, og Khun Yuam til Mae Hong Son: en afstand af 349 km.

Rute 1095: Chiang Mai – Mae Malai – Pai – Mae Hong Son: en noget mere lige afstand på 245 km.

Med bus

Muang Nuea Yan Yon Tour tilbyder en bus med air-condition, denne bus kører direkte fra Bangkok til Mae Hong Son hver dag.

Bussen afgår fra Bangkok Northern Bus Terminal (Mo Chit 2) kl. 06.00.

Turen tager omkring 17 timer.

Med fly 

Mae Hong Son indenrigs lufthavn har ruteflyvninger til og fra Chiang Mai med Thai Airways og Nok Air. Flybilletter til Chiang Mai er billige og turen tager omkring 30 minutter. Thai Airways har også en daglig flyvning fra Bangkok til Mae Hong Son. Lufthavnen er praktisk beliggende i centrum af byen, og området er meget naturskønt, da flyet lander ned mellem de omkringliggende bjerge. Det er nødvendigt på din Thailand rejse at chekke Thai Airways, nogle fly kan til tider være aflyst i den varme sæson på grund af dårlig sigtbarhed.

Mae Hong Son – Vejret

Mae Hong Son er varm og tør fra Marts til Juli, vådt og fugtigt fra Juli til Oktober og køligere samt mere behageligt fra November til Marts. Det bedste tidspunkt at besøge Mae Hong Son er mellem December og begyndelsen af Marts – den kølige sæson – her er nætterne kølige, og alt er grønt. Selvom dagtemperaturene stadig er forholdsvis varme i den kølige sæson, er nætterne decideret kolde, ofte med temperaturer snigende under 10 grader, så det kan være nødvendigt med lidt ekstra tøj på din Thailand rejse.

April til juli er varm, efterfulgt af en kølig sæson i november, når regnen kommer. Skovbrænde i bjergene omkring Mae Hong Son opstår omkring Marts / April i den tørre sæson, hvilket kan forårsage forurening. Besøgende med åndedrætsbesvær bør undgå at besøge byen i løbet af denne tid på deres Thailand rejse.

Mae Hong Son får ikke så meget nedbør som andre dele af Thailand i løbet af regntiden, traditionelt fra Juli til Oktober. Byerne i bjergene får byger med voldsomme regnskyl i modsætning til hvad det sydlige Thailand ser i ugerne op til regn-sæsonens slutning.

Mae Hong Son – Attraktioner

Wat Phra That Doi Kong Mu
Placering: Amphoe Mueang
Wat Phra That Doi Kong Mu blev opført af den første guvernør i Mae Hong Son, dette tempel afspejler den stærke burmesiske indflydelse. Højdepunkterne ved denne seværdighed er de to rigt udsmykkede pagoder. Beliggende på en bjergtop giver dette tempel en enestående udsigt over byen og de omkringliggende bjerge og dale.

Wat Hua Wiang
Placering: Amphoe Mueang

Et andet navn er Wat Klang Mueang. Dette tempel ligger på Sihanatbamrung Road ved siden af morgenen markedet.

Templet er bygget i 1863, og huser Phra Chao Pharalakhaeng, en Buddha-statue i smukke klæder. Det er en kopi af en stor statue i Mandalay, Myanmar.

Phraya Singhanatracha Monument

Phraya Singhanatracha Memorial Placering: Amphoe Mueang

Beliggende ved foden af Doi Kong Mu, er dette monument til minde om den første guvernør i Mae Hong Son. Phraya Singhanatracha er en thailandsk indfødt Yai fra Burma (Myanmar). Han blev betragtet af folk som guvernør af Khun Yuam Town, som ligger syd for Mae Hong Son. Senere blev han officielt indsat som guvernør i Mae Hong Son, af Kongen af Lanna i 1874.

Morgen Marked

Placering: Amphoe Mueang

I nærheden af Wat Hua Wiang på Sihanatbamrung Road, finder du dette livlige marked som er proppet fra tidlig morgen til kl. 21.00. Det er her besøgende på deres Thailand rejse kan opleve livsstilen og købe forskellige lokale madvarer og produkter.

