Velkommen til Koh Phangan

Koh Phangan

Fest, afslapning eller begge dele?

Nogle mennesker tror, Koh Phangan er en destination kun for backpackere og unge, som nyder Full Moon Party på Had Rin hver måned. Men det er en stor ø, og Fester er blot en lille del af, hvad den har at tilbyde.

Hvis afslappe i en hængekøje eller læse en god bog er mere din type ferie-aktivitet, er denne ø så godt som perfekt. Hvis du vil møde venner fra hele verden og vil have en rigtig god tid, er Phangan også stedet at tage hen, under din Thailand rejse.

Koh Phangan er gentagne gange blevet kåret som en af de allerbedste destinationer i Thailand i aviser og internet afstemninger. Giv det en chance, og find selv ud af det!

Koh Phangan (også stavet Ko Pha Ngan) er virkelig øen af frihed. Det er en afslappet oase i Thailands Golf, med nogle af de bedste strande i hele det sydøstlige Thailand.

Koh Phangan ligger i Surat Thani (også stavet Suratthani) provinsen, som grænser op til den meget større Sydkinesiske Hav. Det ligger cirka 15 kilometer nord for øen Koh Samui.

Koh Phangan er en ø på østkysten af Thailand, ikke så langt fra Surat Thani by på fastlandet. Arealet af denne ø er 168 kvadrat kilometer. Hovedbyen på Koh Phangan er Thongsala, som ligger på den sydvestlige kyst.

En undtagelse fra den afslappede atmosfære kan være Full Moon Party, når Rin Nok forvandles til et dansegulv lavet af sand. Hvis du ikke ønsker at deltage i denne meget overfyldte begivenhed, eller endda lytte til musikken, så fortvivl ikke! Koh Phangan er en forholdsvis stor ø, så du kan nemt finde et roligt og smukt sted, selv når månen er fuld.

 

Koh Pha Ngan – At komme dertil

Koh Phangan er omkring 2 1/2 timer fra Surat Thani-provinsen og 45 minutter fra Koh Samui Island med båd. Der er færger mellem Suratthani, Samui og Phangan. Du kan også tage med en speed-båd fra Bophut Pier på Koh Samui. Køb din billet hos et rejsebureau. Prøv at booke en bungalow eller værelse i forvejen, for din Thailand rejse. Der er en masse overnattende mennesker, så det kan være svært at få en bungalow i de tidlige morgentimer.

Båd Service til Koh Phangan

(Tidsplaner og billetpriser, der er nævnt her, kan ændres uden varsel. Kontakt båd virksomheder eller TAT kontorer i Surat Thani og Ko Samui for aktuelle oplysninger.)

Don Sak – Koh Phangan

Racha Færgen opererer færgeforbindelser fra Don Sak Pier (40 km fra Surat Thani) til Ko Pha-Ngan dagligt kl. 07.00, 10.00 om formiddagen 14.00 og 17.30. sejlturen tager 2½ time.  Busforbindelser fra Surat Thani by eller Surat Thani banegård til Don Sak er tilgængelige.

Surat Thani – Koh Phangan

Songserm Rungrueang Co Ltd sejler ekspres båd tjenester. Bådene afgår fra Lamphun Pier (10 km fra Surat Thani) til Ko Pha-Ngan dagligt klokken 8. Det tager 3 timer. Busforbindelser til molen er tilgængelige.

Koh Samui – Koh Phangan

Songserm Rungrueang Co Ltd sejler faste både fra Ko Samui Na Thon Pier, 2 gange dagligt, kl. 09.00 og 11.00, sejlturen tager 45 minutter. En katamaran forlader Ko Samui, Mae Nam mole ved 08.00-tiden og 12.00. sejlturen tager 30 minutter. Almindelige både forlader Ko Samui, Phra Yai mole, klokken 09.30, 11.40, 14.30 og 17.30 og sejler videre til Ko Pha-Ngan, har Rin Nai stranden. sejluren tager 50 minutter.

 

Koh Pha Ngan – Vejret

Vejret her er temmelig varmt året rundt. Den gennemsnitlige temperatur i dagtimerne er omkring 29-33 grader Celsius.

I september – november, er regnskyl mere almindelige på grund af den våde monsunen sæson. Men regnskyllene er ofte ret korte og opfrisker luften, og de er også vigtige for vand leveringssystemer og til at bevare øens unikke natur.

Det bedste tidspunkt at besøge øen på, under din Thailand rejse, og også højsæsonen, er i december-marts, når vandet er højt, rent, og god til svømning. Det er heller ingen regn, og temperaturerne er behagelige. En anden højsæson, er i løbet af juli / august efter tørtiden, når vandet er ved at hæve sig. Den værste tid, hvor du bør undgå at besøge øen er i løbet af tørsæsonen april-juni, som gør alle de bedste strande på den nordvestlige kyst (Mae Haad, Haad Yao, Chaloklum, Haad Khom) ubrugelige til svømning på grund af lavt vand. Svømning i denne sæson er kun muligt på den nordlige kyst, på den smukke Bottle Beach og på den mindre tilgængelige østkyst (Thong Nai Pan, Haad Sadet, Haad Rin), hvor kun stranden med god adgangsforhold/vej og svømme muligheder er Haad Rin, som ikke er overfyldt i lavsæsonen. Sydkyst bør undgås under hele året på grund af dårlig vand og sand.

