Velkommen til Koh Tao

Koh Tao

Koh Tao, eller Turtle Island, er dykkers paradis. Det er beliggende mellem Surat Thani og Chumpon provinser og kun en 2 timers sejltur nord for Koh Samui. Det er blevet kåret som det bedste dykkersted i Thailands Golf. Det vrimler med smukke bugter, hvide sandstrande, smukke kyst klipper og krystalklart vand, Koh Tao er simpelthen en himmel på jord. En overflod af søværts-prægede aktiviteter venter på at blive opdaget, af dig under din Thailand rejse. Der er mange dykkerskoler på øen, hvis du ikke ved hvordan man dykker og ønsker at udforske den undersøiske verden, som siges at være den bedste i Thailands Golf. På land, kan du nyde frisk fisk og skaldyr på restauranterne, drikker tropiske cocktails i en bar ved stranden eller gå på shopping efter nogle souvenirs.  Få en afslappende krop og sind på spa eller nogle prøv nogle aktive sportsgrene som også er tilgængelige for dem, der ønsker at få adrenalinen opat køre. Koh Tao tilbyder en bred vifte af overnatningsmuligheder fra budget til luksus, der passer til alle typer behov, under en Thailand rejse.

Historisk, var Ko Tao engang et fængsels sted for politiske fanger, svarende til Ko Tarutao af Satun provinsen, men i dag er det et fantastisk sted for dykkere eller dem der ønsker at komme væk fra stress og jag på Ko Samui og ønsker mere end Full Moon Party på Ko Pha Ngan. Øen er rettet mod dykker turister mere end backpackere på et budget. Du vil ikke finde billige madboder her. Ko Tao er et fantastisk sted at lære at dykke. Der er næsten ingen strøm og et bredt udvalg af dykkersteder og dykke butikker, skoler og resorts. Aktivitets muligheder vokser uden for dykning og fødevare-og nattelivs mulighederne er nogle af de bedste i Thailands Golf.

Ko Tao er en lille ø på ca 21 m² km og modtager over 100.000 besøgende om året. For at minimere din indvirkning på økosystemet, under din Thailand rejse, bemærke, at der ikke er renovationsafgifts faciliteter, så alt, der ikke kan brændes skal tages væk. Prøv at undgå plastikposer, som gives ved hvert køb du foretager. Der er heller ingen afdeling til at rengøre veje eller andre offentlige områder, så du skal ikke smide dit affald i det åbne landskab. Vandet er knap og elektriciteten dyr, så du skal ikke spilde dem.

Høj sæsoner på Ko Tao er fra december til marts og juli til august. Det er et meget populært rejsemål blandt Thais også, så der er næsten fuldt booket på thailandske helligdage.

Kho Tao – At komme dertil

Med fly

Koh Samui Lufthavn har regelmæssige flyvninger fra Bangkok, Chiang Mai og Phuket, og så er der bare en kort bådtur til Koh Tao.

Med Tog

Den sydlige jernbaneforbindelse, der afgår fra Hualumpong Station i Bangkok:

Bangkok – Nakhon Pathom – Ratchaburi – Petchaburi – Hua Hin – Prachuap Kiri Khan – Chumphon (til Koh Tao) – Surat Thani (til Koh Samui, Koh Phangan, Krabi, Phuket)

Med bus

Alle offentlige sydlige busruter som afgår fra den sydlige Bus Terminal (“Sai Dai Mai”) i Bangkok har direkte ruter til Chumphon. 

Kho Tao – Vejret

Varm, varm, varmere … er den bedste beskrivelse af klimaet her. Ligesom resten af Thailand øen har tre sæsoner. Lad ikke nogen af dem forhindre dig i et besøg, under din Thailand rejse.

Fra januar begynder monsunregnen, der startede i november, at dø ud. Dagene har en dejlig friskhed, og temperaturer i de høje 20ér. Aftener og nætter er en lettelse med temperatur fald til 25 grader. De daglige temperaturer stige støt frem til maj og bliver varm, lummer, og fugtigt. Kviksølvet rammer 33C til 36C hver eneste dag. En sky på himlen, er et velkomment syn, og en regnbyge en velsignelse. Har du nogensinde troede, du ville se frem til kolde brusebade? Dette er vejret for det. Og en skøn tan. Glem ikke faktor 30, især hvis du er ude på vandet! Varmen er tændt, og på.

