Velkommen til Krabi

Krabi

Beliggende langs Andaman kysten i det sydlige Thailand, er Krabi en af det sydlige Thailands mest maleriske provinser med perfekte strande og et fantastisk landskab. Provinsen er berømt for sin store naturlige skønhed, som er karakteriseret ved karst kalksten naturen, der kan ses i hele området. Den 160 km lange kystlinje, er oversået med bugter, vige og stykker af kalkstensbjerge der stiger op fra havet, hvilket skaber et fascinerende landskab af tropiske øer. Inde i landet indeholder kalkstensbjergene et rigt plante-og dyreliv. 

Det er overvejende et landbrugsområde, med jordbundsforhold af sandet ler der producerer gummi, palmeolie, frugt, kokos og kaffe. Gummi er den vigtigste salgsafgrøde med over 11.200 km2 til dyrkning af dette. Palmeolie kommer på andenpladsen, efterfulgt af kokosnødder. Men med naturlige attraktioner som tropiske øer, palme frynsede strande, skov-vandfald og huler tiltrækkes flere og flere solsøgende, eventyr-lystne turister til Krabi på deres Thailand rejse, og Krabi er derfor begyndt at tjene betydeligt på turistindustrien.

På din Thailand rejse kan du nyde Krabi – et af de mest afslappende steder på planeten. Provinsen har fantastisk natur, fantastiske hvide sandstrande, en kyststrækning med over 200 øer samt et jungle-dækket indre, der gemmer tårnhøje kalkstens klipper, grotter, vandfald og eksotiske dyreliv.

Mindre overfyldt end Phuket, mere afslappede end Koh Samui, og kun 80 minutter med fly fra Bangkok, med et godt udvalg af overnatningsmuligheder fra budget til luksus, er denne idylliske provins virkelig den ultimative destination på din Thailand rejse.

Krabi Town er en thailandsk markeds by, der bestod længe før de internationale turister begyndte at besøge området. Det er charmerende og afslappede. Turismen er ankommet, men Krabi Town er ikke hoppet på bølgen med at gøre udlændinge, til den vigtigste handels-og transitområde for provinsen, det behøver den ikke. Dens unikke personlighed, er en indbydende kontrast til de omkringliggende strand-områder. 

Floden er knudepunkt for fiskerbåde og flod-taxier, færger brugt af både lokale og besøgende til steder både nær og fjern, og molen vest for byen er stedet hvor du kan tage en tur til de omkringliggende strande og øer på din Thailand rejse. Mange besøgende skynder sig til de store destinationer som – Railay, Ao Nang, Koh Lanta, Koh Phi Phi – og gælder om at komme ind og ud af byen så hurtigt som muligt. Men for dem, der er interesseret i en dosis ægte thailandsk kultur og gæstfrihed, er Krabi Town en berigende oplevelse på din Thailand rejse.

Krabi Provins – At komme der til

Krabi med bil eller bus

Fra Bangkok

På din Thailand rejse til Krabi afgør der daglige busforbindelser fra den sydlige busterminal i Pen Klao, Bangkok. Billetter er tilgængelige ved næsten ethvert rejsebureau og på Hotel Tour kontorer i byen. Turen tager omkring 13 timer.

Fra Phuket

Det tager omkring 3 – 4 timer fra Phuket afhængig af transport. Tag en minibus eller lokal bus fra Phuket Town busterminal. Busser afgår dagligt. Oplysninger om bus-køreplaner, taxi eller minvan pendulkørsel kan fås på hoteller, rejsebureauer eller i Phuket lufthavn.

Fra Suratthani

Busser, taxaer eller mini-vans kan nemt arrangeres på kontorer i byen. Rejsetiden til Krabi er omkring 4 -5 timer.

Krabi med båd

Der er ingen direkte regelmæssige færger fra Phuket til Krabi selv om det er muligt at hyre en speedbåd eller lignende transport på din Thailand rejse.

Daglige færger sejler mellem Phuket og Krabi via Phi Phi Island. (Dette indebærer ofte at du skal skifte båd på Phi Phi Island)

Privat lejet speedbåd fra Phuket er muligt, og vil bringe dig dertil på omkring 3 timer (kan ikke anbefales i lavsæsonen, da havet er for uroligt). 

Fra Phuket – Phi Phi Island

Den regelmæssige færgetur tager cirka 90 minutter. I højsæsonen er der 2 planlagte ture til Phi Phi og tilbage igen (tidlig morgen og frokost), som du kan vælge mellem på din Thailand rejse.

Fra Phi Phi Island – Krabi

Den regelmæssige færgetur tager omkring 90 minutter, med 2 dagligt – året rundt. (Tidsplaner er organiseret, så du kan rejse fra Phuket til Phi Phi til Krabi på én dag).

Krabi med tog

Fra Bangkok

 Der er ingen direkte forbindelse fra Bangkok til Krabi. I stedet kan du tage et tog fra Hualomphong Station (Bangkok) til en af følgende stationer: Suratthani, Trang, eller Tung Song (Nakhon Sri Thammarat provinsen) og derfra tage en af de busser der går til Krabi.

På din Thailand rejse kan du vælge at rejse om natten til Suratthani med tog, det er den bedste løsning fra Bangkok. Turen tager ca. 12 timer.