 

Koh Pha Ngan – Strande

Du vil finde flere fantastiske strande på øen koh Phangan; Had Rin Nok, had Rin Nai, Had Yao, had Kuat er et par af de mest populære.

 

I det sydlige

Had Rin Nok og had Rin Nai

Den mest kendte strand på Koh Phangan er Had Rin, og den består faktisk af to strande.

Had Rin Nok er beliggende på den sydøstlige del af øen, og betragtes som en af de bedste strande på Koh Phangan, da den både er bred og har hvidt, fint sand. Stranden er blevet meget populært gennem årene og i dag ligger en lang række restauranter, barer og resorts langs stranden. Det berømte Full Moon Party afholdes her en gang om måneden og omkring 10,000 mennesker kommer her(og op til 30,000 i løbet af nytårsfest).

Had Rin Nai ligger på den sydvestlige del af øen og kaldes også “The Sunset Beach”. Den er langt mindre populær end sin nabo i øst. Små færger fra Koh Samui ankommer til dens mole.

Ao Ban Tai og Ao Ban Khai

Ao Ban Tai og Ao Ban Khai er to lange strande som ligger på den sydvestlige kyst af Phangan. Udsigten er ofte ekstraordinært, især ved solnedgang. Disse to strande er ideelle til strand-slentrer, med udsigt til Koh Samui.

Disse to strande er gode alternativer, hvis du deltager i Full Moon Party og ønsker at overnatte et mere afslappet, stille og fredeligt sted end Had Rin, under din Thailand rejse. Du kan nemt komme til strandene med en motorcykel, scooter eller songtaew (pickup taxa), og hvis du kan lide noget motion, under din Thailand rejse, kan du gå til Had Rin på en time eller to. Hvis du ikke er bekendt med øen, vil vi forslå at få et kort til at orientere dig ved. Der er gratis kort (finansieret af reklamer) på nogle resorts og turbureauer.

 

I Vest

Havde Yao (West Coast)

Had Yao (eller Hat Yao) er en af de smukkeste strande på øen, og den bliver endda betragtet som en af de bedste i Thailand af nogle mennesker. Den er omkring en kilometer lang, temmelig bred og ligger i det nordvestlige Koh Phangan.

Den er ideel til strand aktiviteter såsom vandsport og mindre strand fester. Flere gode resorts og hyggelige restauranter er placeret her. Priserne for overnatning og mad er ofte meget rimelige.

Mae Had og Had Salad

Mae had Beach og had Salad Beach er begge beliggende i det nordvestlige Koh Phangan og er to rigtig flotte strande. Afslappet stemning, masser af fisk i havet og temmelig hvidt sand, er hvad du kan forvente som besøgende, under din Thailand rejse. Du vil også finde små butikker og restauranter i nabolaget.

 

I Nord

Chalok Lum

Chaloklum (eller Chalok Lum) er placeret i midten af den nordlige del af øen, og var oprindeligt en lille fiskerby. Det er stadig et samlingspunkt for fiskerne og deres fiskerbåde og de fanger stadig store mængder af små blæksprutter (kaldet PLAMUK på thailandsk) og tøre dem på stativer ud til stranden, molen og badebroen. Den østlige side af stranden er meget smuk og har et par små resorts.

Havde Khuat

En kort vandretur fra Chaloklum vil føre dig til paradis lignende Had Khuat (eller Bottle Beach på engelsk). Hvis du vil undgå gåturen, operere små passagerbåde også mellem disse strande. Stranden i sig selv er fantastisk, men det er ikke det bedste valg for de, der virkelig ønsker at nyde solopgang eller solnedgang, under deres Thailand rejse, på grund af sin beliggenhed i den nordlige del.

 

I Øst

Thong Nai Pan Noi – Thong Nai Pan Yai

Det er to meget smukke strande som ligger på den nordøstlige del af øen. Vejen derhen er en hel rutschebane af grusveje, men det er absolut “besværet” værd. Selvom turismen er steget i dette område af øen, vil du opdage, at der ikke er mange strandstole og sælgere på Thong Nai Pan Noi og Thong Nai Pan Yai.

En temmelig langsom, men sikker alternativ måde at komme hertil på, er med båd fra Had Rin.

Had Yao

En afslappet og temmelig rolig strand i den sydøstlige del af øen, og kun tilgængelig til fods eller af en båd taxi eller long-tail båd.

