Velkommen til Koh Chang

Koh Chang

Med stejle jungle-klædte toppe midt i havet, bevarer smukke Koh Chang sin robuste ånd på trods af sin nuværende status som pakkerejsendes destination, modsat Phuket. Langs vestkysten er flere mini-byer der har overhalet øen´s infrastruktur og kæmper for anstændig sanitet og alternative transportmidler til en stadig voksende befolkning. En strækning af lange, hvide sandstrand oversået med kokos plantager er et almindeligt syn på Ko Chang, den største og travleste ø i Trat og den næststørste ø i landet efter Phuket.

Koh Chang dækker et areal på 429 km2, og kan prale af flere fantastiske naturlige vidundere, der på en storslået måde blandes med den traditionelle måde at leve på, såsom 70 procent uforstyrret regnskov, stejle bakker, klipper, vandfald, bemærkelsesværdigt dyreliv, fine strande, koralrev og en overflod af marine liv. Hertil kommer, de mange frugtplantager på øen.

De fleste af de naturskønne strande og bugter ligger på vestsiden og strækker sig fra nord til syd, de omfatter Ao Khlong Son, Hat Sai Khao, Hat Khlong Phrao og Hat Kai Bae. En vej skærer gennem den vestlige bred som næsten når til Hat Kai Bae, hvor der er en natursti gennem Ao Bai Lan og Ao Kruat og bugter sig gennem våde skovområder til Ban Bang Bao, et fiskersamfund ved foden af bakken i syd.

Koh Chang – At komme dertil

For at komme til Koh Chang på din Thailand rejse, kan du booke en flybillet fra Bangkok til Trat lufthavn (40 km fra Trat by), som ligger på fastlandet (afgang 3 gange dagligt). Herfra er der afgang med færge sydvest for Trat by. Afhængig af hvilken mole og færge du vælger, vil du enten ankomme til Tha Sapparot (tættest på vestkysten og strandene). Koh Chang Ferry arrangerer denne service.

Pris: 80 Baht. Enkelt-billet, 30 minutter, afgang dagligt fra kl. 06.30 – 19.00)

Eller du kan ankomme til Tha Centrepoint, som er længere væk fra vestkysten. Centrepoint ferry arrangerer denne tur.

Pris: 80/100 Baht. Enkelt-billet/rundtur, 45 minutter, afgang dagligt fra kl. 06.00 – 19.30. I højsæsonen sejler færgerne til kl. 21.00 i weekenderne.

En anden mulighed er at tage en bus fra Bangkok lufthavn (Suvarnabhumi) der kører direkte til Koh Chang med to stop i Trat og Chanthaburi.

Afgang fra Bangkok lufthavn (Suvarnabhumi) kl. 07.30 – ankomst til Koh Chang (Khlong Son) kl. 13.30

Pris: 608 Baht. 6 timer

Udover denne bus kan du også benytte minivan service fra Bangkok´s Victory Monument som går helt vejen til Koh Chang´s Tha Sapparot.

Pris: 300 Baht. Enkeltbillet, 4-timer. Afgang hver time.

 

Koh Chang – Vejret

Høj sæson – Nov – Feb

Gennemsnitlig dag-temperatur: 32ºC

På din Thailand rejse er det sikkert den bedste tid på året at besøge Koh Chang, specielt hvis du søger solen. Koh Chang’s strande viser sig fra sin bedste side på denne tid af året med åbne vidder, hvid sand og krystalklart vand.

Vejret er tørt, varmt og solrigt med næsten skyfri himmel. Luftfugtigheden er lav og vejret er meget mere tåleligt på denne tid af året.

Midt Sæson – Marts – Maj

Gennemsnitlig dag-temperatur: 34ºC

Knap så varmt og en smule varmere end i høj sæsonen. Det er stadig et skønt tidspunkt at besøge øen. Der er lidt mere stille og ideelt for dem der søger fred og ensomhed.

Vejret er tørt, varmt og fugtigt, der er for det meste skyet men der er også mange timer med solskinsvejr. Om aftenen er der lagt op til ordentlige regnskyld og tordenvejr.

Lav Sæson – Juni – Oktober

Daglig gennemsnit temperatur: 32ºC

Du skal være opmærksom på din Thailand rejse at denne lav-sæson også er kendt som regnsæsonen, men derfor er det stadig muligt at have en dejlig ferie. Vandfald, planter og dyreliv er bedst på Koh Chang på denne tid af året.