Krabi med fly

Fra Bangkok

Direkte fly fra Bangkok til Krabi Lufthavn er tilgængelige, men tidspunkterne svinger, afhængig af sæson. Det er også muligt at flyve til Suratthani (211 km fra Krabi) eller Phuket (176 km) og køre langs de velholdte veje til Krabi.

Krabi Provins – Vejret

Krabi følger en lignende klima som Phuket´s, med gennemsnitlige temperaturer omkring 24 º C til 32 º C året rundt. De vådeste måneder at besøge Krabi på din Thailand rejse, er september og oktober. Området lider ikke af markante vejr-svingninger og stort set alle tider på året er godt at besøge Krabi på din Thailand rejse.

Kølig

Det bedste tidspunkt at besøge Krabi er november – marts når temperaturerne gennemsnitlig er 28 C og kølige briser gør det behageligt. 

Varm

Den varmeste tid er april til maj, med temperaturer fra 27 º C op til 36 º C. Der er hyppige korte tunge regnskyl med torden, der letter de høje temperaturer og luftfugtigheden. Det thailandske nytår (Songkran) holdes den 13 April, og her vil du på din Thailand rejse opleve, at alle kaster køligt vand på hinanden.  Lokale nyder juni, juli og august, da vejret som regel er fint og de foretrukne steder ikke er overfyldte. Det sædvanlige mønster er korte men kraftige byger og masser af solskin mellem regnskyllene. Du vil også på din Thailand rejse opleve, at alt er også lidt billigere på denne tid af året. Temperaturerne ligger mellem 20 º C til 33 º C.

Våd

I løbet af september og begyndelsen af oktober tager vi vores paraplyer med. En trøst er, at strandene, de udendørs restauranter og gaderne er relativt overskueligt af besøgende, og selv på dette tidspunkt er der stadig lange intervaller af solskin mellem de kraftige byger. Der er stadig masser af aktiviteter i lavsæsonen, du kan nyde på din Thailand rejse, i løbet af denne vådeste del af sommersæsonen, både vand-og landbaserede.

Krabi Provins – Strande

Tårnhøje kalkstens klipper, bløde hvide sandstrande, små bugter og øer i havet. Krabi´s smukke kystlinje er et af provinsens mest attraktive aktiver. Hver ser ud til at overgå den sidste, men kronen på værket var fantastisk Railay Beach med sin følelse af en anden verden, en slags Jurassic Park kyst, kun tilgængelige ad søvejen. Men det bedste ved Krabis strande er, at de aldrig er overfyldt. Du vil altid kunne finde et paradisagtigt sted på din Thailand rejse hertil.

Ao Nang Beach

Ao Nang er Krabi´s livlige turistcentrum. Den har den afslappede atmosfære som i en lille by, skønheden i en badeby, de moderne bekvemmeligheder som hjemme, og den venlighed du vil opleve på din Thailand rejse, og som adskiller Thailand fra andre.

Selve byen er lille, en 30-minutters gåtur tager dig fra den ene ende til den anden. Da flydende bygninger er upraktiske og stejle klipper ikke egner sig til udvikling, vil dette paradis ikke blive asfalteret sådan lige.

Ao Nang ligger 20 minutters kørsel fra Krabi Town og Klong Muang Beach, og et minut eller to til Noppharat Thara Beach. Via havet kan du komme til Railay Beach – inklusiv Ton Sai – og der ligger en masse små intime øer i nærheden. Vælg en retning og giv din vand-taxi 30 minutter. En våd verden af eventyr venter på din Thailand rejse.

Nopparathara Beach

Nopparathara Beach (også stavet Noppharat Thara) ligger 18 kilometer vest for Krabi Town og støder op til Ao Nang. Denne rolige strand ligger inde i Hat Nopparat Thara-Koh Phi Phi National Park og har en tre kilometer lang sandstrand besat med Casuarina træer. 

En fantastisk strand, hvis du foretrækker naturlig skygge fra træerne. Som på de fleste af Krabis strande, vil du ikke finde kilometervis af liggestole og parasoller, så køb en strand måtte og finde det perfekte sted. 

Det er også muligt ved lavvande at gå fra stranden hen til Koh Kao Pak Klong Island  bugten. Stranden er populær for de lokale thailandske picnickers og dem der kan lide at svømme, spise og dase i solen.

 

Railay Beach

Railay Beach er nu på enhver kyndig rejsendes liste på deres Thailand rejse, og er alligevel en af Thailands mest eftertragtede strand områder. Lige syd for Ao Nang Beach, omkring et klippefyldt næs og kun tilgængelige med båd, præsenterer Railay en rolig og ekstraordinær verden.

På bare én lille halvø finder du smukke hvide sandstrande, skyhøje kalkstensklipper, udsigtspunkter, huler og en lagune skjult inde i klipperne, formet af det skiftende tidevand. Alt inden for gåafstand!

Ved Railay er der ingen veje, kun stier. Ingen busser, ingen biler, kun longtail både. Selv om den rent faktisk er forbundet til fastlandet, er den spektakulære Phra Nang halvø effektivt afskåret fra resten af Krabi af kalksten foragere og stejle jungle dale, den eneste adgang er ad søvejen. Dette er det perfekt billede af et tropisk paradis. Uden nogle veje og uden besvær, tilbyder Railay afslappende dage, eventyr-togter og kølende aftener på din Thailand rejse.