Had Yuan

Vi vil også gerne anbefale Had Yuan (eller Hat Yuan), beliggende i den sydøstlige del af Phangan, tre kilometer nord for Had Rin. Denne strand tilbyder en mere rolig oplevelse for dem, der allerede har tilbragt en uge eller mere i Had Rin, under deres Thailand rejse, og er på udkig efter en rolig atmosfære med meget færre mennesker, barer og restauranter. Et godt sted til at læse, svømme og lave stort set ingenting.

 

Koh Pha Ngan – Attraktioner

 

Det kinesiske Temple

Dette tempel i kinesisk stil findes i den nordvestlige del af Phangan øen og den har en kort, men interessant historie. En kvinde ved navn Khun Malawan besøgte øen i begyndelsen af halvfemserne, og i en drøm, oplevede hun en åbenbaring. Drømmen var indflydelsen for en fond, der i 1992 resulterede i templet.

Wat Phu Khao Noi

Wat Phu Khao Noi er det ældste tempel på Koh Phangan og navnet betyder “tempel lille bjerg”. Du vil finde dette lille bjerg (bakke) på den sydvestlige del af Koh Phangan, ikke så langt fra Thongsala. Hvis du ønsker at møde en tempel munk, anbefaler vi dig at besøge templet før middag.

Phaeng Waterfall

Et af de største vandfald på Phangan kaldes Phaeng, og du kan komme dertil ved at gå på en stejl bjergsti. Vandfaldet er af indlysende årsager mere visuelt attraktive efter regnvejr.

Thaan Sadet Waterfall

Thaan Sadat (eller: Than Sadat) vandfald findes på østsiden af Koh Phangan, og det kan være lidt svært at komme der til på grund af terrænet. Flere thailandske konger har besøgt vandfald og indgraveret deres underskrifter på den nærliggende klint.

Med dets kølige vand er Thaan Sadet meget velegnet til en svømmetur, i de varme måneder under din Thailand rejse. Bemærk venligst, at grusvejen, der fører dertil, er temmelig ru, og det kan være klogt at hyre en erfaren chauffør, snarere end at køre derop selv på en motorcykel.

The Laem Son sø

Denne smukke sø findes i den nordvestlige del af Koh Phangan. Vandet er kølig nok til at tiltrække mange turister på udkig efter et forfriskende bad, under dere Thailand rejse. Et par træ gynger og tove hænger fra træer, men vi foreslå dig at være forsigtig, hvis du leger her. Hvis du skulle komme til skade, kan det tage lang tid, før du får noget professionel hjælp.

Khao Ra

Khao Ra er det højeste bjerg på øen, og det når 630 meter over havets overflade. Adskillige små stier gør det muligt at nå toppen til fods. Vi anbefaler at du også besøger Phaeng Waterfall på din vej op. Vær opmærksom på, at dele af stien er temmelig ru, på grund af terrænforhold.

Wakeboarding og Kiteboarding

Wakeboarding er tilgængelig i Chaloklum Bay i det nordlige Koh Phangan. En af de virksomheder, der tilbyder denne aktivitet kaldes “Vågn Op”, og de har erfarne og dygtige instruktører. Kiteboarding (eller kitesurfing) er tilgængelig i Ban Tai (sydvest Phangan).

Trekking

Koh Phangans næsten uudnyttet Midtland er ideel til daglige trekking ture. Små bjergveje tager dig til øens højland. For at nå den højeste top, anbefaler vi dig vandrerute, der starter ved Baan Madeuawaan. Den endelige destination kaldes Khao Raa, 627 meter over havet. Vandreture med en lokal guide kan arrangeres.

Paintball

Paintball er en adrenalin-pumpende aktiviteter som findes på Koh Phangan. Paintball Warfare tilbyder en 3200 kvadratmeter stor bane, og det ligger tæt på Thongsala byen, på vestkysten.

Beach Volleyball og beach-fodbold

Disse to aktiviteter er populære i løbet af eftermiddagen, når solens styrke begynder at falde en smule. Begge disse aktiviteter vil give dig en tan (når vejret er ok), stor øvelse, og forhåbentlig noget sjove på samme tid.

Full Moon Party

Full Moon Party startede med et par backpackere som bare have en lille fest med en båndoptager på Had Rin Nok i 80´erne. De dansede i måneskin, og havde en fantastisk tid. Flere og flere mennesker dukkede op hver måned, under deres Thailand rejse.

I dag tiltrækker begivenheden 6.000-14.000 deltagere pr fest, afhængig af sæsonen. Disse mennesker danser, fester og har det sjovt sammen hele natten lang. Musikken er varieret og det meste af tiden vil du kunne danse til techno, trance, Drum n ‘bass, psykedelisk, jungle, diskotek, hardcore.

Erfaren Dj ‘s leverer musikken fra restauranter og barer på Haad Rin Nok. Der er ofte forskellige shows på selve stranden, herunder ild jonglering, dans på pæle, akrobatik mm.

