Velkommen til Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui´s oprindelse fandt sted for omkring 1500 år. De første beboere var fiskere. Øen er fundet på 500 år gamle kort fra kinesiske Ming-dynastiet. Fiskeri og kokos plantager har været den største indtægtskilde på øen. I dag er turismen den vigtigste indtægtskilde for indbyggerne på øen. Folkene her kaldes “Chao Samui”.

Koh Samui er placeret i Golfen i Thailand (grænser til det Sydkinesiske Hav i Stillehavet). Øen er en “Amphoe” eller et distrikt i Surat Thani Changwat. Samui er opdelt i syv “Tambon” eller sub distrikter (administrative regioner): Maenam, Bophut, Maret, Taling Ngam, Namuang, Lipa Noi og Angthong. Koh Samui har været en backpacker destination siden slutningen af 70 ‘erne. I dag kommer turister på deres Thailand rejse, fra hele verden til dette afslappede “paradis”. Det er omgivet af mere end tres andre øer, nogle små og beboede, andre er større som Koh Phangan og Koh Tao (dykker-ø´er). Andre populære destinationer i området er: Koh Nang Yuan (ved siden af Koh Tao) og Angthong National Marine Park (placeret mellem Koh Samui og Suratthani fastlandet).

For tyve år siden var der kun nogle få frygtløse backpackers der besøgte øen på deres Thailand rejse. I dag er Koh Samui en kosmopolitisk smeltedigel, der både tiltrækker budget rejsende der opholder sig i en måned eller to i simple strand bungalows, til de mega rige der kommer for en weekend og bor på et luksus resort eller en villa på stranden. 

Koh Samui er unik blandt Thailands øer, i at fastholde en bred appel til alle. Dette hjælper til at give den karakteristiske afslappede atmosfære, der adskiller det. Alle er velkomne.

Koh Samui – At komme dertil

Den mest bekvemme måde at komme til Koh Samui på, er at flyve med Bangkok Airways enten fra Bangkok eller fra Singapore, Phuket eller Pattaya. Der er over tyve daglige afgange fra Bangkok alene. Også Thai Airways har to daglige afgange til Samui Airport. Thai Airways og Air Asia flyver også til Suratthani. Derfra kan du bare tage en bus eller taxa til færgen i Donsak.

Alternativt sejler der flere færger og katamaraner fra Surat Thani eller Don Sak på det thailandske fastland. Hvis du på din Thailand rejse, har afgang fra Bangkok, er det en god ide at kombinere færgen med sovekabine toget fra Hualumphong Station.  

Med bus
Hvis du foretrækker en mere økonomisk måde at rejse på, anbefaler vi en såkaldt VIP-bus fra den velkendte Khao San Road eller fra den sydlige Bus Terminal på Boromrat Chonnani Road. VIP busser er mere komfortable, og har færre pladser end en såkaldt A / C bus. Du kan købe en billet ved næsten hver eneste rejsebureau i Bangkok. Færgen billetten er nogle gange inkluderet i prisen.

Med tog
En anden behagelige måde at rejse på, er med nattoget fra Hualamphong, (Bangkok banegård) til Suratthani. Vogne med sove kabiner har ret komfortable senge. At rejse med tog er lidt dyrere end bussen, men du vil sandsynligvis få en bedre søvn. Øvre senge er billigere end de lavere. En privat “first class” kabine til to personer, er også tilgængelig. Ideel til par på deres Thailand rejse.

Med færge
De hurtigste færger afgår fra de to største moler i Donsak på fastlandet med operatørerne Seatran, og Raja Ferry. Prisen er omkring 150 baht for passagerer og 420 bath for biler. Du vil se mange af de små omkringliggende øer, hvis du ikke falder i søvn.
Du kan også tage Lomprayah katamaran, der har afgang fra Chumphon.  

Koh Samui – Vejret 

Koh Samui har et tropisk monsunklima. Høj luftfugtighed og temperaturer gennemsnitlig omkring 28 grader. Vejret er generelt godt året rundt, og den ene ting du næppe vil føle er kulde.  Beliggende i Golfen i Thailand, tilbyder Koh Samui på din Thailand rejse, verdensklasse dykkersteder med optimale forhold mellem marts og august (det værste mellem september til november). 

