Velkommen til Koh Samet

Koh Samet

Ko Samet (eller Koh Samet) er en del af en national park med utrolig naturlig skønhed i Rayong provinsen, ikke langt fra Pattaya og Bangkok. Udover den korte distance imellem dem, har de intet tilfælles. Ko Samet har fantastiske strande, men kun lidt natteliv, bare og diskoteker. Øen ligger ca. 7 Km fra fastlandet, og byen Ban Phe i Rayong Provinsen. Koh Samet er en ø, ud af en øgruppe som indeholder mange skørt formede øer og klipper, i alt 10 øer. den største ø er Koh Samet som er meget velkendt i sydøst Asien, og er bestemt et besøg værd på din Thailand rejse. Koh Samet har nogle lækre strande og en afslappet atmosfære. Koh Samet, Rayong, ligger på den østlige grænse til Thailand, og 179 km i bil fra Bangkok.
 
Koh Samet er en populær turist destination for Thaier og udlændinge, på deres Thailand rejse.  Eftersom Ko Samet ligger så tæt på Bangkok, er øen idel som feriested for hovedstadens indbygger, som ønsker at slappe af med deres familier I et par dag, uden at skulle igennem besværet ved at rejse længere syd på.
 
Hvis ikke du kan forestille dig Koh Samet skulle være en del af en nationalpark, vil du nok se Koh Samet som de tilrejsendes paradis med utrolige sandstrande, lækkert Sea Food og hyggelige natteliv.
 
Hvor du beslutter dig for at bo på Koh Samet kommer meget an på hvad din ideelle forestilling er. Østkysten er en populæreste, eftersom der ligger sandstrande “på stribe”, bugter, de fleste af øens restauranter, bare og hoteller. Den lille vestkysts strand er mere isoleret og en tand bedre, med kun tre luksus hoteller at vælge mellem. Nordkysten er Koh Samets lydløse ende, med kun få små hoteller som klammere sig til den stenet kystlinje. 
 
Det siges at engang for længe side, var Koh Samet beboet af pirater, og at der den dag I dag stadig er begraet forsvundene skatte et sted på øen. Thailand’s legendariske poet Sunthorn Phu var de første til at sætte øen på landkortet, da han skrev hans klassiske episke fortælling, som foregår på øen, Phra Aphai Manee “historien om prinser, saga, havfruer og giganter”.
 
Selv om folk fra Bangkok har kendt til øens skønhed I flere årtier, besluttede den Thailandske regering at øen ikke længere skulle være let tilgængelig og kun begrænsede overnatninger var mulige indtil 1981. I det år, den 1. oktober, erklærede Thailands skov og natur styrelse, Koh Samet og naboøerne, for værende en national park.
 
Det meste af Ko Samet, inklusiv de gode steder, er som sagt, en del af Khao Laem Ya-Mu Ko Samet National Park, og har derfor et adgangsgebyr. Thailændere betaler 40 bath for voksne, 20 baht for børn (aktuel i juni 2009); udlændinge betaler 200 baht for voksne, 100 baht for børn (aktuel i november 2009). Denne to-strengede prispolitik gælder for alle nationalparker i Thailand. Hvis du kan forklare, at du rent faktisk bor eller arbejder i Thailand, så behøver du måske ikke at betale “turist” pris. En undskyldning for forskellen er, at “thailandske borgere betaler skat”.
 
Hvis du, under din Thailand rejse, vælger at tage til Koh Samet og din færgen ankommer til hovede molen, og du tager en songthaew til strandene, vil der være et stop ved de vigtigste billetten checkpoint. Turen fra molen til byens centrum er en forholdsvis kort gåtur, mindre end ti minutter. Hvis din færgen ankommer til en af strandene, vil en officer opkræve gebyret, når du træder ud af brændingen. Bemærk, at der er masser af gående trafik ind og ud af parken til de 7-Eleven, ATM eller andre butikker og restauranter der er, og hvis du ikke har nogen poser, kan du gå ubemærket ind i parken, uden at nogen at kontrollere din billet. Der er en vej via tempelet, som undgår checkpoint helt. Bemærk: nogle bungalows kunne give det indtryk, at deltagergebyret er inkluderet i deres booking, men det gør der ikke. Du kan også blive bedt om at betale parkgebyret ved boarding af færgen på fastlandet, men hvis du nævner du bor uden for parkens grænser, skal du ikke betale.
 