Nong Chong Kham Lake

Placering: Amphoe Mueang

Nong Jong Kham søen er en offentlig park beliggende i centrum af byen ved siden af Jong Klang og Jong Kham templerne. Den oprinder fra naturen og er også et samlingssted for både lokalbefolkningen og turister. Desuden er Nong Jong Kham Lake også et sted hvor du på din Thailand rejse kan opleve de vigtige traditioner i provinsen, da de ofte bliver afholdt her.

Pang Ung

Placering: Amphoe Mueang

Pang Ung ligger 44 kilometer væk fra Mueang Mae Hong Son. Her ser turister forskellige bjergstammer. Prøv for eksempel en frisk kaffe fra marken på din Thailand rejse.

Bag byen er en smuk sø og stedsegrønne skovområder. Der er også plads til camping og længere ophold på din Thailand rejse. Der er desuden gæstehuse ejet af landsbyboere i området i nærheden.

Pha Bong Hot Springs

Placering: Amphoe Mueang

Pha Bong Hot Spring ligger ca. 11 km fra byen på Highway No.108. Med et areal på 3 hektarer er der mulighed for at bade i mineralvand med formålet sundhed for øje.

Poo Klon – Unseen Thailand

Placering: Amphoe Mueang

Poo Klon – Unseen Thailand. Den naturlige sorte mudder-dam på dette sted har fået en god anerkendelse både blandt thailændere og udlændinge, der er ivrige efter sund hud. Poo Klon er  idag et ideelt sted for sundheds- og terapeutisk behandling, og er optaget i projekt UNSEEN IN THAILAND, et projekt af Tourism Authority of Thailand (TAT).

Poo Klon er et af de tre steder i verden, hvor du finder naturligt mudder, der er godt for helbredet og skønheden. Mudderet er rigt på mange mineraler, såsom calsium der hjælper hud-balancen, brom til sterilisering af bakterier og magnesium til reparation af hudceller.

Du kan nyde den naturlige spa eller svømme i mineral-poolen hele året rundt på din Thailand rejse.

Mae Hong Son – Shopping

Som i de fleste provinshovedstæder, har Mae Hong Son et centralt marked, hvor lokale kan købe alt fra dagligvarer til husholdningsapparater og besøgende kan købe tøj og andre nødvendige forsyninger.

Langs Khunlumprapas gade, der løber nord-syd gennem centrum af byen, er der, hvor du finder mange af byens restauranter og butikker. Om aftenen er gaden også fyldt med sælgere der sælger de fleste bjergstamme-produkter.

Mae Hong Son ‘s “Night Bazaar” er ikke at sammenligne med sin meget større nabo Chiang Mai. Der er et par interessante souvenirbutikker langs Khunlumprapas gaden nær centrum af byen, men den bedste butik vil sandsynligvis blive bedst beskrevet som en rode-butik med gamle ure, tempel urner, og diverse andre ubrugelige, men charmerende fund.

Mae Hong Son – Restauranter

De fleste turist-restauranter findes langs Khunlumprapas gaden og på den vestlige side af søen. De fleste restauranter tilbyder god thai mad i simple omgivelser og hotellernes coffee shops tilbyder vestlige retter. På Khunlumprapas gaden ligger San Tropez, hvor der serveres en god hjemmelavet pizza og andre italienske retter. Langt nede af Khunlumprapas gaden ligger Fern Restaurant, en stor hytte med jungle indretning.

Mae Hong Son – I nærheden

Fugle-kigning
Beliggende ved Nam Pai Wildlife Sanctuary, er Cave Lodge et udmærket udgangspunkt for fugleinteresserede. Spot mere end et dusin arter fra din bungalow, slentre langs floden eller gå op ad nærmeste bjerg og se mange flere. I nærheden af The Lodge er en blanding af løvskov, stedsegrønne og fyrretræ- skove og områder med Karst kalksten.. masser af økosystemer, masser af arter at opleve på din Thailand rejse.

Nyd de mere end 300.000 Fork-tailed og Pacific Swift´s hvirvlende ind i Tham Lod Cave´s massive kamre hver aften – et verdens berømt fænomen – eller søg efter de flygtige Pale-Headed spætter. I regn-sæsonen kan du opleve den utrolige fugle-spisende fisk i Lang floden.