I oktober nærmer monsunen sig, og fugle ankommer som varsler for den næste ændring i sæsonen. Regntiden kommer. Vi taler 24C her. Det regner ikke hver dag, og det regner ikke hele dagen. Men når det sker, så wow!

Det mest imponerende af alt, er at Koh Tao er velsignet med det mest fantastiske tordenvejr. Bolte af lynnedslag, plader af lyn, skyer pulserende med lys. Det ses at det bliver værdsat.

Koh Tao er meget heldig på grund af sin centrale kløft placering. Udover en 6 ugers våd monsunenregn som begynder i november/midten af december, har Koh Tao generelt et tropisk klima det meste af året. Øen bliver lejlighedsvis ramt af storme, der er blæst ind fra omkringliggende lande, men disse har tendens til at blæse ud igen inden for en dag eller deromkring. I sommeren bliver øen ikke rigtig varm, men vejret er perfekt det meste af tiden.

Kho Tao – Strande

Forskellige mennesker har forskellige ideer om den perfekte strand, under deres Thailand rejse. For nogle er småsten i Brighton en lyksalighed, for andre er vindfejede sandklitter i sydvest Frankrig en fryd. Koh Taos strande har tendens i retning af populistiske opfattelser af paradis. Forestil dig, fint hvidt sand, under en azurblå himmel, og det klare varme vand i den Thailandske Golf skyller op på stranden. En række af kokospalmer giver dejlig skygge fra en stærk sol. En strandbar bygget af de samme træer og overdækket med banan træ blade serverer kolde øl. Lyder det godt?

Koh Tao er velsignet med nogle af Thailands mest spektakulære strande og bugter. Trods sin popularitet blandt dykkere, forbliver farvandene omkring øen krystalklare og ideel til svømning og snorkling.

Mae Haad Beach

“Hovedstad” på Koh Tao, Mae Had er det mest udviklede område på øen med masser af butikker, barer, restauranter, banker og internet butikker. Alt hvad du behøver, er placeret her.

Sairee Beach

Sairee Beach er den mest kendte af Koh Taos strande, og er hjemsted for adskillige strandbarer, natteliv og nogle fremragende restauranter. Som altid synes at have travlt!

Chalok Ban Khao

På den sydlige spids af øen, er Chalok Ban Khao, en smuk strækning af gyldent sand og helt sikkert mindre overfyldt end Sairee. Longtails er spredt rundt i bugten, og kan fragte dig rundt på vandene.

Haad Thien (“Rocky Bay”)

Tao bedste strand, uden tvivl. Almindeligt kendt som Rocky Bay, vandet her er helt klart og stranden er foret med kokospalmer. Overraskende få mennesker, sandsynligvis på grund af at den et godt stykke vej fra hovedbyen. Perfekt!

Ao Leuk

På den østlige side, er stille Ao Leuk et fantastisk sted at slappe af og finde fred og ro. Stranden er smuk og vandet er velegnet til snorkling, men ikke alt for godt til svømning.

Tanote Bay

Foret med store kampesten, som giver Tanote Bay er det unikke udseende. Den ligger lige nord for Ao Leuk, og betingelserne her er meget ens, og taxa-både kan fragte dig mellem de to.

Kho Tao – Attrationer

Hvad mere ønsker du end øde hvide sandstrande lappede af mousserende azurblå hav, under din Thailand rejse? Prøv at tilbringe eftermiddagen på Koh Tao Bowling & Minigolf. Det er ti keglers Bowling, men ikke som vi kender det. Primitivt, men en smule mere up to date end Flintstones …

En golfbane på Koh Tao? 18 huller på en lille skala. Mere mini end småt faktisk. Føler du dig stadig energisk. Har du lyst til at køre rundt i junglen, kravle gennem underskoven, spille med dine venner? Så prøv paintball, der er en ny virksomhed på Koh Tao som tilbyder dette.

En snorkltur rund om øen er et must. Longtail både og større fiskeri bådture er tilgængelige fra mange tur bureauer. Har du lyst til en tallerken med fiske? Det er en ø. Selvfølgelig er det til rådighed.

Er vandsport noget for dig?

Wakeboard, wakeskating, Vandski, Tube forlystelser, sejlads, kajak, og Windsurfing.

Er du på ferie for at slappe af?

Thai massage, Olie massage, svensk massage, fodmassage, aromaterapi massage, manicure, skønhedsbehandlinger, hatha yoga, Ashtanga yoga, alle er tilgængelige flere steder på hele øen.