Koh Samet – At komme dertil
Båd til Koh Samet
På dinn Thailand rejse kan du kan komme til Koh Saet med båd fra Ban Phe. Bådene sejler fra Ban Phe til Ko Samet hele dagen fra kl. 06.00 til 17.00. prisen er 50 baht for en vej og 100 baht for tur-retur. Turen vare mellem 30-40 min.
Bådene har tendens til at vente, indtil de er fyldte, så tidsplanen er mere som en antydning end en fast afgangstid.
Alternativet er to speedbåds virksomheder, der opererer fra Ban Phe. Speedbådspriserne kan variere fra 600 bath til NaaDaan mole, op til et par tusinde bath for de ydre liggende bugter og strande.
Kom rundt på Ko Samet: Øen har kun en enkelt hovedvej. Nogle dele er asfalteret, og nogle dele er kun et grusveje, og derfor ret ujævne. Der er to metoder til at komme rundt på øen. Den første er ved songthaew (normalt en temmelig godt slidt pickup truck med to bænke i ryggen, og intet tag), som koster 200 bath for en privat tur, eller mellem 20 og 60 bath per person for en hel bil, afhængigt af hvilken strand du vil til. Dette er en temmelig kostbar metode til at komme rundt på øen, og de støvede veje kan gøre det til en ubehagelig tur. Den anden måde er ved at leje en motorcykel for 300 baht / timen, eller 500  baht / dag eller ATV (4 hjulede motorcykler) for 500 bht/1time eller 1200 bht/dag. Du vil normalt kunne leje det fra hotellet du bor på. At aflevere dit pas eller et depositum er ikke nødvendigt eller tilrådeligt.
Advarsel: Det er tilrådeligt kun at leje motorcykler fra autoriserede hoteller og logier under din Thailand rejse. Butikker som udlejer motorcykler og ATV’er kan forsøge at forlange penge af dig for reparationer og arbejdskraft fordi du har beskadiget cyklen. Indledende citater til reparationer er ofte urimelig, de forlanger priser som er langt ud over prisen på arbejdskraft, reservedele og reparation.
 
Koh Samet – Vejret
Som Koh Samet undgår det meste af den tunge monsunregn, der plager andre øer, og destinationer på din Thailand rejse, og vejret er garanteret at være behagelig på næsten alle tider af året.
Selvom Ko Samet kun er få kilometer fra fastlandet, er øen med sin mikro-klima, en af de tørreste øerne i Thailand og får langt mindre nedbør end resten af det østlige Thailand. Regntiden er fra maj til september, men selv der er nedbøren stadig væsentligt mindre end på de andre øer i Thailand. Turister bør dog være forsigtige med lejlighedsvise storme.
 
Koh Samet – Strande
De fleste strande er som sagt på den østlige side af øen. Strandene gemmer sig i små bugter og strækker omkring 200 meter. Fra nord er der Hat Sai Kaeo, Hat Hin Khrong, Hat Khlong Phai, Ao Phutsa, Ao Thapthim, Ao Naun, Ao Cho, Ao Thian, Ao Wai, Ao Kio Na Yok og Ao Karang. Den eneste strand på den vestlige side er Ao Phrahis. Bemærk at stavning af strande kan ændre sig på grund af oversættelsen.
De mest kendte strande på Koh Samet er Hat Sai Kaew, Ao Phai, Ao Vong Duan, Ao Wai og Ao Kui Na Nok på østkysten og Ao Prao på vestkysten. Mange af disse strande har sand, der er så fint og hvidt, det næsten har en lighed med mel.
Og selv om strandene er blevet overudviklet, formår de stadig at være smukke, med funklende hvide sand som buer sig mellem kokospalmer og klar Cerulean vand.
 