Hvornår er festen?

Under hver fuldmåne, du kan få den nøjagtige dato bekræftet af et rejsebureau, etc., når du er på Koh Phangan.

Hvor er fest?

På stranden i Haad Rin Nok, der ligger i den sydligste del af Koh Phangan. Øen ligger i provinsen Surat Thani i Thailand.

Sikkerhed under Full Moon Party

Det er ikke farligt at slutte sig til Full Moon Party, men det er mørkt, og du vil sikkert møde en masse mennesker (hvoraf nogle er virkelig beruset), så du bør være forsigtig som altid på en strand.

Brug et par ordentlige sko eller sandaler, så du ikke ødelægger din ferie ved at træde på en smadret flaske eller andet glas. Dette sker desværre fra tid til anden med varierende sværhedsgrad. Sådanne skader på sener og muskler kan være en virkelig ubehagelig oplevelse.

Man må ikke svømme, hvis havet er højt eller hvis du er beruset. Det er (naturligvis) “upassende” at smadre hovedet mod en sten eller koralrev.

Du må ikke acceptere drikkevarer eller mad fra folk du ikke kender. Selv om det er sjældent, er nogle mennesker blevet berøvet af dette.

Hold dine værdigenstande et sikkert sted. Tyveri kan forekomme i alle turistmål. Tyven har åbenlyse fordele i denne enorme menneskemængde.

Heldigvis, er flertal af fest folk generelt glade og meget venlige under denne store begivenhed, og problemer eller slåskampe er sjældne. Hvis nogen, mod forventning, bliver uforskammet, så bare gå væk, eller i alvorlige tilfælde, hent personalet, sikkerhedsvagter eller politiet.

Om Ulovlige Narkotika

Desværre er denne fest forbundet med en narkotika-og stofmisbrug. Både uniformerede og civilklædte politibetjente patruljerer til at gribe ind, hvis de har mistanke om nogen narkotikahandel osv.

Selv meget unge mennesker kan blive idømt lange fængselsstraffe, hvis de bliver involveret med narkotika i Thailand. At tilbringe tid i et thailandsk fængsel er “kort for sjov”. De indsatte sover direkte på det hårde gulv, blandt mange andre fanger i samme fængselscelle.

 

Koh Pha Ngan – Shopping

Én ting er sikker: Koh Phangan er meget billigere end Samui når det kommer til shopping. Og igen, Thongsala er billigere end Haad Rin. Men i begge strandbyer finder du kunsthåndværkere, smykker og tilbehør forretninger, hængekøje butikker og især for dem, der kommer fra mere begrænsede kulturer, fyrværkeri!

Haad Rins butikker og boder har masser af overpris fluorescerende Full Moon Party strandtøj, mens mindre strande såsom Ao Thong Nai Pan Noi har typiske strandforretninger som sælger badebolde og svømmefødder og masker, solcreme, sprut og selvfølgelig de orangefarvede Rizla pakker. Kunsthåndværksforretninger er på de fleste af de vigtigste ruter og er værd at stoppe ved da deres one-of-a-kind produkter fortjener opmærksomhed. Had Rin har endda en sexet lingeri butik.

Generelt, på trods af de fleste websites over entusiastiske vrøvl, er Koh Phangan ikke en shopping destination: Bangkok og Phuket håndtere denne rolle meget bedre, men du kan finde det grundlæggende, til din Thailand rejse, her, hvis du kigger rundt.

Haad Rin Shopping

Haad Rin er lille nok til at gå rundt i løbet af en time til fods. shopping her er mærkbart billigere end i Samui men med alle de samme elementer, men det er alligevel en god idé at bytte og prutte priserne ned.

Had Yao og Had Salad Shopping

Da denne ende af øen er så rolig vil du ikke finde meget i vejen for butikker her. Hele området har kun to supermarkeder og en af dem har ‘Resort priser’.

Thong Sala Shopping

Thong Sala er virkelig shopping stedet på øen. Med et Tesco Lotus supermarked, et travlt eftermiddag og aften fødevaremarked, et travlt centralt marked og utallige souvenirbutikker og håndværks butikker, vil du være i stand til at finde næsten alt på en shopping tur til Thong Sala.

Husk at bytte og forhandle, når du handler på markederne og de fleste butikker, under din Thailand rejse. Selvfølgelig er supermarked priserne fastsat.

 

Koh Pha Ngan – Restauranter

 

Maew hot pan BBQ

Øens bedste gør-det-selv middag, Maew er en all-you-can-eat restaurant, hvor gæsterne tilberede deres kød, grøntasager og vagtler æg (en lokal favorit) over en gurglende varm pande. Maew kan være let at overse, det er placeret på hav siden af Ban Tai hovedvej i nærheden af 7-Eleven.