Vejret er varmt, fugtigt og vådt. Det vil ikke regne hver dag, de mest solrige timer vil være i morgentimerne, men det vil normalt stadig regne i aftentimerne.

Nogle forretninger lukker i denne sæson og de små øer omkring (Ko Wai, Ko Mak og Ko Kut) lukker helt ned.

Den bedste tid at besøge Koh Chang på din Thailand rejse, er i slutningen af regnsæsonen (omkring November måned) og før højsæsonen (December – Marts). Vejret er køligere, landskabet grønt og med behagelige temperaturer.

 

Koh Chang – Strande

På Koh Chang er der flere smukke strande, de fleste med overnatning, nogle af dem er stadig uberørte, som mange andre steder på din Thailand rejse.

De 4 hovedstrande på øen er, White Sand Beach, Khlong Prao Beach, Kai Bae Beach and Lonely Beach,  alle beliggende på vestkysten. Også Wai Chek Beach i sydvest og Long Beach i sydøst er et besøg værd på din Thailand rejse.

Der er stadig ingen overnatningsmuligheder ved Wai Chek Beach og Long Beach, så de der vælger at besøge disse, behøver normalt ikke at dele disse fantastiske strande med andre. Det er ikke kun de charmerende strande, men også bugterne og uspolerede landsbyer på øen der er et besøg værd på din Thailand rejse.

Koh Chang’s strande er opdelt i 2 grupper, strande på vest og øst siden. De mest attraktive er placeret på vestsiden, såsom White Sand Beach, Klong Prao Beach, Klong Plu Waterfall, Kai Bae Beach, Lonely Beach og Bangbao Beach, som er et fiske samfund. Modsat østsiden som stort set ikke er udforsket, har mindre populære men lige så attraktive steder, såsom Than Mayom Waterfall, Klong Nonsi Waterfall, Wai Chek Beach, Salakphet Bay, Long Beach, Salakkok Bay, frugt og gummi plantager og ligeledes nogle få fiske landsbyer.

Lonely Beach

Selvom stranden er omringet af stenet landskab, er der stadig en anstændig sandstrand i dette område hvor gæster kan deltage i alle slagt strand-aktiviteter på deres Thailand rejse. Med hængende palmetræer, har stranden en fantastisk udsigt til de jungle-klædte bjerge i baggrunden. Stranden er bred, ren og sikker, hvilket gør den perfekt til afslapning eller picnic for familier. Lonely Beach kan besøges hele året rundt, men der er smukkest og mest behageligt vejr i slutningen af året, fra Oktober til omkring April/Maj.

White Sand Beach (Hat Sai Khao)

Hvis du vil solbade, svømme eller spille volleyball, rummer White Sand Beach plads nok til alle disse ting, særlig når strømmen er lav. Undgå den sydlige ende af stranden, da den er forholdsvis stenet. De mest anbefalede områder er i midten og i den nordlige ende af stranden. Men forvent ikke para-sejling, banan-både eller jet-ski. Dette er forbudt på grund af at dele af øen opretholdes som national park og er fredet. White Sand Beach er smukkest i slutningen af året, fra Oktober til omkring April/Maj.

Klong Prao Beach

Både den nordlige og sydlige ende er begge godt 1 km lange og den midterste del er cirka 1,5 km. I nord ender stranden ved klippen Laem Chai Chet. Den sydlige del også kaldet Klong Makok Beach, ender ved klippen som adskiller denne strand fra Kai Bae Beach.

Stranden er temmelig flad ligesom de fleste andre strande på vestkysten men er alligevel velegnet til badning. To små øer, Ko Suwan og Ko Rom er beliggende i den sydlige ende af Khlong Prao Beach.

 

Koh Chang – Attraktioner

Koh Chang´s nationalpark er en førsteklasses stykke naturarv omgivet af blændende azurblå kyst. Den utæmmede skønhed af øen betyder, at selv når du går eller solbadning befinder du dig midt i en konstant uspoleret natur. Med det samme du åbner dine øjne og træde ud af døren begynder sightseeingen på din Thailand rejse.

Øen er mest kendt for sine jomfruelige skove og vandfald end de menneskeskabte strukturer. Dette er dog med tiden uundgåeligt, da landet bliver mere og mere urbaniseret, af kommercielle virksomheder og ejendomme der skyder op rundt på øen. Den positive side af dette er den nybyggede vej der omkredser øen, den forbinder interessante områder og giver nem adgang til seværdigheder, som engang var svære at nå.