Hat Sai Kaew
Hat Sai Kaew eller Diamond strand er den længste og en af de mest populære strande på Ko Samet. Den er beliggende i det nordøstlige og den er cirka 780 meter lang. Dette er stranden Du bør vælge, hvis du gerne have få mennesker og aktiviteter omkring dig, men samtidig bo ved siden af en nærmest paradis-lignende strand. Sandet er næsten kridhvidt og vandet er indbydende grøn-blå, måske den smukkeste du finder på din Thailadrejse.
 
Ao Vong Duan
Ao Vong Duan er en 500 meter lang halvmåne formet stranden med den mest fantastiske solopgang på øen. Sandet er så indbydende som på Hat Sai Kaew og stemningen her er virkelig behageligt.
 
Ao Prao
Den eneste strand på vestkysten af Samet er en ægte skønhed og et par elegante hoteller er placeret her. Stranden er omkring 200 meter lang og meget behagelig. Solnedgangen fra Ao Prao er på en klar nat et minde fra din Thailand rejse, der sandsynligvis vil vare et helt liv.
 
Andre strande
På østkysten fra nord til syd (bortset fra de strande, vi allerede har nævnt) vil du finde, i rækkefølge: Ao Phai, Ao Wai, Ao Kui Na Nok og Ao Kui Na Nai. De er alle meget dejlige små strande, der alle har det hvide karakteristiske Samet sand. Jo længere sydpå man kommer på denne ø jo færre turister er der. 
 
Koh Samet – Attraktioner 
Koh Samed er en afslappet paradis-ø, hvor der er meget få ting at lave udover at nyde øens strande.
For de mennesker, der ønsker noget at lave på deres Thailand rejse, har øen et par aktiviteter, hvis skønheden af strandene ikke er helt nok til at holde dem beskæftiget. Fra den mest enkle af aktiviteterne såsom gåture langs stranden, til at tage din PADI Scuba Diving certifikat, er der en række måder at holde sig aktiv på.
Måder at se øen på:

– Øen er meget lille i forhold til de mere turist befolkede thailandske øer rundt omkring, så at udforske øen kan nemt gøres til fods, cykel, ridning eller ved at leje en motorcykel / ATV og køre rundt på øen for at besøge et par af de mindre, mere afsondret strande og tager i nogle af de mere naturligt skovområder, og videre ned til den sydlige del af øen.

Båd ture:

-Der er flere virksomheder på øen som tilbyder en række forskellige bådture fra øen, enten på en stor langsom båd eller en speedbåd. En mulighed er en dags tur hvor du besøger 7 af de mange omkringliggende øer. Disse ture er alle af god værdi, men sørg for at få en snak, før du bestiller, og sørg for at du får den rejse, du ønsker, og at de ikke taler dig ind i en anden tur, da de ikke kan gøre det, du beder om. Husk også at alle tur på din Thailand rejse, afhænger af vejrforholdene.

Samet båd tur :

-En af de oprindelige familie-sejlture fra Samet, som de stadig tilbyder, er en daglig sejltur rundt om øen. Hvis du er heldige kan det blive en privat tur eller en med bare et par andre afslappende mennesker ombord. Deres flåde består af 2 store langsomme skibe og 4 speedbåde så forskellige ture er tilgængelige dagligt.

Dykning:

-Med de rolige omkringliggende farvande og koralrev, har Koh Samet noget at tilbyde alle, på forskellige niveauer af dykning. Der er en særlig godt dykkerskole, hvor du kan lære at dykke, på din Thailand rejse, og hvor holdene ofte består af meget få deltagere, eller hvor du er alene med en instruktør. Med dybder fra 5 m ned til 25m er der en række lokale steder at dykke på og udforske, og der er også de yderste øer, der omgiver Koh Samed, som tilbyder en fantastisk koralrev, såsom Koh Talu.