Klong Muang Beach

Klong Muang er først for nylig dukket op på turismen radar – dens naturlige landlige skønhed passer godt med roen i området og med en bid af det ‘rigtige’ Thailand, er den svær at slå.  Shopping, restauranter og aftenliv er ret beskedent, men det er et meget charmerende sted. Hvis du ønsker masser af turisme så tag til Ao Nang eller Phuket, hvis du ønsker en fredelig oase på din Thailand rejse, er Klong Muang stedet for dig

Tubkaak Beach

Tubkaak Beach er beliggende nord for Klong Muang og det er stille, meget stille. Så stille, at der kun er et par hoteller dér. 

Du kan finde en lang sandstrand og ikke meget andet, hvilket gør dette til et ideelt sted at slappe af og genoplade batterierne på din Thailand rejse.

De øer, der udgør Ko Hong øgruppen kan ses fra stranden.

Krabi Provins – Attraktioner

Krabi Crystal Lagoon

Thung Teao Forest Natural Park

Krabi er kendt for områder med enestående naturskønhed og et sted, der bør være på din must-see liste på din Thailand rejse, er Crystal Lagoon i Thung Teao Forest Natural Park, en usædvanlig lavt landsskov rigt på plante og dyreliv, fuldendes med en natursti, og en krystal lagune.

 Beliggende i Khao Pra-Bang Kram-området, er natur trekking her et fantastisk sted at spotte sjældne dyr og plantearter, herunder Pitta Gurney fuglen, der engang var anset for at være uddøde. Skoven er frodig med ældgamle træer der strækker sig op til himlen, usædvanlige skov-skabninger og kalksten ved foden, der åbner op til en blændende grøn pool du kan prøve på din Thailand rejse.

Krabi Tiger Cave Temple

Tiger Cave Temple eller Wat Tham Sua tilbyder en ægte åndelig oplevelse i smukke natur omgivelser. Beliggende tæt på Krabi By er templet et af Thailands fineste naturlige vidundere, og absolut et besøg værd. Templet her har en labyrint af naturlige huler, dannet inde i en frodig jungle og hjem for munke, som tilbeder og bor i disse smukke omgivelser. 

Der er interessante ikoner og relikvier i hovedtempel hulen, men den virkelige attraktion her er “fodaftryk af Buddha ‘. For at komme til dette historiske sted, er du nødt til at vandre 1.272 trin op af et kalkstens tårn, det er en udfordrende stigning, især i det thailandske klima. De der når til toppen belønnes med en 360 graders panoramaudsigt over det fantastiske Andaman Hav, tropiske øer, dramatiske kalkstens klippeformationer og frodige regnskove og “Buddhas fodspor”. Den uforlignelige udsig er især imponerende ved solopgang og solnedgang som også er den bedste tid at klatre op for at undgå varme og fugtighed.

Der er et park kontor tæt ved Ban Bang Teao, der på din Thailand rejse, kan give dig nogle oplysninger, selv om deres primære mål er at sikre, at sørge for der ikke bliver jaget, og at ingen kommer til skade i dette naturligt smukke fristed.

Krabi Hot Springs (Klong Thom)

Krabi Hot Springs er terapeutisk og beroligende, et varmtvandsbassin har udformet sig i glat sten, af vand fra dybe rødder af termiske kilder beliggende i vulkanske kamre. Vandets gennemsnitlige temperatur er 35-40 grader, og er fyldt med naturlige mineralske salte, som hævdes at kurere alle former for gener, herunder gigt og iskias. Fornemmelse er helt afslappende, og miljøet er helt sikkert unik, forestil dig at sidde i et badekar udhulet fra naturens sten og omgivet af regnskov. Disse jungle-bade flyder ind i en kølig strøm, der er perfekt til at dyppe og tage en dukkert i på din Thailand rejse.

Omkring 70 kilometer fra Krabi by, ligger de varme kilder i hjertet af en lille bevaret jungle og tæt på Khao Phra Bang Khram Nature Reserve. Beliggende i samme reservat som Emerald Pool og Thung Teao Forest Natural Park, er det værd at tage sig tid til at kombinere alle disse vidunderlige øko-spots, på en natur-fyldt dag på din Thailand rejse.

Krabi Shell Cemetery (Susan Hoi)

Susan Hoi er en arkaisk kirkegård med forstenet skaller, den ligger 17 kilometer fra Krabi by centrum, på en 200 meter strækning langs Ban Laem Pho. Denne kirkegård anses af de seneste videnskabelige eksperter at kan dateres tilbage til 40-25 millioner år, men lokale folk hævder, at det er endnu ældre, mere end 75 millioner år. Kirkegården er blevet til efter kalkstensaflejringer i vandet som dækkede og forstenede skaldyr, snegle og en række andre havdyr, der skaber plader af indviklede geologiske levn. 

Det er fantastisk sted at besøge på din Thailand rejse, hvis du er interesseret i geologi eller historiske artefakter og det hævdes at være en ud af kun tre, af sådanne kirkegårde i verden. Der er også mangroveskove, der er værd at udforske tæt ved, og et kinesisk tempel på kirkegården, som er åben for offentligheden og du derfor har mulighed for at besøge på din Thailand rejse.