Night Market

En berusende blanding af damp og lokale mellemmåltider, er Thong Sala nat marked et must for dem, der søger en dosis kultur, imens de gnaver på en billig snack, under deres Thailand rejse. Det bedste sted at få fat i nogle billige snaks er ved standen i højre hjørne med et stort hvidt banner.

Kaito

Autentisk japansk import er en specialitet her – slurp en Asahi mens du nyder din tangy tangsalat og Tonkatsu (svinekød kotelet). Den øverste etage har hyggelige siddepladser, mens det primære opholdsområde er flankeret med manga og lomme-størrelse japanske romaner.

Lazy House

Tilbage i tiden, var dette fællessted, ejerens lejlighed – alle kunne lide hans madlavning så meget, at han besluttede at gøre stedet til en restaurant og hænge-ud sted. I dag, er Lazy House et af Hat Rin bedste steder at flade ud foran en film med en lækker shepherd’s pie.

Lucky Krabbe

Lucky Krabbe er den bedste satsning for fisk og skaldyr i Hat Rin, under din Thailand rejse. Rækker af friskfangede væsner bliver præsenteret hver aften oven på miniature longtail både fyldt med is. Når du har valgt dit bytte, få så fat i et bord inde midt imellem dinglende planter og charmerende sten møbler.

Absolut Island

Navnet lyder som en svensk vodka annonce, men det er kun ved en tilfældighed, at menuen har nogle skandinaviske klassikere. Faktisk vil alle rejsende finde en ret fra hans eller hendes hjemland – Absoluts menu er så stort, at den i virkelig har brug for et indeks.

Ando Loco

Dette udendørs mexicanske hænge-ud-sted ligner en animation celle fra en vintage Hanna-Barbera tegnefilm, med diverse kitschede accoutrements såsom papmaché kaktusser. Nyd en super størrelse margarita og vise dine evner på beachvolleybane. Ando Loco lukker i lavsæsonen (omkring september til december).

Pizza Chiara

Indbegrebet af ternet duge bekræfter det (hvis du ikke gætte ud fra navnet): Pizza Chiara og  handler om velsmagende italienske retter. prøv Pizza Cecco kvalt med prosciutto, salami, svampe og Cotto ost.

Hr. K

Vores foretrukne samlested er på ‘Chicken Corner’, hr. K tilbyder lokale retter hele natten lang. Cheesy Thai sæbe-operaer gjalder på tvet, og billige øl til at skylle ned med efter dit måltid.

Johns Bar & Bistro

John, en professionel kok og engelsk expert, serverer lækre stegt middage og raffineret europæiske retter. Tirsdag er quiz aften.

Sanctuary

Glem alt hvad du ved om sund mad: Sanctuary restaurant beviser, at sunde retter også kan være lækkert. Nyd en lækker parade af tallerkner – fra indiske pakoras til sprøde vietnamesiske forårsruller – som en endeløs afspilningsliste af musik (uden tvivl øens bedste) wafts overhead. Glem ikke at vaske det hele ned med et skud af neon-grøn wheatgrass. Yum!

Monna Lisa

Det bedste sted at købe pizza i Hat Rin. Monna Lisa er forholdsvis ny oprettet og drives af et team af venlige italienere. Champignon og skinke pizzaen slog praktisk talt benene væk under os.

Cucina Italiana

Cucina Italiana har en kultstatus på Ko Pha-Ngan. Den venlige italienske kok er lidenskabelig omkring sin mad, og skaber alle hans retter fra bunden. På torsdage og søndage kan du bestille ubegrænset toppings på din ovn-ristede pizza for kun 180B, under din Thailand rejse.

 

Koh Pha Ngan – I nærheden

Koh Samui

Den største ø i regionen er Koh Samui, og den ligger lidt syd for Koh Phangan. Der er flere færgeruter mellem disse øer. Færge aktører såsom Raja Ferry, Lomprayah, Seatran og Songserm opererer mellem øerne og / eller fastlandet. De vigtigste færgebroer ligger i Thong Sala og Hadrin.

For tyve år siden var der kun nogle få frygtløse backpackers som besøgte øen. I dag er Koh Samui en kosmopolitisk smeltedigel, som tiltrækker budget rejsende der opholder sig i en måned eller to i simple strand bungalows. Koh Samui er unik blandt Thailands øer, i at fastholde en bred appel til alle. Dette hjælper til at give den karakteristiske afslappede atmosfære, der adskiller det. Alle er velkomne.

Koh Tao

Som engang tilholdssted for hav-skildpadder, er denne lille ø nord for Koh pha Nang med sine rolige uforstyrrede strande, blevet en magnet for dem, der virkelig ønsker at komme væk fra det hele og for dykkere, der kommer til for at se de farverige koraller. Da den største attraktion er dykning – forbliver strandene rolig og ikke overfyldte, mens faciliteter, mad og indkvartering i høj grad er blevet forbedret.