Der er tre sæsoner …

Den tørre sæson

Den tørre sæson løber nogenlunde fra december til februar. Med lidt køligere temperaturer, lidt regn, rolige have, og lette vinde, derfor mener mange, at dette er det bedste tidspunkt at besøge Koh Samui på deres Thailand rejse. For hotellerne er det også højsæson.

Den varme årstid

Den varmeste tid på året ligger mellem marts og april, et godt tidspunkt at besøge Koh Samui, hvis du kan tåle temperaturer på plus 30 grader. Omkring slutningen af april / begyndelsen af maj er der normalt en stigning i nedbør. Fra maj til september er vejret i dagtimerne typisk solskin, indtil sene eftermiddags tordenvejr ruller ind – en slags mini-monsun sæson.

Regntiden

September til november oplever de tungeste regnskyl, men selv nu falder regnen ikke hver dag og ofte kun med korte byger. Vejret kan være uforudsigeligt, med lidt vildere hav og vind. Derfor er Koh Samui på dette tidspunkt, stadig god til badeferie (på grund af færre mennesker og lavere hotelpriser), men kommer du for at dykke på din Thailand rejse, er det ikke bedste tidspunkt at komme, da sigtbarheden er reduceret med omkring 30%.

Koh Samui – Strande

På din Thailand rejse finder du her finder lige den slags strande du ser i annoncerne. Svajende kokospalmer, hvidt sand med det klare, klare vand. Nogle næsten øde, mens andre har alt hvad du behøver.. Få en massage, få dit hår flettet, køb grillet kylling, saronger, lær de lokale at kende. Spis i stearinlysets skær på strandemåtter, hyg dig med en drink på trekantede puder, eller bare blunde og slappe af på din Thailand rejse.

Big Budda Beach

En af Samui´s hurtigst udviklende områder, drager Big Buddha fordel af sin nærhed til lufthavnen og Chaweng Beach. Det er også det bedste sted i den nordlige del af øen for at tage en færge eller speedbåd over til Had Rin på øen Koh Pha Ngan – hjemsted for Full Moon Party.

Big Buddha´s lange fejende strand er fyldt med billig til middel-pris bungalows, hvoraf mange har fremragende restauranter tilknyttede. En af øens mere overdådige uafhængige kurbade, Ban Sabai kan også findes her.

Hovedvejen er forbedret en del i de seneste måneder, og har nu flere dykker butikker, mange supermarkeder og meget aftenliv. Der er også britiske pubber, såsom Elephant & Castle og Brahms & Liszt; et sømands tilholdssted, BBC, tapasbar Saboey og et utal af billige og muntre øl barer, der alle gør deres for at tiltrække besøgende til området og tjene stort på turister på deres Thailand rejse.

Chaweng Beach

Koh Samui´s mest pulserende og største by er vokset op omkring en af øens bedste strande. Samt at kunne tilbyde flere overnatningsmuligheder end andre steder på øen, er Chaweng også centrum for aftenliv, der er barer og restauranter for enhver smag.

Fra strandbarer til sofistikerede cocktail barer, er Chaweng´s langt forud end andre steder på Samui når det kommer til aftenliv, hvis du ønsker at opleve dette på din Thailand rejse.

Den berømte Green Mango strækning skaber aksen, hvorom resten af byens barer drejer, og er spækket med (for det meste) unge festende hver aften, vekslende mellem pubber, dance-barer og girly barer. Chaweng´s vigtigste strækning er næsten tre kilometer lang, og masser af mindre aktivitetscentre er dukket op langs den. McDonalds danner en milepæl i den sydlige del af byen lige på den anden side af vejen fra Chaweng ‘s mest populære bar, Tropical Murphy’ s irske pub.