Østkysten er hjemsted for nogle fortryllende vandfald, mens Mu Koh Chang National Park, der omfatter dele af Koh Chang og andre øer nemt kan nås med båd. Kh Chang har tilnavnet ”Elephant Island “, derfor er det obligatorisk med en trekking-tur på din Thailand rejse til Koh Chang og derved tilbringe en dag med elefanter som omfatter fodring og badning af de blide giganter.

Vandfald

De mange naturskønne vandfald på Koh Chang har mange besøgende i månederne fra oktober til november – i slutningen af regntiden. Than Mayom, Klong Neung (øens højeste vandfald) Khlong Phlu, Kong Rama og den 12-etagers Ke Rhepet kan nås forholdsvis let. Besøgende kan enten til fods eller på mountain bike nå til disse vandfald, efterfulgt af en cool-down i den naturlige pool. Mindre imponerende, men ikke desto mindre underholdende vandfald kan findes i områderne Khlong Son, White Sand Beach og Kai Bae på din Thailand rejse.

Templer

Et absolut must på din Thailand rejse er buddhistiske templer. De imponerende strukturer afspejler den religiøse baggrund, der er så dominerende for den overordnede kultur i Thailand. Øen huser fem ærefrygtindgydende templer, hvor grundlaget for thailandsk kultur og spiritualitet er tilbedt. Disse omfatter: Wat Khlong Nonsi, Wat Bang Bao, Wat Khlong Prao, Wat Khlong Son og et kinesisk tempel som ligger lige før Dan-maj-Pier i Baan Khlong Nonsi. Turister bør være opmærksomme på, at det rette tøj skal bæres. Tildækkede skuldre er obligatoriske til enhver tid, på steder hvor der er buddhistisk tilbedelse. Dette gælder alle steder på din Thailand rejse.

Scuba Diving

Nogle af verdens mest udsøgte koraller og eksotiske marine liv findes i havet der støder til Koh Chang. Eksperter mener, at synligheden kan være op til 65 meter på en vindstille dag. Bang Boa anses for at være den mest populære havn at dykke fra, selvom både kan tages fra de fleste strande.  Det tager i gennemsnit mellem 60-90 minutter at nå interessante områder såsom Hin Luk Bat, Hin Rap, Koh Wai, Koh Gra og Hin Kadung, hvilke er nogle af de mest imponerende dykker hot-spots inden for rækkevidde af øen. Den overflod af marine liv er et godt match til den barske skønhed og glatte kyster på fastlandet.

Elefant trekking

Hvis du ønsker Indiana Jones eventyr på din Thailand rejse, plejer elefanttrekking ikke at skuffe. Elefant-trekking er bestående af to planlagte ruter, den ene rute går gennem en gummiplantage og ind i en pomelo frugthave, mens den anden længere rute tager trekkerne ned i en dal og op til den nordlige del af øen, hvor man kan bade elefanterne i vandet fra Nag Yom vandfaldet. Treks kan nemt arrangeres gennem feriesteder og øen´s Tour butikker på din Thailand rejse.

Båd ture

Både privat- og grupperejse bådture er nemt at arrangeres på øen. Uanset om du tager ud på egen hånd eller deltager i en planlagt tur, bør alle besøgende vove sig ud til de omkringliggende øer og nyde de omkringliggende seværdigheder set fra det åbne hav. Aften og dagsture inkluderer forskellige ø og snorkling stop, og ofte serveres der middag eller frokost på båden eller på en afsondret ø under en nattehimmel fyldt med stjerner. Turene spænder fra fem-stjernede katamaran ture til lige så charmerende speedbåd ture.

Spas

De sensoriske lækkerier der er tilgængelige på øen varierer fra fem-stjernet Anna Resort og Spa til en al fresco massage på stranden. Den gamle kunst aromaterapi og massage er blevet synonym med thailandske livsstil, især for besøgende, der er ivrige efter et skud af healing og humørspredende fornøjelser på deres Thailand rejse.

Disse teknikker kan du også blive undervist i, i de fleste turistområder og thailandske byer. Prøv en god body scrub, før du vender næsen mod stranden, eller en traditionel thailandsk massage efter en dag med trekking tværs over øen. Dette vil helt sikkert være et boost til dit humør den følgende morgen og videre på din Thailand rejse.