Grotter i Krabi

Det kalkstens landskab, der dominerer hele regionen byder på et fascinerende netværk af hule systemer, både inde i landet og langs kysten. Mange indeholder vidunderlige krystal formationer, stalagmitter og stalaktitter. En række siges at være hjemsted for ånder, og er fyldt med lokale folk, med Buddha billeder og genstande til åndelig tilbedelse.

Mange af kysthulerne åbner op til kollapsede huler også kendt som karsts eller ‘hongs’ i Thai. Inde i hongs er mange indvendige laguner med åben til himlen og kun med adgang gennem tunneler i klipperne, når tidevandet er rigtigt. Lokale kajakro-virksomheder tilbyder gode ture inde i disse hulesystemer, som giver et iøjefaldende syn af et unikt økosystem på din Thailand rejse.

Mange af hulerne indeholder også forhistoriske malerier, stenredskaber og keramikskår, der giver et fingerpeg om Krabi´s rige fortid.

Klong Thom Museum, sydøst for Krabi Town, har en samling af keramik, sten værktøj og bronze redskaber der er fundet ved forskellige udgravninger i hele området.

National Parker i Krabi

Anerkendt som et område med en enestående naturskønhed, er store dele af Krabi provinsen indarbejdet i flere nationalparker, der dækker kysten, strande og offshore øer. Udkantsområderne omfatter også de smukke Phi Phi øer og Koh Lanta ø-gruppen. 

Flere nationalparker inkluderer også fastlandet, der er dækket med rig skov og byder på forfriskende klippe-pools, vandfald, grotter, varme kilder og naturreservater med vandreruter. Disse indre skønheds-spots har ofte travlt i weekenden med store familie grupper og lokale udflugter. Uden for disse tider, kan du på din Thailand rejse opleve, at der er stille, roligt og utrolig fredeligt. Entréen til national parkerne er 400 baht. 

Øko Turisme

Low-impact ture med små grupper er tilgængelige til forskellige nationalparker på din Thailand rejse. Turene omfatter ofte en aktivitet, såsom kajak eller trekking sammen med en kyndig guide, der kan give interessante oplysninger om planter og det lokale dyreliv.

Camping

Camping er muligt i nogle af parkerne (medbring selv telt), men de har også almindelige bungalows. Der er ofte travlt i ferie-tiderne, så det er ikke altid muligt at bestille.

Krabi Provins – Shopping

Shopping i Ao Nang

Shopping i Ao Nang er ikke så intens eller forskelligartet som i Bangkok eller Phuket. Men så igen, alt i Ao Nang er mere afslappet og mindre påtrængende (med undtagelse af nogle irriterende skræddere selvfølgelig) end normen for thailandske strand feriedestinationer. 

Der er utallige butikker, der sælger kopierede T-shirts, flip-flops, strand hatte og falske mærkevare varer såsom Rolex dykker-ure, som du end ikke skal bære i brusebadet og Levi´s med en kort levetid. Afhængigt af dit hjemland skal du være på vagt over for, at købe falske mærkevarer tasker og modetilbehør, hvor tolden slår hårdt ned på illegale kopier.

Bortset fra butikker med fast pris, såsom optikere, supermarkeder og varemærke-butikker, er forhandling en del af hele shoppingen her og butiksejere vil tage overpris og forsøge at regne ud hvor meget du kan betale. Du vil på din Thailand rejse se, at priserne falder drastisk når du viser, at du ved hvor meget en vare er værd.

Ananya

Dette er en stilfuld boutique, der sælger silke pudebetræk, elegante tasker, tørklæder, keramik, kunsthåndværk og mange thaisilke og pashima håndlavede produkter. Den charmerende ejer, Khun Oranut, vil hjælpe dig med at vælge emner, der passer til din smag.

Åbningstider: 09:00 – 23:00

Placering: Beach Road modsatte Krabi Resort

Beachwear

Længere nede af vejen fra Ananya, kan du forøge din bestand af strandtøj, badedyr, snorkling udstyr og alle marine-ting. Her er det nødvendigt at prutte om prisen, da de indledende priser er noget forhøjet. Som altid, bløde forhandlinger med venlighed og et smil.

Åbningstider: 10:00 – 22:00

Placering: Beach Road siden Beccofino Italian Restaurant

Ckok Dee Handmade

Chock Dee (som betyder ‘Good Luck’) sælger smukke smykker, ædelstene, gamle perler, kasser, halskæder, armbånd, ringe og endda fossiler. Der er to butikker langs Beach Road, begge både attraktive og upåklageligt præsenteret. Du kan på din Thailand rejse hertil, få sølv og guld smykker lavet på bestilling, og mens priserne er højere end andre nærliggende butikker, er kvaliteten tip-top, og det er bestemt ikke ondt at prutte dem lidt ned.

Åbningstider: 10:00 – 22:00

Placering: Central Beach Road og i ‘Walking Street shopping arkade’

King´s Fashion

Som med optikere, er der mange skrædder-butikker i Ao Nang. King´s Fashion er en af de mere etablerede og ét, som ikke har de irriterende sælgere udenfor. Butikken tilbyder gratis transport til kunder og en 24-timers service, selv om det er klogt at tage sig god tid og med flere prøvninger for at sikre snittet er helt rigtige.