Choeng Mon Beach

Meget mere eksklusivt end dens nabo Big Buddha, er Choeng Mon bestående af en række bugter på den nordvestlige spids af øen, som er domineret af en håndfuld tre til fem stjernede resorts.  Det fleste aktiviteter på steder som Det Hvide Hus, Q Signature og Tong Sai Bay holdes in-house, hvilket betyder, at bortset fra nogle få skræddere og lokale restauranter, er der ikke en masse uden for hotellerne. Og på den anden side, når gæsterne kan have deres egen private strand, som tilbydes af Tong Sai og Peninsula, er der ikke meget grund til at forlade heller.  De fleste af de resorts tiltrækker en ældre, pakkerejsende menneskemængde på deres Thailand rejse, hovedsageligt fra Tyskland og Frankrig. Dette afspejles i den mad og underholdning der tilbydes i mange af restauranterne på disse resort´s.

Hua Thanon Beach

Hua Thanon, som starter lige under Hin Ta og Hin Yai, er ligeledes stille og er hjemsted for nogle få backpacker-resorts samt en af Samui´s sidste tilbageværende traditionelle fiskerflåder. Den muslimske landsby har en charmerende atmosfære og er et besøg værd på din Thailand rejse, for at få et indblik i livet på øen før masseturismen.
Der er et par ordentlige fiske restauranter ved siden af havet, som giver dig smag af ægte Samui retter til meget lave priser.

Lamai Beach
Lamai Beach er Samui´s næststørste feriested område efter Chaweng. Det er roligere og mindre pulserende end sin storesøster, men stadig med masser af overnatningsmuligheder, restauranter og shopping muligheder, og nogle store kurbade og seværdigheder at udforske på din Thailand rejse.

Den generelle stemning er afslappet og Lamai tilbyder lidt ældre, og billigere turistfaciliteter end Chaweng, selv om der er nogle tegn på at området langsomt er ved at blive genopfrisket. Ligesom med resten af Samui, er der en vedvarende tendens om at bevæge sig væk fra ‘billige og muntre’ mod smartere, high-end indkvarterings-og spisefaciliteter. Nye resorts i Lamai som The Pavillion, Renæssancen og Lamai Wanta viser denne opgradering.

Lipa Noi Beach

Dens nærhed til øens største bil-færgehavn gør Lipa Noi til et bekvemt valg på din Thailand rejse hvis du kører til Samui fra fastlandet. Stranden har fint hvidt sand, og der er ingen sten eller koraller i vandet, hvilket gør det til en af de bedste strande for børn på øen. Der er også meget lavvandet, op til 100 meter ud.  Der er et par gode vel-fordelte bungalows, hvoraf Big John Seafood er den mest populære. Deres restaurant er også et besøg værd på din Thailand rejse.

Der er nu også et par strand luksusvilla boliger til leje. Lipa Noi er også hjemsted for Samui Dhama Healing Center, en af Samui´s mest attraktive kurbade. 

Maenam Beach

Måske er det den fantastiske udsigt over Koh Phangan, der har holdt Maenam som Samui´s backpacker strand. Eller måske er det det faktum, at mange resorts er placeret for enden af lange rankede veje, der giver en grad af privatlivet som ikke er tilgængelig andre steder. Uanset hvad, Maenam er stadig det sted du skal opholde dig på din Thailand rejse, hvis du er væk et par uger (eller måneder) og vil opholde dig på et lavt budget, der er nemlig mange billige bungalows, der er spredt langs stranden.

Taling Ngam
Uberørt jungle indhyllet i strande og en fantastisk udsigt til Anthong Marine National Park er med til at gøre Taling Ngam til en af de mest maleriske dele på øen.
Der er et par billige bungalow muligheder og en højt respekteret fiske restaurant, Five Islands, men det er en køretur på 20-30 minutters selv fra Nathon, den nærmeste by med nogen betydning, og næsten en time væk er Chaweng.

Når det er sagt, hvis du er ude efter en afslappende, doven, ferie frem for alt andet på din Thailand rejse, er Taling Ngam svær at slå. I betragtning af, at området også hurtigt er ved at blive et hotspot for fast ejendom, kan dette ikke være tilfældet i meget længere tid.