Huler

I over 25 år har man udforsket Karst kalksten områder i Thailand og har undersøgt og fundet hundredvis af huler. De længste og mest spektakulære grotte-systemer kan du finde på din Thailand rejse, de ligger nemlig tæt på Lodge i Pang Mapha District ved Mae Hong Son provinsen.

Elefant Trekking
Wild Elephant Sanctuary & Nature Adventure Tour tilbyder Jungle trekking i den beskyttede skov, der er hjemsted for asiatiske elefanter og giver dig glæde og forbedrer din påskønnelse over for hele økosystemet i naturen. Under turen, lærer du fra den erfarne parkbetjent, hvor vigtige elefanter er for skovøkosystemet og hvilke udfordringer de står overfor i Thailand. Derefter kan du ha det sjovt med en ridetur på elefanterne, hvilket absolut også skal opleves på din Thailand rejse

Mountain Biking
Mountain Biking er meget almindelig langs vejene i provinsen for at komme ud til alle turistattraktioner og opleve de smukke geografiske træk ved Mae Hong Son.
Rejse tip: Leje af cykel koster omkring 100-200 Baht om dagen.

Rafting
Rafting langs Pai floden er en spændende og dejlig oplevelse. Pai er den længste flod i Mae Hong Son og har sin oprindelse fra bjergkæder i Laos, som løber gennem Pai-distriktet, og til sidst slutter ved Salawin floden i Myanmar, en samlet strækning på 180 km. Med en gennemsnitlig dybde på omkring 7 meter, er flodlejet hovedsageligt rullesten. Der er flere områder særdeles velegnet til rafting, ture igennem den fantastiske natur og herunder synet af smukke vandfald er en del af oplevelsen på din Thailand rejse.

Trekking
Trekking er berømt for turister. For den kendte trekker er Mae Hong Son en af de bedste til trekking ture. En trekking-tur kan nydes gennem smukke bjerge, og forskellige skove. Denne aktivitet er populær i Thailand og disse ture kan arrangeres fra let trekking til hård trekking.

Mae Hong Son – Artikler

Holiday Mae Hong Son| Af admin | Kategori: Mae Hong Son artikel

Holiday Mae Hong Son

Mae Hong Son, den anden nordligste region i Thailand, er beliggende i det nordvestlige hjørne på grænsen til Myanmar, 924 km nord for Bangkok, og 300 km fra Chiang Mai. I nord og vest, grænser Mae Hong Son op til Myanmars grænse ved Shan-staten. I øst grænser den op til Chiang Mai og syd til Tak. 12.681 kvadratkilometer af hele Mae Hong Son er miljømæssigt beskyttet med over 90% af den samlede region bestående af bjerge og skove. På grund af en højde på 1800 meter over havets overflade, kan det kolde klima falde til 2 grader om vinteren – fra November til februar og modsat stige til over 40 grader om sommeren – Marts til August. Den normale temperatur ligger mellem 12 grader og 28 grader. Desuden er klimaet for det meste så tåget at den er omdøbt til “Den tre-tågede region”.

På grund af skoven og udryddelse af forskellige arter, er hele det bjergrige område og naturrigdommene i Mae Hong Son blevet erklæret nationale protektorater. Disse omfatter Mae Yuam floden og Huai Nam Dang National Park, Salawin Skov-og Valley, Mae Surin Skov og Vandfald.

Den mest fremragende tid til at besøge Mae Hong Son er i den kølige tågede periode mellem november og december, hvor “Buatong” – den berømte gule blomst i Mae Hong Son blomstrer og møder sine besøgende med synet af et forbløffende farvet tæppe over bjergene kilometer efter kilometer. Blot 11 km væk ligger den dybe jomfruelige jungle i Mae Surin National Park, her står den imponerende Nam Tok Mae Surin, en af Thailands højeste hælder. For besøgende, der er besat af eventyr som trekking og rafting, er Pai-distriktet uden tvivl det rigtige sted at gøre dine drømme til virkelighed, oplevelser du aldrig vil glemme og minder for livet.

http://www.maehongson.info/holiday.html