Skildpadde bevarelses Center:
Ko Man Nai er hjemsted for Rayong skildpadde bevarelses Center, som er en yngleplads for truede havskildpadder. Du kan opleve dette ved at deltage i en af de mange bådture som afgår fra Ko Samet
 
Koh Samet – Restauranter

Fisk og skaldyr, fisk og skaldyr, fisk og skaldyr. Nogle af de bedste grill restauranter findes langs Ao Phai og haat Sai Kaew strandene, men de findes selvfølgelig også på de andre strande og de fleste servere det samme som den næste. Der er også lokal mad, karryretter og vestlige som pizza, bøffer og hamburgere. Næsten hvert eneste hotel og bungalows har sin egen restaurant. Mange har også opstillet borde og stole om natten til spisning på stranden. Husk; store menneskemængder på restauranter betyder ikke altid, at de er gode. De heldagsudflugter virksomhederne arrangere, inkludere aftaler med restauranter, så deltagerne bliver taget med der til.

Hvis du slappe af på stranden i løbet af dagen er der masser af gadesælgere der sælger frisk frugt, BBQ kyllingevinger, tørret blæksprutte, papaya salat (kan være meget krydret), og is. Maden er selvfølgelig lidt dyrere, end hvis du stod op for at få det, men det er jo typisk for din Thailand rejse.

Hvis du er ude efter en traditionel thailandsk morgenmaden er der daglige et par damer der har oprettet deres mobile spisested ved siden af Tourist Politi stationen. De laver kogt kylling på ris (Khao Manden Gai tom), stegt kylling og ris (Khao mand gai) eller ris grød (Jok) for 20-30 baht. Maden er frisk og de gør en livlig handel med både lokale såvel som et par turister.

Jep s – laver en morgenbuffet på stranden med alle de vestlige favoritter til 220bht på travle dage.
Gecko Bar – i enden af Ao Phai stranden ved siden af Silversand Resort, er der en fremragende grill restaurant med kyllinge bøffer i champignon sauce og sydende oksekød og kylling kogeplader. For mellem 100 og 200 baht, er disse måltider absolut det værd.
Joe´s- ved siden af Ploy Thalee på Saikaew stranden, denne nyindrettede restaurant er en af de bedste vurderet grill restauranter på øen – stor kebab, majs, kartofler og salat til omkring 100B.
Samed Villa Resort  – Her serveres både lækre thailandske og europæisk mad.
Tapas & Tacos – Et af de mere unikke steder at spise på øen, det er den første restaurant på den nordlige kyst, et minut eller to fra Nadan Pier, der servere nogle fremragende autentisk spansk og mexicansk retter i en stemningsfuld kulisse lige ud til havet. 
Advarsel! Vær opmærksom på, at mange restauranter rundt omkring Ko Samet har taget til vane at deres regninger bliver pålagt ekstra retter, som du ikke har bestilt. Denne praksis synes at være spredt ud over hele øen. Tjekke altid dine regninger omhyggeligt, og hvis de er på thai så bede dem om at oversætte ret for ret.
 
Koh Samet – I nærheden
Ko Saket

En lille ø cirka 10 minutters rejse fra Sai Thong Beach. Vandet omkring øen er klart og tillader en fascinerende betragtning af de undersøiske koralformationer. Der er bungalows til leje på øen.