Åbningstider: 10:00 – 21:00

Placering: Central Beach Road

Klong Muang Shopping

Klong Muang er stille. Dens strand og solnedgangen er de vigtigste seværdigheder på din Thailand rejse. Hvis du ønsker gode indkøbsmuligheder, bør du tage til Ao Nang.  Faktisk, bortset fra flere små-butikker og isolerede 7-Elevens, er de eneste gode indkøbsmuligheder i Klong Muang i og omkring Klong Muang Plaza (stavet ‘Klong Moung Plaza “på skiltet).

Klong Muang Plaza
Denne plads med antik og kunsthåndværk butikker, massage-og skønhedssaloner, caféer og butikker, er det modsatte af Bangkok shopping, fordi det er rent, roligt og afslappet. Shoppere kan tage deres tid, få en snack eller endda få en massage, inden de tjekker deres e-mails – alt er her, alle centraliseret og praktiske.
Åbningstider: 10:00 – sent
Placering: 50 meter før indgangen til Sheraton Krabi Beach Resort

Asian Arts
Butikken byder på antikviteter, efterligninger og sjove træ artefakter og souvenirs. Asian Arts er en charmerende shop, der drives af en dejlig dame fra Chiang Mai. Hendes varer kommer for det meste fra det nordlige Thailand og nabolandet Burma, og de er udvalgt med smag.

Åbningstider: 10:00 – sent
Placering: Klong Muang Plaza

Railay Shopping

Railay kommer helt sikkert ikke til at vinde store præmier for den bedste shopping destination i Krabi, men der er kommet et par nye indkøbsmuligheder de seneste år. Ubekymrende og bilfri, er Railay så fredelig en destination, som du nogensinde vil opleve.

Du vil på din Thailand rejse opleve, at Railay East og Railay West er meget forskellige fra hinanden, Railay West er fornemt, slående udseende og ligefrem dyrt, hvis du tænker i thailandske baht, mens Railay East, med sine mudderbanker, mangrovesumpe, fiskefartøjer og hippie-lignende atmosfære er decideret nede på jorden, og en hel del billigere. Omkring 300 baht koster en cocktail på visse hoteller i Railay West og i Railay East kan du købe en stor flaske Chang Beer for 70 bath.

Railay East

Hvis du på din Thailand rejse, er på udkig efter hippy remedier, brugte bøger og lignende så er Railay East et sted for dig. Mellem pandekage-boder, restauranter og barer finder du flere små forhandlere der sælger perler, flip-flops, træ souvenirs, frisbees, strand tasker og strand tennis udstyr. 

I nærheden af Sunrise Tropical Resort er områdets eneste apotek (åben fra 9:30 til 23:00) og i mellem strandene i Railay Bay Resort står en ATM-maskine og et minimarked der sælger næsten alt hvad du eventuelt kunne få brug for på dit ophold, til seriøse overpriser. Dette skyldes at resortet ejer forretningen. 

Railay West

Mens shopping er markant bedre i Railay West er det stadig ikke er en destination for dem, der på deres Thailand rejse, specifikt søger efter gode tilbud på souvenirs eller mode. Ved siden af Sand Sea Resort ligger en nybygget attraktiv plads. Denne plads tilbyder flotte strand kjoler, T-shirts, saronger og har endda en skrædder! 

På din Thailand rejse, er en af de mest nyttige ting du vil få brug for efter mørkets frembrud i Railay – en batteridrevet fakkel, og det finder du her. Der er også en forhandler der sælger håndlavet sølv. Inde i Sand Sea Resort ligger et velassorteret minimarked.

Krabi Provins – Restauranter

Hvis du vil nyde en smuk natur mens du spiser, så får du en god overraskelse når du besøger Krabi. Hjem for mange eksotiske strande, øer, udsigter og planter, har de kystnære provinsr også en bred vifte af spisemuligheder, fra fem-stjerner til enkelthed på stranden. Krabi Town har typiske thailandske restauranter, mens Ao Nang er mere internationalt gearet. Railey Beach tilfører din mad udsigten til sine majestætisk kalkstens-toppe. Tjek de farverige markeder for friske råvarer og slip dig løs i denne vidunderlige del af verden, på din Thailand rejse.

Ao Nang Restauranter

Azzurra

Azzurra regner sig selv for at være en ‘autentisk italiensk restaurant ” og med god grund, da ejeren er italiensk og sørger for ægthed og ikke bare tomatsauce smidt på for meget pasta. Her finder du et bredt sortiment af pasta, pizzaer, brød, focaccia, supper (prøv den cremede gulerod suppe), ost, yoghurt og meget mere. Det er berettiget at opkræve lidt højere priser end normalt for importerede italiensk mad-varer, men desværre er Azzura´s Thai mad også grueligt prissat. Vinen er imidlertid ikke, og kvaliteten af fødevarer (intet er forberedt på forhånd) gør formentlig Azzurra til den bedste italienske i Ao Nang.

Bamboo & Thatch Dining

Længere oppe af lufthavn-vejen på højre hånd ligger otte bambus og strå barer / restauranter, der serverer typiske thailandske retter som kylling stegte ris, phad thai, og Tom Yam Goong med iskolde øl til meget overkommelige priser. Der kan blive en smule støjende senere på aftenen, men med en god stemning og det gode ved dette miljø er, at det er en fælles oplevelse på din Thailand rejse. Selv om priserne er gearet til Ao Nang standarder, er det alligevel en ægte thailandsk oplevelse og meget mere ægte end de turist-orienterede steder der ligger ned til stranden.