Koh Samui – Attraktioner

Samui Aquarium & Tiger Show

På Samui Aquarium & Tiger Show, kommer du helt tæt på en bred vifte af marine liv på din Thailand rejse. Farvestrålende fugle og eksotiske dyreliv på bare et sted. Denne familie-orienteret attraktion har helt sikkert nok til at holde børnene underholdt på en eftermiddags-udflugt.
Akvariet har det meste hav-liv som hører hjemme i Golfen i Thailand. De store akvarier er fyldt med en bred vifte af hav-liv, herunder nurse hajer, leopard hajer, djævle rokker, havkatte og mange former for tropiske fisk, og der er et område, hvor besøgende kan fodre havskildpadderne.
I zoologisk have, er hovedattraktionen den bengalske tiger og leoparder, der giver nogle spændende opvisninger af styrke og smidighed i de daglige live shows. Der er også mulighed for at tage et billede med nogle af dem for ekstra penge.

Big Buddha Temple

Big Buddha templet er beliggende majestætisk på en lille klippeø ud for Koh Samui´s nord-østlige hjørne. Lokalt kaldet Wat Phra Yai, dens forgyldte 12-meter Buddha-statue blev bygget i 1972 og er stadig en af øens mest populære attraktioner. Beliggende på Koh Faan, nås Big Buddha templet ved en dæmning, der forbinder den til hovedøen. Big Buddha kan ses på en afstand af flere kilometer og er ofte det første folk ser når de ankommer til Samui med fly.  The Big Buddha sidder i Mara stilling, med venstre hånds håndflade op, hvilende på skødet og højre hånd nedad, fingrene hængende over knæet og rører jorden. Det forestiller et tidspunkt i løbet af Buddhas rejse, hvor han med succes modstod fristelser og farer han blev truet med af Djævle-figuren Mara, ved at meditere og forblive rolig. Stillingen er et symbol på standhaftighed, renhed og oplysthed.

Hin Lad Waterfall Temple

Kendt på Thai som Wat Namtok Hin Lad, Hin Lad Waterfall Temple (eller Saunthamma Pala Nikrotharam templet) er placeret i den grønne tropiske jungle lige før stien op til den berømte Hin Lad Waterfall, et par kilometer syd for Nathon Town, Samui.

Dette skov monarki er normalt kun bemandet i weekenderne, når de lokale kommer til “Tam velsignelse” og til picnic ved det nærliggende vandfald. Templet er skyggefuldt og roligt, hvilket gør det til et perfekt sted at slappe af på din Thailand rejse. Den har en dejlig have, vandrestier, forskellige Buddha billeder, religiøse skulpturer og et meditations område. Så en tur omkring det sted, kan være meget sjovt, og det er et fantastisk sted at udøve dine fotografiske evner.

Hin Ta og Hin Yai Rocks 

Hin Ta og Hin Yai, er nogle fascinerende klippeformationer på Koh Samui´s sydkyst, og været en kilde til munterhed og undren på øen, da de blev opdaget af de lokale for mange år siden. Kunst efterligner ofte naturen, men mindre almindeligt er det at naturen efterligner kunsten, især Art of the Ribald. Men på din Thailand rejse er alt muligt, og disse sten, kendt som Bedstefar (Ta) og mormor (Yai), ligner henholdsvis store mandlige og kvindelige kønsorganer.
Beliggende på den stenede kyst mellem Lamai og Hua Thanon, hører Hin Ta og Hin Yai eftergivende klukken eller forlegenhed fra dem, der ser dem på deres Thailand rejse. Dette usædvanlige og pirrende syn har naturligvis givet anledning til en legende, forklarende hvordan stenene blev til.

Udover disse seværdigheder kan du også underholdes med følgende aktiviteter:

Samui Shooting Range
Pistoler og maskingeværer!

Placering: Main Road. Tæt på Chaweng.

Go Kart
Tre typer af Go kart at vælge imellem. Masser af sjov!

Placering: Bo Phut Main Road.

Bungy Jump
Denne adrenalinpumpende aktivitet findes på Chaweng, ret tæt på Reggae Pub og Chaweng Lake.

Buffalo Fighting
Et par Arenas er placeret rundt om øen. Dette er en thailandsk og lokal tradition med en lang historie.

Butterfly Garden
Her vil du se fantastiske sommerfugle og andre tropiske insekter. Det er beliggende i den sydøstlige del af Leam Set.

Magic Garden
Det er beliggende i midten af Samui. Mange interessante skulpturer lavet af cement, af hænderne på en frugt-landmand.