 

Koh Chang – Shopping

Shopping i Koh Chang henvender sig mere til impulsiv shopping og souvenir shopping end mega-indkøbscentre og de mange markeder der findes i Bangkok. Selvom der er rigelige dag og nat markeder og souvenirbutikker, er falske klassikere nok bedst at købe på fastlandet, selvom de let kan findes på øen.

Maleriske markeder med boder rundt i området sælger lokalt håndlavede håndværk og møbler, som er unikke, iøjnefaldende og til meget rimelige priser. Cd’er og dvd’er kan købes i massevis på gaderne og på stranden, ligesom forskellige typer beklædning, solbriller og mærkevarer T-shirts.

 

Koh Chang – Restauranter

I takt med øen har udviklet sig, er samtlige spisemuligheder også blevet mere forskelligartet i et forsøg på at imødekomme de internationale rejsendes behov på deres Thailand rejse.

På trods af det er det thailandske køkken på øen stadig populært og meget velsmagende. Som det ofte er tilfældet på din Thailand rejse er maden på gaden blandt det mest lækre.

Internationale retter kan findes på de fleste strande, og de fleste restauranter vil også tilbyde disse på deres menuer. Der hvor Koh Chang virkelig adskiller sig i form af køkken, er grill på stranden, hvor friskfanget fisk og skaldyr bliver serveret op til spisesteder linet op på stranden.

 

Steder at spise i Kai Bae Beach på din Thailand rejse

Fordi vejen på dette område er ganske smal og alt er tilsyneladende mast sammen, har det aldrig været nemmere at finde et sted at spise. Tag en tur langs vejen, og du vil se et stort udvalg af lokale restauranter, der serverer alt fra Thai til populære vestlige retter.

Pao Pak Noodle

Navnet på thailandsk betyder ‘lip-blowing noodle’. Dette navn på grund af den milde krydrede brændende fornemmelse nudlerne giver. Pao Pak Noodle serverer et bredt udvalg af nudler med specielt marineret svinekød. Nogle af de mest populære retter omfatter honning-marineret og en svinekødsgryderet med krabbe-smag. En ting at huske på, er at være forsigtig med den almægtige chili!

Kai Bae Marina 

Bedst kendt for sine store lækre bøffer. Kai Bae Marina er en veletableret restaurant, der serverer et udvalg af tyske og europæiske retter samt et bredt udvalg af pizzaer, pastaretter, spaghettier og et imponerende udvalg af thailandske specialiteter. Om aftenen bliver der også vist film i restauranten.

Papa ‘s Deli 

Overfor Kai Bae Marina er en lille sød bager butik kaldet Papa ‘s Deli. Siddende i air-condition med, et fristende udvalg af nybagte kager, lækre baguettes og croissanter. Dette sted tilbyder også et stort udvalg af kaffedrikke.

Steder at spise i Klong Prao Beach på din Thailand rejse

Der findes masser af spisemuligheder i Klong Prao Beach. Nogle omfatter restauranter og caféer på hoteller og resorts. Kvalitet og velsmagende måltider kan du få langs vejene, og især i området omkring Klong Plu vandfaldet, der findes er et par gode madboder hvor en vifte af det nordøstlige thailandske køkken med let krydret papaya salat og krydret hakket svinekød kan nydes.

The Taj

Beliggende på vejen ind til Chai Chet i den nordlige ende af Klong Prao Beach, serverer Taj et bredt udvalg af det nordlige klassiske aromatiske og sydlige krydrede indiske køkken. Husets specialiteter inkluderer tandoori kylling, aloo palak og Chicken Tikka Masala.

Sea Breeze

Placeret i Koh Chang på Tropicana Hotel. Sea Breeze har en menu fyldt med lokalt fangede fisk og skaldyr der får munden til at løbe i vand. Anbefalede retter er tigerrejer og grillet hummer serveret med smør og hvidløg sauce.

Blue Lagune

Beliggende i en lille lagune åbning på Klong Prao Beach. Blå Lagune er hjemsted for fantasifulde opskrifter som rejepakker med nudler og toppet med dybstegte sesamfrø med sød chili sauce og ‘who Tam polamai’ (krydret frugt salat).

Sassi

Nyd det moderne italienske køkken i et levende miljø i Sassi, en af Amari Emerald Cove Resort & Spa restauranter, hvor du kan dele en anti-pasti med venner eller dvæle over en flaske vin fra den omfattende kælder.