Blue Mango

Blue Mango serverer svenske, italienske og thailandske retter. Der er et anstændigt vinkort med mærker til rimelige priser (for Thailand) og en fyldt bar. Restauranten er svensk ejet, og satser på familier og har oprettet en børnemenu, og en legeplads (unikt for Ao Nang) med dvd og en behagelig sofa for børn der keder sig under middagen. Her er der noget for hele familien på deres Thailand rejse.

Blue Orchid

Blue Orchid har til formål at behage gæster på deres Thailand rejse, og måske de forsøger lidt for hårdt, da det både har thailandsk mad, fisk og skaldyr, mexicanske og internationale retter, alle under ét tag – tingene må blive forvirrende i køkkenet … Alligevel er det af udseende attraktivt med et tema af lys-blå-hvid farver, og en luftig og ren følelse. Plus det er placeret på en gågade væk fra Ao Nang´s vedholdende trafik.

Eden

Med en temmelig omfattende Thai menu, tilstrækkelig plads og medarbejdere, god ventilation og udsigt, leverer Eden varer til en lidt højere pris end sine konkurrenter.

Klong Muang Restauranter

Balini

Schweizisk-ejet Balini er populært for de tysktalende besøgende på deres Thailand rejse og er en simpel restaurant med åben-himmel og beliggende i en sidegade. En restaurant med 20 pladser, der beskæftiger sig med det thailandske køkken med schweiziske undertoner, er den vellidt og helt ren. Ingen larmende tv, fræk musik eller snakkende servitricer, gør det til et seriøst sted.

Malati Indian Restaurant

Det synes selvmodsigende, at folk på deres Thailand rejse skal spise indisk mad. Men når det thailandske køkken er mixet i, så er en helt anden sag. Malati i Sheraton Krabi Resort har netop denne kombination. Men du behøver ikke sætte næsen op efter fuldstændig ens retter, det gør Malati ikke, de vælger i stedet alternative og supplererende retter i en god kombination af to af verdens mest populære og velsmagende mad. 

Monkey Restaurant og Bar

Servering af britisk mad, amerikanske morgenmad og det thailandske køkken, er Monkey varieret i sin appel. De beskæftiger sig også med baguetter, karryretter og pandekager, så du er sikker på at finde det, du har brug for her. Der er også Live-sport på tv.

Krabi Town Restauranter

Bluejuice
Hvad Bluejuice mangler af finesse i sin madlavning, gør det op for den varme velkomst, sunde menuvalg og atmosfære du her vil opleve på din Thailand rejse. Bluejuice er også et pensionat og en yderst populær Dive Shop, derfor møder du mange folk på Bluejuice. Med bagte kartofler og kødfulde club sandwich og naturlige grønsags-supper er dette det rette sted at spise, hvis du er sundhedsbevidst. Lejlighedsvis er der levende musik, et poolbord og improviserede fester gør restauranten populær for besøgende på deres Thailand rejse.

Choke Dee
På hjørnet af Uttarakit og Chaofa vejene, er Choke Dee både et rejsebureau og et spisested, og er bekvemt placeret i nærheden af både floden og byen. Thai mad, der serveres med varme snacks, kolde øl og gode mennesker er blot nogle af grundene til Choke Dee er populær blandt rejsende.

Firenze
Med en bred menu af pizzaer og pastaretter, er Firenze gearet til at tage sig af de mange besøgende og lokales behov. Det er også et godt sted at kigge på mennesker, slappe af med et glas af husets vin til 90-baht, mens du suger den forbipasserende verden til dig.

Nopparat Thara Restauranter

A-One

Med et godt lokalt ry, er en venlig britisk ejer og medarbejdere altid med på en joke. A-One er yderst anbefalelsesværdig. Her servers mest thailandske og internationale retter med et britisk strejf, A-One har blød belysning, god baggrundsmusik – så tag en aften her på din Thailand rejse.

Kruathara

Selvom du vil finde masser af restauranter her, der stort set er det samme, er Kruathara (“Thara Familie ‘) beviset på hvad det handler om. Med levende akvarier, friske fisk og skaldyrs-kurve, klar lys og indbydende medarbejdere, er det lang væk fra fine middage, men leverer varen – frisk fisk og skaldyr – på en uhøjtidelig måde.

La Casa

Der er tre La Casas i Ao Nang området, men dette er den eneste ægte italienske (de andre er ‘Ithailian’ og ‘Indialian “). Med en træ-fyret pizza ovn, rigelig plads og glade medarbejdere, er La Casa et besøg værd på din Thailand rejse. Siddende bag vejen, kan gæsterne nyde udsigten over de omkringliggende kalksten klipper og toppe, over en frokost eller tidlig middag.

Pakarang

Denne stilfulde restaurant er en del af Sala Talay Resort og har specialiseret sig i fisk og skaldyr og thailandske retter. Tydeligvis er den en del af et højt niveau og med en schweizisk kok, engelsk-talende personale, professionel service og en live-guitarist om aftenen, er scenen sat for en romantisk aften med god mad.