Afslapning for krop og sind. Et iskoldt udkast fra Guiness er ankommet. Hvor ellers, end den irske bar.

Koh Tao er unik på mange måder og ikke bare fordi den har det bedste dykning i den Thailandske Golf. Praktisk lille, med et rigtig internationale samfund, virkelig store køkken til rimelige priser, fantastisk natteliv, spændende aktiviteter og en fantastisk udsigt, Koh Tao er virkelig fuld af overraskelser! Ligegyldigt hvad du leder efter, under din Thailand rese, kan du sikkert finde det på denne dejlige ø.

Kho Tao – Shopping

Bliv ikke bange, der kan være nogle få vestlige luksus dele, der mangler, men det væsentligste kan findes overalt omkring på øen. Supermarkeder er åbne fra tidlig morgen til tidlig aften. Men det er ikke alle!

Fra dykker og snorkeludstyr til stilfulde, unik strand tøj, er der en masse af butikker som tilbyder kvalitet og mærkevarer til nedsatte priser.

Originale etniske souvenirs lavet af keramik, kokos, skaller eller bambus og unikke smykker lavet af sølv, læder og kostbare stene tilbydes i flere butikker samt fra sælgere på vejene.

Der er også masser af små butikker, der synes at have specialiseret sig i kun én ting: at have alt! Hawaii skjorter, saronger, hængekøjer, postkort, kokos olie, flip-flops, brugte bøger, brand kiks, listen er uendelig.

Bare se dig omkring og du er sikker på at finde noget, du virkelig har brug for lige nu.

Bortset fra de store butikker er priserne åbne for diskussion, så længe du forbliver venlig og rimelig.

Kho Tao – Restauranter

Koh Tao er kommet meget langt fra de tidligere dage med dårlig mad, få muligheder og forsyningsproblemer. Du kan nu finde høj kvalitets internationale retter sammen med fremragende thai mad og udsøgte special køkkener. Middelhavsområdet, Mellemøsten, italiensk, tysk, Mexicansk, britisk, fransk, kinesisk, japansk, koreansk, burmesere og indiske er blot nogle af tilbuddene. Vegetar, Fisk og skaldyr, kød og så meget mere … Priserne spænder fra omkring 150 THB per person for (lad os sige) Kinesisk op til 2.500 THB for en madoplevelse på tapasbar. Vær forberedt på at vække dine smagsløg med virkelig fantastiske spisemuligheder.

Et gourmet paradis!

Friske markeder tilbyder alle former for tropiske frugter og også forberedelsen af dem på stedet til en shake efter eget valg.

Med alle disse udenlandske retter på tilbud du bør aldrig glemme, hvor du er. Autentisk Thai mad kan udtages overalt, fra simple gadeboder og natlige grill til klassiske thailandske køkken og Breezy Seafood restauranter.

Anbefalet

Cafe Del Sol Steakhouse, Restaurant & Pizzeria – Mae had

Autentisk fransk og italiensk køkken, hjemmelavet pasta og pizza, røget laks & first choice bøffer, fremragende udvalg af vine. Gratis Wi-Fi for kunderne.

DEE DA Bakery & Restaurant – Chalok vej på Leelavadee tværs af Buddha View IDC

Frisk brød, til kager og wienerbrød, så tjek efter kaffe, karamel eller brownies.

DDHUTS Restaurant – bakke mellem Mae Haad & Sairee Beach

Charmerende antikva skildpadde restaurant med retter fra hele verden, thai, mexicansk, italiensk, indiske og europæiske grill, poolbord og daglige film.

FARANGO Pizzeria & Steakhouse – (anslået 1996) – Mae Haad Pier Road & Sairee Village

Taos første pizzeria. Latino atmosfære, fremragende italienske og Middelhavs specialiteter, hjemmelavet pasta, prime oksekød, and og lam.

SMAG Cafe & Eatery – syd Mae Haad – på tværs af Songserm Pier

Mund-vanding, thailandske køkken og internationale retter, hjemmelavet pizza. Spis i haven, sid behageligt i sækkestole eller slappe af i lounge zonen.

1 MILLION CANDY – Sairee Plaza

Importeret brand slik, hjemmelavede pickles og syltetøj på anmodning af en svenske delikatesser (Smörgåstårta / Falukorv) og vodka slik osv. Forkæl dig selv for alvorligt!