Koh Samui – Shopping

På din Thailand rejse til Samui er der hundredvis af gode shopping tilbud at hente på næsten hvert hjørne af øen. De største shopping steder er i Chaweng, Lamai og Nathon, men der er også butikker der er værd at besøge andre steder på Samui. Nathon har normalt de billigste tilbud, Chaweng det største udvalg og Lamai har et godt udvalg af små finurlige butikker. På din Thailand rejse vil du opleve at landet er berømt for sine kopier af næsten alt fra ure til cd’er. De fleste stormagasiner har faste priser, men du kan forhandle næsten alle andre steder, og det skader aldrig at spørge! Bare vær høflig og venlig, både dig og sælgeren skal være tilfreds med den endelige pris.

Her finder du Top 8 over shopping på Samui:

Jim Thompson

Centara Grand Beach Resort
Jim Thompson´s sortiment af silke produkter er en af de mest eftertragtede souvenir produkter i Thailand. Besøgende på Samui bør tage til Centara Grand Beach Resort til Jim Thompson butikken på Chaweng Beach Road. De populære varer omfatter tekstiler, tasker, skjorter, tørklæder, servietter, fotorammer og bøger.

Chaweng street shopping 

Startende fra nord i Chaweng og sydpå, som de fleste mennesker gør på Chaweng shopping, vil du støde på masser af gade-boder, der sælger T-shirts, billige smykker, DVD’er, computerspil, knock-off’ ‘brandet’ tøj, sæbe udskæringer, våben efterligninger og et væld af andre varer, du ikke er sikker på du har brug for eller ej. Her er der butikker med masser af flower-power tasker og silke-slipse samt sandaler og hatte du kan købe på din Thailand rejse. 

Placering: Langs Beach Road 

Åben: 11:00 – 24:00

Mr. Samui
En sand guldgrube af sølv, guld, ædelstene, smykker, smykker og tørklæder. Der er armbånd, ankelkæder, halskæder, ringe og øreringe lavet af hvert tænkeligt metal og ædle perle. Vælg et af de tusindvis af stykker i montrerne, eller du kan få lavet dit eget design. Der er også et kunstgalleri og internetforbindelse, så du kan også spise og drikke her.
Åbningstider: 09:00 – 11:30
Placering: South Lamai Main Street 

Iyara Shopping Plaza

Den smarte og stilfulde butiksarkade Iyara Shopping Plaza er en del af Iyara Beach Hotel i den nordlige del af Chaweng og tilbyder et godt udvalg af tøj til kvinder og mænd såvel som børn. Blandt deres førende produkter er Nautica, Lacoste, Adidas, Nike, Geox, Elle, Pierre Cardin, Warner Bros, Puma, Ashworth, Nike Kids og Looney Tunes. Hvis du er ude efter antikviteter, thailandske håndværk og iøjnefaldende smykker, skal du ikke lede længere end til Iyara Shopping Plaza.

Åbningstider: Dagligt fra 12:00 22: 00

Placering: Iyara Beach Hotel

Khun Chaweng Shopping Centre
Dette shopping center er hjemsted for adskillige vestlige butikker og filialer modsat den til tider klaustrofobiske Beach Road. Her kan du finde en bred vifte af vestlige mærker som Lee, Alain Delon, Saville Row, Ferand og Guy Laroche på din Thailand rejse.
Åbningstider: 10:00 – 22:00
Placering: Central Chaweng, Beach Road

Bazaar Shopping Omkring Samui 

Chaweng har næsten ubegrænsede indkøbsmuligheder især om aftenen, og det kan tage lang tid at se alt, der er tilgængeligt. Lamai shopping er forholdsvis centraliseret og diagonalt overfor McDonalds finder du Lamai Night Bazaar. Hvis du er i eller omkring Fishermans Village, bør du besøge Bophut Plaza. Det er et sjovt sted at handle på din Thailand rejse.

Fishermann´s village, Bophut 

Den bedste måde virkelig at værdsætte de mange souvenirbutikker i Bophut er at parkere uden for Fishermans Village og slentre op og ned ad hovedgaden, der indeholder butikker og restauranter. Tag dig god tid – der er masser af steder at stoppe en kop kaffe eller en øl pause.  Som du nærmer dig molen er der flere T-shirt og sandaler butikker, men på hovedgaden, vil du se de moderne butikker.