Wangsai Seafood

Stort, travlt og helt og holdent rettet mod turister på deres Thailand rejse, er Wangsai strand-middag med seafood. Ikke så intim, men hvad den mangler i atmosfæren gør den op for i placering og mad. Dette spisested har et åbent køkken, en stor parkeringsplads og rigelig plads.

Railay Restauranter

Krua Ya Ya
Krua Ya Ya er mere organiseret end sine naboer og i dagtimerne ligger det køligt i skyggen af tamarind træer, og nyder godt af den friske havluft. Om aftenen er al fresco afdelingen smukt oplyst, hvilket gør det til et romantisk sted, især på fuld måne aftener. Hvis du er på din Thailand rejse i højsæsonen, vil du også opleve levende musik.

Sailon / Sunrise Restaurant
Sailon nyder godt af næsten samme udsigt og placering som Krua Ya Ya og er en del af Sunrise Tropical Resort. Gode pizzaer, steaks og de sædvanlige turist-priser. Her kan du nyde de kølige østlige vinde fra november til april og se lysene i træerne nikke og blinke. Der er ikke meget af et vinkort, og af en mærkelig grund sælger restauranten kun store Singha øl, men den samlede oplevelse her, er behageligt.

Sawasdee Corner
For et stort udvalg af thailandske pandekager, der byder på enhver smag under solen, så tag til Sawasdee Corner på Railay East. Her har du et godt udvalg af pizzaer, bagte kartofler, sandwich, burgere, shakes og endda en “landmandens morgenmad ‘. Haute cuisine er det helt sikkert ikke, men det er en god, solid mad.

Railay Bay Restaurant
Denne rummelige semi al fresco restaurant har tykke teaktræ borde og stole, kølende havbrise sammen med fantastisk solnedgang og udsigt over stranden. Det er det ideelle sted at se solnedgangen over et tidligt måltid på din Thailand rejse. Tag din tid, aftenlivet på stranden foregår temmelig sent.

Rayavadee
Det er et alvorligt ekstravagant område hvor Rayavadee´s priser er højere end andre omkringliggende restauranter. Dette resort har faktisk fire spisesteder, Krua Phranang, Raya Dining, Raitalay Terrace  og The Grotto, på Phranang Beach ved siden af Railay. omgivelserne er perfekte – men ikke bedre end de omkringliggende restauranter, måske med undtagelse af The Grotto, hvilket er temmelig unikt, når det kommer til stykket. Hvis du er på udkig efter kvalitet i semiformelle omgivelser, så vil Rayavadee levere – men til en høj pris …

Real Coffee
Denne restaurant udgør hjørnet til Railay West eneste Shopping Plaza, og har en perfekt placering til at se solnedgangen. Med venligt personale og god musik (Har du nogensinde hørt Bob Marley sange på brasiliansk portugisisk?). Real Kaffe, der for nylig åbnede, er en vinder som du bør prøve på din Thailand rejse – her serveres morgenmad, frokost og middag.

Sand Sea Restaurant
Dette populære sted har en stor terrasse svarende til Railay Restaurant med retter, der ikke vil ruinere dig. Ligesom ovenstående, så tag din tid og syg den spektakulære solnedgang til dig, og deltag i strandlivet senere.

Krabi Provins – I nærheden

Ø´er omkring Krabi

Det er anslået, at der er omkring 200 øer omkring Krabi´s kystlinje, mange er små klippefremspringninger, der rejser sig stejlt op fra havet og ingen adgang har. Andre er større og ubeboet, med karakteristiske små hvide sandstrande, koralrev og indviklede grotte systemer.

Tag fra ø til ø på din Thailand rejse. Lej en lokal båd fra Krabi, Ao Nang eller Railey. Alternativt kan du udforske disse dejlige øer med en guide og tage på en tur, der inkluderer snorkling eller kajak. Bemærk: Ikke alle øer kan besøges i monsun sæsonen (maj-oktober), da vejrforholdene kan være uforudsigelige.

Phi Phi Islands

Lige syd vest for Krabi´s kyststrækning, kan du på din Thailand rejse, opleve de smukke Phi Phi øer, en del af en marine nationalpark, der er en af verdens mest uforglemmelige destinationer. Phi Phi Don, den større ø, byder på stejle kalkstensklipper, fine sandstrande og skjulte bugter. Ikke langt derfra, er koral-haver og dybere koralrev sensationelt for dykning og snorkling. Der er ingen biler på Phi Phi, bare simple små spor, på kryds og tværs af øen, så det er nemt at komme rundt – bare tage en lokal longtail båd, eller gå. 

Mindre Phi Phi Leh er ubeboet og består af stejle kalkstensklipper stigende op af det turkise vand. Der er også huler og små klippefyldte bugter. Der er flere bugter der er ideelle til snorkling, og på den nordøstlige side, indeholder den berømte Viking Cave, hvad der hævdes at være forhistoriske malerier. Phi Phi Leh er også et populært sted for ynglende svaler, og arbejdere indsamler de reder, der anvendes til at lave den lukrative Fuglerede suppe, en meget undervurderet kinesisk gourmet delikatesse. Dag ture til Phi Phi er let tilgængelige fra Phuket og Krabi og tilbyder snorkling på Phi Phi Leh. Hvis du allerede er på Phi Phi Don, er det muligt at leje en lokal båd eller deltage i en tur for at besøge Phi Phi Leh på din Thailand rejse.