Siden sin “opdagelse” i begyndelsen af 80érne, har ordene spredt sig om øens naturlige skønhed, strandene og marine liv, og med hurtigere og mere effektive færger som give bedre adgang er dette et fantastisk sted at slappe af.

De grundlæggende bungalows fra fortiden er nu blevet suppleret af nye resorts med 24 timer air-condition og bedre faciliteter. Øen, er dog stadig et smuk og uspoleret paradis.

 

Koh Pha Ngan – Artikler

Fem grunde, der gør Koh Phangan til det perfekte valg

Øerne i det sydlige Thailand er almindeligt kendt som “Island Paradise”. Deres maleriske strande, moderat tropiske klima og unikke, afslappende livsstil er højde for deres omdømme. Rejsende fra hele verden kommer til disse sydlige Thailandske øer, under deres Thailand rejse, for at opleve den berømte ‘overgang til en anden dimension’, som efterhånden absorbere den overvældende ro og flygtig adskillelse fra den dynamiske og dræning moderne livsstil.

I øjne på uerfarne rejsende, strandet på det allerførste stadier af planlægning af hans eller hendes tur til Thailand, kan alle “Paradise øer” ser nøjagtig ens ud: alle øer er tropisk (i klassisk forstand og klima klog), maleriske og roligt. Men i virkeligheden, ville et mere grundig perspektiv gradvist afsløre det faktum, at hver ø, ligesom hver enkelt rejsende, har sit eget sæt af unikke kvaliteter. Omkostningerne ved ophold på nogle af øerne kan vise sig at være en overraskende dyr oplevelse, mens besøg på andre øer kan blive en ganske god handel, og nogle øer er dramatisk fredelige, mens andre er fyldt med spændende nattelivs aktiviteter; nogle øer skaber de perfekte betingelser for dykkere, mens andre er ideelle for backpackere.

Efter flere års intensiv forskning, efter at udforske hvert eneste mørkt hjørne på hver ø i det sydlige Thailand, kan jeg roligt sige, at Koh Phangan er uden tvivl, det perfekte valg for den perfekte ferie. Koh Phangan er det perfekte valg, fordi i modsætning til sine naboer, har Koh Phangan en uforklarlig unik evne til at vedtage sig ønsker og behov for hver enkelt rejsende inden for de grænser, at være en ø (bortset fra at levere i det ultimative bymiljø. Men ingen besøger thailandske øer for at genopleve byernes daglige livsstil).

Her er de fem elementer, der gør Koh Phangan til det ultimative ferie valg:

1. Bedste værdi for dine penge. Indtil for nylig havde Koh Phangan et stærkt ry for at være en Backpackers ‘ø. selvfølgelig var øens leveomkostninger blevet justeret til sin målgruppe. Mad og overnatning på øen er overraskende billigt, så selv den gennemsnitlige backpacker med et budget på 30 $ per dag kan give sig selv en rimelig, næsten vestlige leve standard på øen, der omfatter aircondition værelser og lækkert køkken. I løbet af de sidste mange år, efterhånden som flere forkælede turister opdagede denne ø begyndte lokale iværksættere at investere i luksus boliger. Ikke desto mindre, er den bedste kvalitets indkvartering i Koh Phangan stadig billigere, i gennemsnit, i forhold til samme standards indkvartering som tilbydes i modsætningen.

2. En sjælden mulighed for at opleve det “old-school” ø-paradis. Selv svorne Thailand elskere vil være enige i, at de dage, hvor “paradis øer”, var det sted, hvor man kunne sidde på en øde strand og dele sine tanker med et enkelt kokospalme, blot er en saga. Alligevel kan man på Koh Phangan finde nogle “forbehold” på fjerntliggende maleriske strande med et begrænset udvalg af overnatningsmuligheder, som Had Thong Reng, Had Yao og Had Sadet. Nogle af disse glemte steder har omkring tre snesevis bungalows skjult midt i junglen. Disse “old-school” strande gør du føler du har at gøre med et “rigtig” paradis, skabt af sande natur og ikke af kloge og erfarne turistindustri-iværksættere.

3. Overvældende dykkersteder. Den Thailandske Bugt anses for at være et fremragende dyknings område, på grund af sit klare vand, og det enorme udvalg af undersøiske liv. Indtil for nylig var opfattelse, at det eneste sted for “rigtige” dykkere i Golfen af Thailand er Koh Tao, ved siden af Koh Phangan. I dag vælger flere dykkere Koh Phangan som lancerer jorden til deres foretrukne dykkersteder: en lille ø Koh Ma, forbundet til Koh Phangan ved en sandbanke, den nærliggende strande Had Salad, Had Yao og Had Chaophao. De tilbyder et stort udvalg af tropiske fisk og koralrev, og Ang Thong National Marine Park – en gruppe af 42 øer, der er beskyttet som en nationalpark.