Paprika – Restaurant & Lounge – Mae Haad på Divepoint

Et meget velsmagende udvalg af vestlige delikatesser og et bredt udvalg af originale thailandske retter, tilberedt med ægte lidenskab og finesse. BBQ , fisk eller kød buffeter. fantastiske desserter.

Zest Coffeehouse & Bakery – Mae Haad & Sairee Village

Populær gade café med et bredt udvalg af kaffe og te, fremragende morgenmad og sandwich, fantastisk hjemmebagt brød, wienerbrød og is, kager på bestilling.

Kridtning – Bar & Restaurant – Mae Haad – beachfront

En romantisk, men alligevel med stilfulde omgivelser, der tilbyder en lækker blanding af International fusion mad og thailandske køkken. Beroligende lyde og latinske rytmer. Lejlighedsvis temafester.

STAR Snax – Mae Haad posthus vej på Twin Stjerner Travel

Den samlede snaxperience, burgere, sandwich, tyske pølser, Toasts, you name it. Også et udvalg af fine verdens retter og ugentlige specials. Levering & takeaway.

Zorbas Græsk Restaurant – vejen til Chalok – på Koh Tao Minigolf

Middelhavs restaurant omgivet af frodige haver og damme som tilbyder velsmagende græsk delikatesser som Tzaziki, dolmades, Souvlaki, stegt feta, grill fad og mere.

Jamahkiri Spa Resort & Restaurant – øst Thian Og Bay

Ekstraordinær sted, bjergside med flot udsigt og udsøgt atmosfære. Nyd et stort udvalg af fantastiske thailandske retter i en afslappet atmosfære. Pick-up service.

KOPPEE Bakery & INTERNET CAFE – central Chalok Baan Kao, OPP. New Heaven Diveshop

Frisk kaffe, urtete, sundheds drikkevarer og smoothies, hjemmebagt brød, kager og wienerbrød, pandekager, sandwich, is, Wi-Fi og ADSL internet.

New Heaven Resort & Restaurant – øst Chalok – over Thian Og

Fantastisk havudsigt fra afslappende bakketop terrassen, let at nå. Lækker fisk og skaldyr, vestlige og thailandske køkken. Hjemmebagt brød og kager, frisk kaffe og morgenmad.

Choppers Bar & Grill – Sairee landsby nær 7 Eleven

Kæmpe 2-etagers mødested med live musik og live-sport handling. (2x 150 “skærme og 12 LCD TV). Aussie pub, importeret fadøl, billard og biograf værelse.

Morava Restaurant & Lounge – Sairee Village

Moderne-asiatisk design, deli-stil med dagen menu: wraps, bagels, sundhed smoothies, osv.; udsøgt middag fra 04:00 og sushi bar, stort udvalg af vine.

RIM LAE Restaurant – Nord Sairee ende på Koh Tao Cabana Resort

Restaurant har de mest romantiske omgivelser. Autentiske thailandske fiske-og skaldyrsretter, internationalt køkken og skaldyr BBQ grill. Perfekt sted at hænge ud og slappe af. Gratis Wi-Fi. FIZZ

Beach Lounge – nord Sairee (ved tidligere Dry Bar)

Trendy, cool og hyggelig strande sted, der serverer velsmagende mad, dejlige drinks og friske, funky lyde. Check plakater til særlige begivenheder.

Noori – INDIEN Sairee stranden ved siden af Lotus Bar

Filial af den berømte søster restaurant på Samui, ved hjælp af importerede råvarer. Kæmpe udvalg af vegetariske, skaldyr og kødretter, brød og ris.

BIG BLUE East Restaurant & Beach Bar – North Sairee

Indbydende restaurant ved stranden, BBQ, pizza, pasta & Thai mad; tilstødende hyggelig terasse bar med lagdelte pude zoner. Svensk styring

VICTORIA Scandinavian Steakhouse – Sairee Village hovedvejen

Den svenske kok tilbyder et udvalg af ekstraordinære retter, og du kan lave dit eget trækul-grillet måltid fra et stort udvalg af emner.

HIPPO Bar & Grill – Sairee landsby – næste Benzin Station

En lokal favorit. Fokus på god mad og små priser. Utrolige bøffer, burgere og salater. Funky retro indstilling. Gode cocktails og musik, poolbord.