Kati Culinary

Et godt sted at smage et bredt udvalg af autentiske thailandske retter som ‘Tom Yum Kung “(varmt og sur rejesuppe) og” pad thai “(rør-stegte nudler med tørrede rejer), Kati Culinary tilbyder også thailandske madlavningskurser for dem, der ønsker at mestre kunsten af thailandsk madlavning.

Orn Kai Moon

Orn Kai Moon disker op med autentisk “Isan ”(nordøstlige) fødevarer, sammen med særlig ‘kai Moon’ (roterende grillet kylling), og et imponerende udvalg af krydret salat. Denne lille og dejlige restaurant ligger før indgangen til Klong Plu vandfaldet, en af de mest populære attraktioner på Koh Chang.

 

Steder at spise i Lonely Beach på din Thailand rejse

Ved hovedvejen og stranden er en sværm af små og store restauranter med et udvalg af lokale og internationale retter. Stranden byder på en blanding af lokale og resort restauranter samt banan pandekage (roti) og ‘that Tam’ (Thai krydret papaya salat) boder. De fleste spisesteder er en kombination af bar og restaurant, hvilket gør det meget bekvemt at både middag og drinks på ét sted.

Joy Cottages

Denne flod bar/restaurant har specialiseret sig i lækre fisk og skaldyr og tilbyder et stort udvalg af thailandske og vestlige retter, fra den berømte varme/sur rejesuppe til en række af pizza og pasta.

BB Divers Pool & Lounge

Denne dykker butik er en kombination af bar og restaurant samlet i én med egen swimmingpool. Her serveres en variation af pizza samt en blanding af thailandske og vestlig mad, dette sted holder også regelmæssige pool parties.

 

Steder at spise i White Sand Beach på din Thailand rejse

Det kræver ingen indsats at finde et sted at spise i White Sand Beach, da de fleste hoteller og resorts tilbyder en bred vifte af restauranter, der serverer lokale såvel som internationale retter. For noget velsmagende og billigt, prøv lækre lokale favoritter som ‘that Tam “(krydret papaya salat),” Tom Yum Goong “(varmt og sur rejesuppe), og” pad thai “(wok-stegte nudler med forskellige ingredienser såsom tørrede rejer og tofu) hos de travle madboder og restauranter, du finder langs hovedvejen og stranden.

15 Palms

15 Palms er en strandbar og restaurant, der har et stort udvalg af thailandske og vestlige retter, engelsk morgenmad, børnemenuer og gratis trådløs internetadgang. En gratis transportservice til Paddy ‘s Palms irske Pub er også tilgængelig.

Ba Mee Nong Bua 

Hvis du ønsker et hurtigt måltid, kan du besøge Ba Mee Mong Bua der tilbyder nogle lækre æg- nudler med BBQ svinekød. Restauranten serverer også fisk-og skaldyrs nudler, ‘Khao Mun kai’ (ris og kylling), ‘Khao Moo dang “(BBQ svinekød og ris) samt et udvalg af thailandsk mad toppet med dampede ris.

Ban Thai

Med en fantastisk beliggenhed på stranden mod den sydlige ende af White Sand Beach, serverer Ban Thai et lækkert udvalg af traditionelle thailandske retter samt vestlige favoritter. Nyd dit måltid på enten vestlige borde eller i en behagelig thai-stil på gulvets siddeområde.

 

Koh Chang – I nærheden

Bang Bao er molen i den sydlige ende af øen hvor der tilbydes båd-ture til nabo-øerne.

Ko Wai

Ko Wai er smuk og primitiv, beliggende omkring 6 km syd for den nederste spids af Ko Chang. Hvide sandstrande, få mennesker, og rigelig marine liv gør øen til et yndet gemmested for de rejsende der på deres Thailand rejse flygter fra skrigende motorcykler og larm hele natten på de større øer i nærheden.

Der er kun fire bungalow udlejere på øen – alt sammen på nordsiden af Ko Wai. Det er fra denne kyst, at der er en fantastisk udsigt over nærliggende øer.

Hvis du kan, så prøv at beslutte, hvor du vil bo, inden du ankommer til Ko Wai på din Thailand rejse – bare sådan at kaptajnen kan sætte dig af på den nærmeste mole. Hvis du ikke kan beslutte dig, behøver du ikke ærgre dig – Ko Wai er et lille sted, og alle bungalows ligger indenfor gåafstand via et grov sti, der løber langs øens nordlige kystlinje. Bungalow´s kører på el-generatorer, så tænd kun for strømmen i hytterne fra 18:00 til 23:00 hver aften. Nogle af disse bungalows´s vil udleje gaslamper hvis du ønsker at være oppe senere. 