4. The Full Moon Party. Den Full Moon fest, der er blevet afholdt i Koh Phangan siden 1989, tiltrækker tusinder af rejsende hver måned kommer fra alle hjørner af kloden. Selv hvis du ikke er den klassiske festdeltager – ville Full Moon Party kunne være en enestående og uforglemmelig mulighed for at slutte sig til tusindvis af glade og opstemte mennesker som danser sammen på det smukkeste sted i verden, til lyden af det bedste musik.

5. At opleve radikalt unikke rejseaktiviteter. Koh Phangan er en ganske lille ø (ca. 170 km2), men den tilbyder et utal af aktiviteter. Du kan komme på en søndag, som backpacker på Sunrise Beach, blive en professionel dykker mandag i Koh Ma og blive til en erfaren festdeltager tirsdag, hvor du tager del i det spændende Full Moon Party. Hvis du er i stand til at vågne op onsdag morgen, kan du møde de lokale folk i fiskernes landsby Chaloklum og at lære om og opleve deres traditionelle levevis. Derudover kan du sammen med din sports ego tage på trekking torsdag og fredag har du en unik mulighed for at foregive at være Mowgli mens du rider på en elefant tilbage til Phangan Safari. Lørdag kan du prøve at leve som en sheik på et luksus resort med spa og måske få chancen for at skrive en roman om de syv mest uforglemmelige dage i dit liv.

 

Koh Phangan Comes of Age

Ligger i de glimtende turkis farvande i Golfen af Thailand, er Koh Phangan, en fest deltageres paradis af legendariske proportioner. Med sin berygtede Full Moon Party hver måned i de sidste to årtier, har Koh Phangan virkelig etableret sig som destination for både Party-dyr, hippier og backpackere. For nylig har øén dog udviklet sig til 5-stjernet boutique-feriested, en forbløffende transformation på alle kontier.

Efter at have undsluppet den brutale udviklingen som sin søster ø Koh Samui, forblev Koh Phangan indtil for nylig den stille, ukendte søster af de to, som ikke dukke op for alle, men mest de rygsæk kyndiges stier, og flyver helt under radaren af kommercielle hoteller og pakke-ferie turisme. Men forandring er kommet til denne jungle paradis ø. De store hoteller og udviklere vende deres små stikkende øjne fra den allerede hærget Koh Samui, og indser, at nutidens luksus gæster ønsker noget lidt anderledes for deres penge.

Det lille kendte hippie paradis Koh Phangan kan være i stand til at levere op til netop dette. Med sine brede, hvide sandstrande, mod uberørte jungle baggrunde og glitrende hav, udstråler Koh Phangan et særlig magisk privatliv som kan puste nyt liv i selv de mest jaded internationale jet-setter.

Hertil kommer, at vil dens relativt langsomme udvikling forhåbentlig betyde, at de har lært sin lektie fra naboøén Koh Samuis fejltagelser

Den som tiltrækker mest opmærksomhed i den fem-stjernede resort bunke er det fantastiske Thong Nai Pan, på det nordøstlige hjørne af den frodige ø. Thong Nai Pan er blevet kaldt “juvelen på Koh Phangan” og i år var den bedst bevarede hemmelighed i regionen, så utilgængeligt som den var ved ujævn afhentning over et asfalteret jungle spor.

Nu Thong Nai Pan er blevet anerkendt som en ægte fem-stjernede destination på Koh Phangan og dette års nye luksus resort, Rasananda, åbnede dørene for erhvervslivet, lige ved siden af de traditionelle gamle Koh Phangan $ 5-a-nat backpacker hytter.

At disse to modpoler – backpackere og jet-settere – co-eksisterer så problemfrit på en strand er måske et udtryk for den særlige magi Thong Nai Pan har. Og kredit skal gives til Rasanandapå grund af en forvaltning, der har formået at skabe et elegant, smuk resort, der stadig giver et hint til den rustikke thailandske charme.

I øjeblikket ligger luksuriøse 300-thread-count håndklæder på liggestole ved siden af hippier på vej til den næste lav-pris destination for backpackere. Om natten forplanter lyde sig i junglen til de traditionelle Thong Nai Pan fester og bongotrommer, men stille, for ikke at forstyrre gæsterne i deres $ 300 dollar-pr-nat værelser. Hvem ved hvor længe, arrangementet er sat til at vare? Men det synes i øjeblikket at være usædvanligt fuldstændig harmonisk.

Så Gårsdagens vilde hippie paradis er under forandring. Men sjældent for Thailand bliver det ændret med følsomhed, smag og diskretion. Resultatet er meget forskellig fra dag til dag – mere raffineret afgjort, men ikke mindre smuk.

 

Yoga retreats på Koh Phangan, Thailand

Af Adrian BLACKHURST den 2. september 2009

Den smukke thailandske ø Koh Phangan er et af de bedste steder i verden at fordybe dig i yoga praksis.