Indkøbscentre mellem Chaweng og Bophut

Fra Chaweng og langs øens ring-vej finder du flere indkøbscentre og supermarkeder såsom Tesco Lotus, Big C og Makro. Tesco er hjemsted for et bredt udvalg af butikker, restauranter, en bowlingbane og en biograf. Big C er et andet stort indkøbscenter med et centralt supermarked med mange butikker.

Koh Samui – Restauranter

På din Thailand rejse vil du opleve at Samui i sig selv er en kulinarisk destination med flere verdensklasse restauranter der byder på ekstremt dygtige og innovative kokke. Her kan du se top 6 over Samui´s Restauranter og finde dem, der passer til din smag.

I mange år nu, er mange restauranter gået med på den opfindsomme mulighed for at fange forbipasserende gæster: Strand Middag. 

Lige før solen går ned i de vestlige bakker, begynder smart påklædt personale at lægge måtter ud, »mon« (farvestrålende lounging puder), lavbenede borde og lamper, nogle elektriske, andre flammende fakler som er fastsat i sandet, og giver en arabisk-lignende nomade følelse til aftenen. I nogle tilfælde bliver de træ-strandstole du har brugt hele dagen til at nyde solen på, om aftenen omdannet til platforme til at sidde og spise på. 

Hver restaurant gør det lidt anderledes selvfølgelig, men det er noget af en øjenåbner på din Thailand rejse at komme forbi ad hoc flytbare ‘restauranter’ på creme-farvet sand under månen og stjernerne.

Zazen Restaurant
Denne prisbelønnede restaurant præsenterer traditionelle thailandske retter med fine detaljer, der topper den kulinariske flair. Omfanget af den omhu der er lagt i hver ret kan afspejles i den høje pris, men kokken ligger megen anstrengelse i hans søgen efter perfektion, endda med sine egne urter. Restauranten er en del af Zazen Resort, det ligger et stenkast fra Bophut Centre.
Placering: Zazen Boutique Resort and Spa

Zico´s Brazilian Grill & Bar

Zico ‘s er en legende på Koh Samui: med det mest friske kød serveret på sværd-lignende spydde, på et all-you-can-eat grundlag, en fantastisk salatbar og fine cocktails, kan du forkæle dig selv i overdådige omgivelser. Top underholdning med berømte DJs, opvisere og selvfølgelig ægte Samba dansere fra Brasilien. For en mindeværdig og saftig aften i Chaweng, så tag til Zico Bar på din Thailand rejse.

Eat Sense Samui

Restauranten i Chaweng er kendt for deres sunde og velsmagende måltider (anvender kun økologiske grøntsager) og innovative ikke-alkoholiske cocktails. Hvis du er i Baan Thaling Nam-området, kan du besøge L’Ananas på Sunset Beach Resort. Kamalaya Koh Samui er blandt de bedste wellness-center / feriesteder og har bemærkelsesværdige sunde og lækre retter.

Søndag Brunch: Beach Republic og Nikki Beach

Beach Republic i Lamai eller Nikki Beach på Lipa Noi Beach er gode steder at mødes til en lækker søndagsbrunch på din Thailand rejse. Deres buffeter tilbyder høj kvalitet og stort udvalg af mad fra Thai til international og friske fisk og skaldyr til BBQ, og er aldrig af vejen for kølige drinks. Begge steder er fantastiske strande-steder, en stor pool og en afslappet, men meget elegant atmosfære med festmusik.

Six Senses Samui 

Six Senses Samui, Dining on the Rocks, har sat nye standarder for innovative fødevare-koncepter, stor service og selvfølgelig den berømte udsigt og atmosfære. Køkkenet er markant anderledes, og vi henviser til det, som værende det nye asiatiske køkken. Filosofien er at kombinere smag af øst og vest, forskellige teksturer og kontraster af varmt og koldt til virkelig at give din mund en godbid, der skriger på mere. Arkitekturen er unik og består af ni rækkehuse dækket af teak og bambus. Der findes både udendørs såvel som indendørs siddepladser. Udsigten er en uafbrudt 270 graders udsigt over de omkringliggende øer og Thailand´s Golf.