Ko Kudee
Det ligger cirka 6 km fra fastlandet. Udover Ko Kudee er der to mindre øer, den ene er Ko Khangkhao og en anden er Ko Rusee bugt. Alle tre øer ligger lidt øst for Ko Samet. Øerne har smukke naturlige landskaber og omgivet af fine strande, som er ideel til svømning og camping på din Thailand rejse.
Ko Thalu:
-Ligger 6 km øst for Ko Kudee, øen er et anden dykkersted blandt koralrev. Øen udgør et areal på 111.920 km2, det meste er stadig frodige skov. Mens høje klippersider udgør den vestlige side, udgør den østlige og sydlige del af øen hvide sandstrande. Ko Thalu er et levested for måger, flagermus og skildpadder.
 
Turister som vil besøge Ko Kudee, Ko Kruai, Ko Kham, Ko Platin og Ko Thalu, på deres Thailand rejse, skal leje en båd fra Ban Phe eller Ko Samet. De skal have mad og vand med, da der hverken er faciliteter eller leverancer af mad til rådighed på disse øer.
 
Koh Samet – Artikler 
The growth of Koh Samet
Blog: Matthew’s Travel Blog – My thoughts on everything – 24 juli 2010
Jeg har været i Koh Samet et halvt dusin gange i løbet af de sidste 7 eller 8 år, jeg forelsket mig i stedet på mit første besøg. Min familie og jeg bo på det samme sted hver gang, Sai Kaew Beach Resort, og det er ved dette resort, at jeg så væksten i turismen på Koh Samet.
Denne ø har en unik niche i den thailandske strand branchen. Én; på grund af sin beliggenhed kun 4 timer eller deromkring fra Bangkok og to; på grund af sit usædvanligt tørre klima. Men fordi det er så lille og mangler infrastruktur og underholdning som på Koh Samui eller Phuket. Det er grunden til at der ikke har været nogen masseturisme før de sidste par år.
I den seneste tid har øen set en eksplosion af kinesiske turister (fastlandet, Taiwan og Hong Kong) og også fra Bangkok og de omkringliggende provinser. Dette tilføres popularitet, somallerede nydes af vestlige besøgende. Bangkoks weekendgæster betyder, at Koh Samet endelig synes at være ”med”..
Selvfølgelig betyder alt dette stigende priser og udvikling af eksisterende feriesteder til mere luxuriøse boutique steder. Og det gælder mere end noget andet Sai Kaew Beach Resort. Priserne er mere end fordoblet fra vores første besøg tilbage i 2002 og på vores sidste besøg i slutningen af 2007 havde byen gennemgået en massiv udvikling, rundt regnet fordoblet sin størrelse, og der var mere byggeri i gang. Det er nu så stort, at der er et golf vogns system til at fragte folk rundt! Desværre har den nyere halvdel af byen ikke direkte adgang til en anstændig strækning af stranden, så forestille dig min skuffelse, da vi blev placeret i en bungalow i den fjerneste ende! At skulle fange en golf vogn til stranden hver dag har trukket noget fra min nydelse.
Der er helt sikkert billigere, at bo mere grundlæggende steder, og tag ikke fejl, Koh Samet er stadig et smukt sted, men hvor længe det kan forblive på denne måde. Kig på den fuldstændige over udviklingen af steder som Pattaya og Koh Samui, og presset på ressourcer på disse steder. Samet har ingen frisk vandforsyning, så frisk vand skal sendes, sammen med ikke-Seafood madforsyninger. Store generatorer tøffer sammen for at forsøge at levere den voksende efterspørgsel efter el. Koh Samet er officielt en nationalpark, selvom du aldrig ville vide det fra mængden af udviklingen ned af den østlige side af øen og bunker af byggeaffald som ligger. Vandet omkring øen er bestemt ikke så klar, som det plejede at være, men stadig bedre end de fleste andre steder i Thailand. Generel affald på strandene bliver også mere og mere et problem.
Der var en tid, hvor du kunne besøge Samet i ugen og næsten have en strand for dig selv, bortset fra nogle få backpacker typer. Det synes ikke længere at være tilfældet, da den konstante strøm af velhavende unge kinesiske turister vokser. Weekender på Samet har altid haft travlt, nu er der så meget efterspørgsel, at det gør det alt for dyrt at bekymre sig om. Da denne efterspørgslen vokser, vil vi så komme til at se mere udvikling og ekspansion?
Lad os ikke håbe det, da øen allerede er temmelig belastet. Men som jeg har sagt, på trods af alt dette har Samet stadig bevarer sin skønhed og sin charme, der trækker mig og min familie tilbage gang efter gang. Og ingen tvivl om at det er dette, der trækker de utallige andre besøgende til øen. Hvor længe dette kan vare er en tvivl, da dette er Thailand og udvikling og resultat gå vejen frem mod eventuelle miljøspørgsmål og bæredygtighed bekymringer.
 