Asiatiske kulturer priser de stille sind, kontrollerede følelser og fredelig måde, hvad Buddha kaldte “den midterste sti.” Men stien mange rejsende tager på Koh Phangan, Thailand, er yoga, der kan producere lignende resultater af indre forvandling.

Øen Koh Phangan var ubeboet indtil for ca 600 år siden, da passerer munke realiseret sin ro og åndelig betydning og bosatte sig der. I øjeblikket er øén vært for fem yoga og healing centre.

Agama Yoga

Agama Yoga er langt den største og mest velbesøgte yoga skole på Koh Phangan, med tre store haller og hundredvis af studerende.

De lærer den gamle kundalini-og tantrisk-baserede form for hatha yoga, hvilket understreger bevidstheden om chakraerne i løbet af de asanas (udgør), samt de fulde lære af de otte lemmer af yoga, herunder pranayama vejrtrækning og meditation.

Denne dybt åndelige og underfundige yoga sti siges at være den oprindelige form af yogiske videnskab, som desværre er en tabt kunst i forhold til nutidens mere populære gymnastik versioner.

Det er igen ved at blive kendt i verden, populært at mange “hjerte-kerne” yogier, nogle hævder, at det er en accelereret vej for at nå samadhi (alias, oplysning) – det højeste mål i yoga.

I deres en-måneds intensives (8 timer om dagen, 6 dage / uge), tilbyder de foredrag og yoga om morgen og aften – en hel dag med tuning i denne ældgamle kunst på opbremsning.

Denne skole er virkelig som en yoga kollegium, der tilbyder et imponerende program med op til 24 måneders yoga undersøgelser.

Udover yoga, er de vært for mange workshops om andre esoteriske emner, såsom Kashmir Shaivism, taoisme, tibetansk buddhisme, sufisme, gnostisk kristendom, komplet kvindelighed, tantrisk seksualitet, og en månedlig 10-dages stille meditation tilbagetog.

Agama Yoga har skoler over hele verden, men det vigtigste er på Koh Phangan. For mere information, tjek AgamaYoga.com.

The Sanctuary

The Sanctuary, et anden populær yoga center på øen, ligger i Had Thian på den østlige side. For at komme hertil, tage en båd taxa eller 4WD køretøj i gennem de meget barske veje.

Ud over yoga kurser, tilbyder The Sanctuary en bred vifte af workshops om massage og healing uddannelse, en dejlig restaurant, der serverer vegetariske og skaldyrsretter, og fuld spa-behandlinger – herunder faste og colon kunstvanding.

Blooming Lotus Yoga

Blooming Lotus Yoga, beliggende i Had Yuan, er en af de nyeste yoga centre på øen. Blot få minutter bag den populære Bamboo Hut restaurant, er Blooming Lotus et lille hyggeligt studie.

Bygningen er udpræget thailandsk traditionel stil med mørkt teak træ og open-air net for de “mure” – hvorfor det er konsekvent køligt og luftigt, med en dejlig udsigt over den frodige jungle hele vejen rundt.

Dette center tilbyder hatha yoga, Yoga Nidra (kunsten at afslapning og psykisk søvn), og instruktør uddannelse. Tjek www.bloominglotus.ca.

Monte Vista Retreat Center

Monte Vista Retreat Center kører rensende, detox og faste programmer med colon behandlinger. Stress reduktion og selvhelbredende programmer er tilgængelige, sammen med Reiki, energi og chakra arbejde, plus massage, rådgivning, livs-coaching, og daglig yoga.

Jeg lærte yoga her efter mit kursus, og kan bekræfte dette sted er en “perle” – de stille bakketop omgivelser med fantastisk havudsigt gør det virkelig speciel.

The Yoga Retreat

The Yoga Retreat er placeret på den nordvestlige side af Koh Phangan, op i bjergene cirka 5 minutter fra Had Salad stranden.

Det er en familie virksomhed drevet af højt kvalificerede instruktører med kurser til rådighed på alle niveauer – fra grundelementer, chakra healing, Pilates, eller Alexander teknik – Alle undervises i fredelige jungle omgiver.

Der er også en restaurant med et bredt udvalg af sunde drikkevarer, veggie fødevarer, og tre bungalows. De tilbyder 5-14 dag retreats, såvel som en urte dampbad og bassin.

At gå dybere ind i dit indre-selv

Du er heldig, hvis du kommer til at tilbringe mange måneder her på denne tropiske ø og træde ud af mainstream.

Måske skulle denne type indvendige arbejde være obligatorisk for alle borgere på jorden, for virkelig at producere global landsby med fredelige mennesker.

De smukke ting som at gå dybere ind i dit indre-selv med kunste yoga og meditation er, at vi indser vores uendelige sande natur.

Det kræver bare den fortsatte eksistens af en daglig praksis for at skabe den stilhed i sindet, hvor fred og sindsro kommer tilbage.
Det hjælper at have et paradis som Koh Phangan til rejsen!