Koh Samui – I nærheden

Ang Thong National Marine Park

Ang Thong National Marine Park er en uberørt øgruppe bestående af 42 øer i Golfen i Thailand med tårnhøje kalksten bjerge, tæt jungle, hvide sandstrande, frugtbare mangrovtræer, vandfald og skjulte bugter og søer at udforske på din Thailand rejse.

Ang Thong parken er et beskyttet område på mere end 100 kvadratkilometer land og hav, og hjem for en rig variation af eksotiske dyreliv og havdyr.

Snorkling, vandreture, havkajak, dykning, sejlads og blot at slappe af på en af de idylliske strande er de bedste aktiviteter når du skal nyde Ang Thong på din Thailand rejse. 

De fleste Ang Thong besøgende ankommer på en join-in et dages tur eller med båd fra Koh Samui eller Koh Pha Ngan. For dem, der ønsker at overnatte, er der enkle bungalows og camping telte til rådighed til leje på Park Headquarters på Koh WUA Talab, hvor en simpel restaurant også findes. Selvom parken er begyndt at få travlt med endagsture i højsæsonen, forbliver Ang Thong øerne perfekte postkort-billeder af et tropisk paradis som du kan tage på din Thailand rejse.

Koh Phangan

Selvom Ko Phangan med rette er berømt for sine Full Moon fester, har Ko Phangan meget mere at tilbyde besøgende end dans hele natten. Der er kun få muligheder for heldagsudflugter fra Koh Samui, bortset fra Sailing Cruises, så mindst en overnatning anbefales på din Thailand rejse. Ko Phangan er mindst 10 år bagud i forhold til Samui når det kommer til udvikling, hvilket giver øen en masse charme, og nogle vil sige, den er mere malerisk end Samui selv. Den største turist-strand Haad Rin er mest livlig på Full Moon nætterne, men er også et besøg værd resten af måneden på grund af sit kaotiske virvar af barer, klubber, restauranter og kunsthåndværk butikker. De lokale – udlændinge og Thai´ere – er et venligt flok, og bidrager til at gøre stemningen meget mere afslappet end hektiske Chaweng. Deres holdning på Haad Rin er, at hver aften er en fest, det fortæller en del om stemningen.

Det vigtigste salgsargument for resten af øen er uberørte ubebyggede strande, med kun en håndfuld bungalows. Den dyreste af disse er Tong Naipan, takket være tilstedeværelsen af øens mest luksuriøse feriested, Panviman. I den anden ende af skalaen, har både Haad Salad og Haad Kuat meget billige og almindelige bungalow resorts og tiltrækker derved mange backpackere der ønsker længerevarende ophold på deres Thailand rejse. Haad Tien er en meget lavvandet stenstrand, og er hjemsted for Sanctuary Spa og Wellness Center, som tilbyder et udvalg af, yoga og behandlings-pakker, desuden har de en fremragende vegetarisk restaurant du kan opleve på din Thailand rejse.

Koh Tao 

Koh Tao er et tilholdssted for hav-skildpadder, og med sine rolige uforstyrrede strande er denne lille ø nord for Koh Samui blevet en magnet for dem, der virkelig ønsker at komme væk fra det hele og for dykkere, der kommer hertil på deres Thailand rejse, for at se de farverige koraller. Da den største attraktion er dykning – forbliver strandene rolige og ikke overfyldte, mens faciliteter, mad og indkvartering i høj grad er forbedret.  Siden sin “opdagelse” i begyndelsen af 80´erne, har ordende om øens naturlige skønhed, strandene og hav-liv med hurtigere og mere effektive færger der giver bedre adgang, spredt sig. Det er et fantastisk sted at slappe af på din Thailand rejse.

De første bungalows bygget helt fra starten, er nu blevet suppleret med nye resorts med 24 timers air-condition og bedre faciliteter. Øen er dog stadig et smukt og uspoleret paradis.

Koh Samui – Artikel

Et tropisk tilflugtssted med noget for alle 

Af Michael Moore

Thailands tredje største ø har langsomt udviklet sig fra en tropisk oase primært med backpackere i 1960 men er nu et sted, der henvender sig til besøgende fra alle samfundslag og med tegnebøger i alle dimensioner. De primære årsager til dens popularitet er dens smukke strande, lette adgang til vandsport og mulighed for simpelthen bare at sparke skoene af og slappe af.