Hvis du er sent ude, så glem ikke at tage en lommelygte med da stierne mellem bungalows er ganske stenet.

Ko Mak

Koh Mak Island, hvor mindre er mere …

Thailands bevarede ”skat” Koh Mak er en naturlig, tropisk ø. Det er en ideel destination på din Thailand rejse, der nyder et roligt miljø der ikke er spoleret af masseturismen.

Blandt 10.000 palmetræer, er der et tempel, tre fisker-landsbyer, gummi-plantager, to ubeboede strande, en folkeskole, et marked, et helsecenter, tre dykker skoler, nogle få butikker, to internet caféer, og tretten små beskedne feriesteder.

Koh Mak er det perfekte sted at slappe af, udforske, berolige dit sind og dulme dine sanser.

Ko Kut (Ko Kood)

På trods af at være en smuk bjergrig ø med hvide sandstrande og krystalblåt vand, er Ko Kut en vanskelig destination at udforske for den uafhængige rejsende. Resorts på øen appellerer specifikt til charter-turister, og selv om de fleste vil tage uafhængige rejsende gæster ind, er der få restauranter, butikker og rejser tjenester tilgængelige for dem, der ikke har booket en pakke. Ko Kut er den sydligste og næststørste ø i Ko Chang øhav, og den nærmeste til Cambodja. Rygtet siger, at der er en hemmelig dame-landsby af cambodjanske og vietnamesiske flygtninge et sted på øen, og mange af øens indbyggere er utvivlsomt indokinesere. 

For opdagelsesrejsende er der et tempel, der findes i centrum af øen i en lille dal, og også på den sydlige del af øen er et kæmpe fyrtårn. Hvis du kan finde ud af, hvordan man når dertil, er det angiveligt muligt at klatre op til toppen, hvor du kan få en fantastisk udsigt til både Thailand og Cambodja. Ingen af de førnævnte har veje, så du får brug for nogle vandrestøvler og en machete!

 

Koh Chang – Artikel

Koh Chang Traveller Article:

Koh Chang: Diving in Koh Chang

Dykning i Koh Chang

Der er nogle fremragende snorkling og nogle knap så gode dykkermuligheder i Koh Chang National Park. Koh Chang er ved at udvikle sig til en større dykker-destination.  Koh Chang Marine National Park har mange dykkermuligheder, lige fra Coral tinder, dybe vrag og lavvandede koralrev. Synlighed er ofte op til 30 eller 40 meter i højsæsonen. Det bedste tidspunkt at dykke, er mellem oktober og maj, men i løbet af regntiden er der mange rolige dage, hvor dykning stadig er godt.

Hvis du overvejer dykning i Koh Chang så er Scuba Zone nummer et at vælge. De har det mest overlegne udstyr og båd med et afslappet miljø og kan findes i White Sands, Kae Bai og Lonely Beach. Det er værd at ringe til en af deres butikker og tage en snak med Matt, Dee, Cyril eller nogen af deres instruktører for at høre om de nyeste tilbud, vejrudsigter og tilbud på kurser og dykning. http://www.scuba-kohchang.com/

Omkring Koh Rang i syd, ved de mange små øer, kan du finde nogle af de mest uberørte koralrev i Thailand, med store bord koraller og staghorn koraller. Disse rev har et stort udvalg af marine liv som trigger fisk, muræner, pilrokker og skildpadder. Store Barracudaer, og konge makreller jager også omkring revene. Hval-hajer er regelmæssige gæster ved revet i nord og spottet hele højsæsonen.

Koh Chang er et perfekt sted at lære at dykke med gode lette dyk. Kurserne køres i meget mindre grupper end nogle af de mere udviklede dykning destinationer i Thailand. For de mere erfarne dykkere er der mange dybere dykkersteder såsom Hin Rap og Hin Luk Bat. For avancerede og tekniske dykkere kører nogle skoler forskellige ture til nogle af de nyopdagede vrag. En et-dags- dykker-kursus koster omkring 4.500 baht og PADI Open Water kurser er omkring 14.500 baht. For kvalificerede dykkere er prisen for en-dags-dykning er mellem 2.700 og 3.000 afhængig af skole og dykkersted.

http://www.tripadvisor.co.uk/Travel-g580110-c127007/Koh-Chang:Thailand:Diving.In.Koh.Chang.html