Koh Lanta

Koh Lanta består af 52 øer, herunder den største, Koh Lanta Yai. Det ligger cirka 70 kilometer syd for Krabi Town. 

Koh Lanta´s naturlige skønhed kan ikke helt konkurrere med andre områder i provinsen. Men hvis du leder efter komplet fred og ro væk fra de travle turistområder, så tag hertil på din Thailand rejse.

Den langsomt udviklede og uspolerede natur er Lanta´s største attraktioner. Bjergrige og robuste i nogle områder, især nær den sydlige spids, giver de grønne skovklædte bakker, grus og sand strande, smukke koralrev, smaragd-klar vand og traditionelle livsstil, en charmerende afbræk fra det moderne liv kan du her opleve på din Thailand rejse. Kun 20.000 mennesker bor på Lanta, herunder en klan af Chao Ley, eller Sea Gypsies. Denne særskilte etniske gruppe følger stadig deres traditionelle skikke og kultur. Sammen med de muslimske og kinesiske lokale giver de øen dens unikke atmosfære. 

Selv om flere lokale bliver involveret i turistindustrien, forbliver mange upåvirkede af turismen, og tjener stadig til dagen og vejen fra gummi, reje-landbrug og fiskeri. De traditionelle huse og venlige ansigter ser du stadig på din Thailand rejse.

Lidt syd for Koh Lanta ligger Koh Ngai, Koh Kradan og Koh Muk som tilbyder fantastiske strande, fantastisk snorkling og total privatliv.

Trang

På grund af masseturisme ikke finder sted her, er Trang et uopdaget paradis med mange fantastiske strande. 

Beliggende lige et par timers kørsel syd for Krabi, har nye veje og en lufthavn gjort provinsen mere tilgængelig i løbet af de sidste par år, men du vil stadig på din Thailand rejse, se at turismen stadig er lav. 

Hvert år på Valentinsdag, tiltrækker Thai Airways Trang Underwater ceremony på Koh Kradan, hundredvis af besøgende til at se par med masker og snorkler der udveksler løfter i det klare vand i Andamanhavet!

Krabi Provins – Artikel

Det er officielt, Krabi Rocks!
16 marts 2012
Skrevet af Webmaster

Gå ikke glip af 2012 Krabi Rock and Fire International Contest, som snart kommer til Tonsai og Railay beach!

Krabi´s ivrigt forventende internationale klatring konkurrence skal afholdes på Railay og Tonsai Strand mellem 16. og 17 april 2012. For at garantere din plads på dette spændende arrangement, så bestil din rejse til Krabi straks!

Krabi er et stort thailandske feriemål, kendt for sin spektakulære natur, dejlige tropiske klima, og lækre lokale retter, et væld af fritidsaktiviteter, indkvartering af høj kvalitet og utrolig varm gæstfrihed. Og takket være Krabi´s dramatiske landskab af ikoniske kalkstensklipper og tårnhøje klippeformationer og radikale hangar, er denne smukke provins er også en førende klatring destination. Krabi kan prale af over 700 boltede ruter og har også et fantastisk udvalg af velrenommerede klatring skoler også. Dette, kombineret med ideelle vejrforhold giver nogle virkelig verdensklasse klatringer, der tiltrækker klatrere på alle niveauer og fra alle hjørner af kloden.

Tonsai og Railay er langt de mest populære klatre steder i Krabi – begge kan findes på en isoleret endnu lettilgængelige halvø, kun en kort bådtur fra den livlige turistby Ao Nang og den travle provinshovedstad, Krabi Town. Mellem dem, tilbyder Tonsai og Railay mere end 600 flotte stigninger, velegnet til varierende niveauer og belønner dem der forsøger, med enestående udsigt ud over Andaman havet.

Mellem 16 april og 17. vil Tonsai og Railay forvandle sig til én sydende aktivitet. Entusiastiske tilskuere, spændte deltagerne og deres passionerede tilhængere, der alle er ivrige efter at nyde 2012 Krabi Rock and Fire International Contest, forventes at komme i massevis. Konkurrenter fra hele verden vil være i stand til at teste deres klatring evner i to separate, højt profilerede arrangementer, der er designet til at prøve deres magt og udholdenhed til absolut max. Den første, en opslidende maraton klatring, er lige så meget et forsøg på mental udholdenhed, som en udfordring af fysisk styrke. Denne krævende konkurrence vil blive efterfulgt af en straffende hastigheds-klatring, der lover at presse deltagerne til deres grænser. Dette to dages sports-arrangement, vil kulminerer med en blændende ild-konkurrence, en spændende finale, der vil få publikum op fra stolene.

Det er ikke for sent at booke din plads på denne sensationelle, årligt tilbagevendende begivenhed! En række lav-pris, men stilfulde Krabi villaer, der ligger bekvemt tæt på Ao Nang, er stadig tilgængelige via Krabi Villa, Krabi´s førende pool villa udbydere. Deres fuldt servicerede villaer giver den perfekte base hvorfra du kan udforske Krabi og en kærkommen fristed fra forsøg med konkurrencen. Du kan endda arrangere en foryngende in-house thai massage for at hjælpe med at dulme de trætte lemmer og ømme muskler og forberede dig til næste dags klatring! 

http://www.krabipost.com/