Shalimar Indian Restaurant – Sairee Village

Den indiske kok og hans autentiske krydderier garantere en lækker godbid, til rimelige priser. Indisk inspireret tropisk have med shisha og cocktail lounge.

PAPA s Tapas Bar & Restaurant – Sairee Stranden ved Siam Scuba

Sofistikeret atmosfære med ekstraordinære køkken. Sæt menuer til den perfekte madoplevelse. Havegrill, fantastiske cocktails, ægte Absint og cubanske cigarer.

LUNG PAE Restaurant – på Apiporn – bakketop bag kraftværk

Udsigts terrasse med en virkelig fantastisk panorama over det sydlige område af øen og Angthong Marine Park. klassisk thailandsk køkken og BBQ.

Pranee ‘s Kitchen – nordsiden Mae Haad bag Dive Supply

Familiedrevet restaurant, der serverer autentiske thailandske, internationale retter og morgenmad. Salsa-stils spisestue med Thai polstret video zone viser de seneste film.

Sensi Paradise Restaurant – Southend Mae Haad bugten

Ideelt sted for en solnedgangs middag med en fantastisk udsigt over den vestlige bugt, fremragende Thai & vestlige retter serveret på en traditionel strand terrasse.

Starlight Restaurant – Charm Churee Villa, Jansom Bay

Nyd en romantisk middag med fantastisk thailandsk, Vest-og asiatiske køkken og en storslået udsigt over hele bugten, især ved solnedgang.

ELVIS Restaurant & Beach Bar – Charm Churee Villa, Jansom Bay

Ligger på den smukke afsidesliggende bugt, bosatte i en tropisk have med tilhørende spa. Fremragende køkken, lækre snacks og lækker shaker og cocktails.

Kho Tao – I nærheden

Koh Samui er den tredje største ø i Thailand efter Phuket og Koh Chang. Samui har alt at tilbyde, fra afslapning på hvide sandstrande til uberørt jungle til et pulserende natteliv. Det har forskellige strande i forskellige landskaber og karakteristika, men de populære er Chaweng, Lamai, Bo Phut og Mae Nam. Gode faciliteter samt en bred vifte af overnatningsmuligheder lige fra hytter til 5-stjernede resorts er egnede til alle budgetter er tilgængelige overalt. Et udvalg af restauranter i alle varianter og nationaliteter indbyder til lækker middag. Dem, der nyder forkælelse og foryngende vil opleve Samui et paradis af spa og massage. Aktiviteter til afslapning, eventyr eller familie vrimler såsom elefant trekking, sejlads, dykning, golf. Sightseeing aktiviteterne er mange, for blot at nævne nogle få, vandfald, templer, Butterfly Garden, zoo, abe teater. Alle venter på at blive oplevet.

En ø beliggende i Golfen af Thailand er internationalt kendt for Full Moon Party på Haad Rin, der trækker mere end 10.000 festdeltagere hver måned for at opleve de vilde nætter. Koh Phangan, der dækker 168 kvadratkilometer er ca 100 km fra Surat Thani på fastlandet. Det kan nås med båd fra Surat Thani i 2,5 timer og Koh Samui i 45 minutter. Øen er summende med naturlig skønhed, fine, hvide sandstrande omkranset af kokospalmer rundt på øen. Da et stort udviklingspotentiale er blevet bragt til øen, er der et godt udvalg af faciliteter, restauranter og indkvartering der tilbyder en bred vifte af valgmuligheder fra meget primitive hytter til 5-stjernede resorts.

Kho Tao – Artikler

Triggerfish og Skildpadder

Koh Tao, Thailand

Jeg er 28 år gammel i det Herrens år, og jeg kan sige, at meget sjældent, slutter jeg en dag af, på denne ensomme planet, med et smil på størrelse med Kina. I går spiste jeg min aftensmad, mens jeg smilte helt op til begge øre. Hvorfor? Fordi jeg var blevet en dykker! Koh Tao, ca 50 km fra østkysten havn Chumphong i Thailands golf var hjemsted for mine første oplevelser under havet. Tao er virkelig en af de smukkeste steder på jorden. Fastboende befolkning 2000, 21 km kvadrat, vigtigste industrier: dykning, fiskeri, dykning, kokosnødder og dykning.