I Thailand med børn: 5 Ting vi elsker ved Ko Samet
Blog: The Q Family Adventures Travel Blog – 14 juni 2010
By: Amy @ The Q Family
Da vi var i Thailand, planlage vi en tur, hele familien. Disse omfatter alle mine søskende og deres børn og mine kusiner. Vi har ikke en stor familie, så det er ikke at sammenligne med en familiesammenkomst som i Amerika. Dybest set var det en størrelse på omkring 15 voksne og 7 børn. 
Denne gang valgte vi en hurtig weekend flugt fra Bangkok til Ko Samet. Check ud hvorfor vi elskede vores tid på Ko Samet!
 
 
5 ting vi elsker ved Ko Samet
1. Fantastisk destination for en hurtig tur fra Bangkok
Denne tur var en smule nemmere, fordi Ko Samet er en fantastisk weekend destination fra Bangkok. Med mindre end 3 timers kørsel fra Bangkok og en 45 minutters sejltur, blev vi transporteret til vores hjem i weekenden.
Ko Samet er måske ikke så godt kendt som Phuket eller Phi Phi Island, men det er en meget populær destination for Thais på grund af en overkommelig pris og kort afstand.
2. Familievenlige overnatningssteder
Vi boede på Sai Kaew Beach Resort på Sai Kaew Beach, den mest udviklede strand på øen. Det var et perfekt sted for familien.
Vores værelse var bogstaveligt talt et sten kast fra poolen og det var, der vi tilbragte det meste af vores tid. 
3. Pool Tid er den bedste med Familie
Selv om vores resort kun ligger en hurtig tur fra stranden, endte vi med at bruge det meste af vores tid i poolen.
På grund af regntiden, var vandet ikke nær så godt. Regnen var ikke nogen hjælp den næste dag heller, da vores plan var at tilbringe dagen med at dase i solen på stranden. Men det var ingen stor skuffelse for børnene fordi poolen var lige så god eller endda bedre end stranden.
4. Afslapning og Alligevel Mange muligheder for sjov og spændene mad.
Koh Samet er lille for en afslappende ferie for hele familien alligevel har øen nok sjove aktiviteter og god mad til at holde os underholdt og mætte.
En af de fantastiske måde at nyde et godt måltid på er i Ploy Samed Restaurant på havet, hvor du bliver nødt til at tage en gratis sejltur til deres restaurant. Atmosfæren var afslappende men lidt nervepirrende for de i familien med små børn. 
5. Tid til samvær og afslapning med familie
Det kunne have været sandt, uanset hvor vi besluttede at holde ferie. Men Ko Samet har givet den perfekte beliggenhed og indkvartering for børnene så de kan nyde at tilbringe tid sammen med hinanden. Det gjorde hele planlægningen, de mange flyforbindelser og omkostningerne værd!
Til mange af jer, der stadig er bange for at komme til Thailand, har jeg været i Thailand i over 2 uger lige efter udgangsforbud og protest, og jeg har aldrig set nogen problemer. Jeg føler mig tryg her! Så kom! Thailandske folk har brug for din hjælp til at komme tilbage på benene. Plus vil du få god rabat på alt, overalt hvor du går!