I bil tager det lidt over en time at køre øen rundt, vejen ligger parallelt sine mange strande. Hvert stykke har sin egen personlighed og kvaliteter, der gør den unik og tiltalende. Den længste og mest udviklede strand på øen er Chaweng. Det er fyldt med hoteller, der spænder fra et par fem-stjernede til rustikke bungalows besøgt af dem på begrænsede budgetter. Vejen der støder op til stranden er fyldt med butikker, barer, dykker butikker og restauranter af enhver art. Lamai, den næststørste strand, er også højt udviklet og fyldt med steder at spise og drikke. Disse strande, der er på den østlige del af øen, har smuk hvid sand, klart vand og nærliggende koralrev for dem, der ønsker at snorkle og udforske vandet. Strandene på nord, syd og vest kysten er mindre udviklede og giver en mere afslappet atmosfære. Vandet er dog ikke helt så klart, og badning er svært fra oktober til april. Nogle af øens mest imponerende resorts, er dog beliggende på disse mindre kendte strande. Santiburi Dusit Resort, for eksempel, er beliggende på Maenam Beach i den nordlige del af øen og Le Royal Meridien kan findes ved Taling Ngam på øens vestkyst.

Mange mennesker kommer til Samui for de dykker-muligheder, den giver. Dette kan nydes fra både strande og dykker-både, inklusiv både der sejler til den nærliggende ø Koh Tao. Scuba aktiviteter spænder fra ½ dag sessioner for dem, der blot ønsker en introduktion til sporten til fire-dages kurser, der giver deltagerne et internationalt PADI licens, og som er gyldig i hele verden. For erfarne licens dykkere er der mange ture tilgængelige til den nærliggende Angthong Marine Park og over 20 steder rundt omkring Koh Tao.

En stadig større voksende aktivitet på Koh Samui er et besøg på et spa. De fleste af de store hoteller har nu et spa på stedet, der tilbyder en bred vifte af massage, body wraps, hud behandlinger, urte-dampbade og forskellige skønhedssaloner. Uafhængige kurbade er også dukket op, og mange af dem er mere “østlige” inspireret, der tilbydes aktiviteter som yoga, meditation og udrensnings programmer.

Der er også andre aktiviteter på Koh Samui. I Lamai kan du blive skudt op i luften med Jungle Bungy Catapult, en oplevelse der helt sikkert vil få adrenalinen til at pumpe. Der er en Buffalo show der skildrer hvordan livet i Thailand plejede at være, dette finder sted i den sydlige del af øen dagligt kl. 10:00 og kl. 15:00. The Butterfly Garden, Crocodile Farm, Snake Farm og Samui Aquarium og Tiger Zoo er alle aktiviteter, som kan nydes af voksne og børn. Selvom det ikke er naturligt i Samui, er tricks på ryggen af en elefant blevet en populær aktivitet og er en god måde at se nogle af Samuis jungle områder. Kajak i stabile havkajakker kan nydes langs kysten af Samui eller i Angthong Marine Park. Madlavningskursus er en anden aktivitet, som mange mennesker finder givende, især fordi det giver færdigheder og viden, som vil vare længe efter ferien er afsluttet.

Der er også mange natur seværdigheder på Samui, som mange finder tiltalende. De Namuang Vandfald i den syd-vestlige del af af øen er attraktive og populære steder at besøge. To af Samuis mest omtalte seværdigheder er Hin-Ta (bedstemor) og Hin-Yai (bedstefar). Disse sten er blevet udhulet, så de ligner gigantiske mandlige og kvindelige kønsorganer. De skal ses før man tror det.
Selv om det er en lille ø, er flere buddhistiske templer interessante at besøge. Den mest kendte er Wat Phra Yai, hjemsted for Big Buddha. Denne enorme statue kan ses på flere kilometers afstand, og er ofte bemærket af passagererne der forlader og ankommer ad luftvejen. Om natten, når det er oversvømmet med lys er det særligt imponerende.

http://www.thaiwave.com/benjarong/beyondphuket/kohsamui.htm