Rig på skildpadder (Koh Tao = Turtle Island), er det flade hav omkring denne utopi skindene med tusind nuancer af blå, som ændres hele tiden, som om den altid præsenterer Suns makrodoser de hvide strande. Med et politisk fængsel, og i lang tid ubeboet, synes Tao som et ikke længe opdaget sted og nu eksploderet til et sandt mekka for selvoptagede dykkere. Få lovgivninger regulerer dette kølige miljøet, men ingen bygninger højere end de allestedsnærværende palmerne er tilladt. Under kongelig protektion, er øens eneste turistattraktion en stor sten indgraveret med den afdøde monarks initialer. Den thailandske befolkning forsøger at opretholde dets rødder. Hollywood-film og de seneste Fat Boy puder i barer og de 2 klubber blander sig med de klingende melodier i bølgerne på stranden om aftenen. Alt i alt hersker der en behagelig følelse af harmoni og jeg følte det som om jeg havde fundet en særlig plads.

Det bedste var endnu ikke kommet. Dag et, af vores 4 dages PADI Open Water dykkerkursus, bragte os til Ao Chalok Ban Kao, en afsondret bugt på den sydvestlige kyst af Tao. Vi dykkede på lavvandet 2m og afsluttet den første opgave enhver dykker skal, ånde! åndedrætsværn og masker skulle tages af under vandet og derefter tage dem på igen, det var en skræmmende oplevelse, og vi følte os som mennesker ud af denne verden i stedet for fisk ud af vandet. Og det er en anden verden. Indtil denne uge havde jeg kun set det fantastiske liv, der trives i tropiske farvande i akvarier. I deres eget miljø og oplyst af glødende sollys, synes fisk i alle former fra havet at udsende en smuk aura, der er svært at beskrive.

Dyk 2 og 3 bragte mig mere tillid til mit udstyr og evner i vandet, indtil jeg følte jeg kunne flyve. Tilføjelse 3. (lodret) dimension mindede mig om at flyve, og jeg fordybede mig i glæden ved glide op og ned fra 5 til 10 meter, sigtende imod fantastiske koraller og derefter jagte mine bobler op mod den lyse overflade. Ser man på min ven Paul, lavede vi vores “OK” signalerer hvert 2. minut, så han vidste, at jeg ikke drukner, og for at tjekke, at han var i orden. Som vores minutter under vandet, stablede sig op begyndte vi snart at føle os som Jaques Custeau. Vi så en stingray, som mesterligt stiplede væk fra os, når vi forstyrret den og et par aftrækkerfisk. Disse 40cm lange gutter er typisk for Tao og er kendt for deres glubske forsvar af deres territorium. Når et par aftrækkerfisk (der er monogam for livet) bygger rede, skaber de en konisk udelukkelse zone med bunden af keglen, hvor de gyder, og den store cirkel på overfladen. Taktikken den Sentinel han bruger er at han er foran dig, indtil du forlader hans territorium. En dykker havde 4 sting i panden i sidste uge, da han prøvede at stå imod ”far” aftrækkerfisk. Heldigvis lod de 2 vi så gladelig svømme forbi uden problemer.

Vores sidste dyk førte os frem til 18 meter, og vi spillede fodbold med en sten omgivet af et publikum af utrolige koraller, rokker og Everton mint fisk (?) Paul scorede et fantastisk mål med en logisk-trodsende overliggende spark, som slog keeperen i ekstra tid. Jeg sad på en marine bænk og følte mig udeladt. På vores vej tilbage til dykkerbåd vi så kaptajn fra vores båd med sin harpun i hånden og tatoveringer over alle dele af hans hud. På overfladen var han stolt over at vise en rød fisk, der var let 2 fod lang og uden tvivl ville betale for hans familie kunne gøre, hvad Thais gøre på en lørdag aften.

På torsdag aften tog mig selv, Paul og 4 briter (90% af vesterlændinge i oktober er tilsyneladende briterne men det flertal bliver fransk i april!?) en 4 X 4 rutschebane tur til toppen af en af Taos to peaks. Venus Park er et diskotek på en klippe med en overgang til jungel, der er så tæt på Enid Blyton s Land of the Faraway Tree, som jeg kan forestille mig. Prøv og forestil dig dette: 1000 vesterlændinge og Thais fuld af humør danse indtil daggry. Det var: EXTREME!

Og så var vi nødt til at forlade Koh Tao. Det var sjovt. Det var så smukt. Det har fanget mig, og jeg vil vende tilbage. For nu er vi fortsat på vores vej til næste eventyr, under vores Thailand reje.