Velkommen til Khao Lak

Khao Lak

Khao Lak ligger blot en times kørsel nord for Phuket Island på den smukke Andaman-kyst, og er en af Thailands mest fredelige ferie-destinationer. Ikke mindre end tre nationalparker er omgivet af de omkringliggende bjerge, der fejer helt ned til den dejlige kyststrækning med strande, der fortsætter flere kilometer. 

Kun 80 km fra Phuket, tilbyder Khao Lak en sjælden oase til afslapning, med en fantastisk kombination af kølig tropisk skov, dejlige strand-indkvarteringer og vidtstrakte hvide sandstrande. Og disse strande er smukkere end nogensinde. Hvis du på din Thailand rejse har lyst til at overnatte i Khao Lak, findes der mange nybyggede og renoverede resorts, som tilbyder mange indkvarteringer af høj kvalitet, som aldrig før er set i dette område.

Khao Lak ligger i Takua-Pa distriktet i Phang-Nga-provinsen i det sydlige Thailand. Phang-Nga ligger på vestkysten ud mod Andamanhavet, og ligger inden for en til to timers kørsel fra populære turistmål som f.eks. Krabi i øst, og Phuket i syd. 

Primært en landbrugs-provins, da Phang-Nga producerer gummi og afgrøder såsom ris, grøntsager og frugt. En stor del af provinsen er stadig bestående af skov, hvoraf meget er nationalpark område. 

Khao Lak i sig selv er et nationalt parkområde, strålende med rige natur attraktioner, og et bekvemt udgangspunkt til mange andre seværdigheder i Phang-Nga, herunder de berømte Similan Islands og Surin Øerne som du kan besæge på din Thailand rejse, i nabolandet Ranong-provinsen. 

Khao Lak stærke tiltrækning er skønheden af dens naturlige omgivelser, der grænser op til Andamanhavet på den ene side, og omgivet af naturlig skov på den anden side. Her får du fred og ro, området minder om Phuket i gamle dage, og er det perfekte sted på din Thailand rejse, hvis du ønsker at komme væk fra områder i nærheden hvor der er mange mennesker.

Khao Lak / Phang Nga – At komme dertil

Bare for et par år siden var Khao Lak en stille og uforstyrret strækning af strande.
I dag er det stadig temmelig stille – hovedsageligt på grund af længden af sine strande, men Khao Lak´s gode ry  er afgjort blevet spredt og Khao Lak er nu ‘forbundet’ på mere end én måde.

Med fly

Fra Bangkok er den nemmeste mulighed for at rejse til Khao Lak med fly enten til Phuket eller Krabi´s internationale lufthavne, derefter fortsætte turen over land (se nedenfor). Daglige fly fra Bangkok til Krabi og Bangkok til Phuket (og retur) tilbydes af Thai Airways i både høj-og lavsæson.

Med vejen

Fra Bangkok kan du rejse via Highway 4 ned gennem Prachuap Khirikhan, Chumphon Ranong til Phang-Nga provinsen. Khao Lak ligger 30 km forbi byen Takua Pa på hovedvejen. Rejsetiden fra Bangkok er omkring 12 timer. Daglige busforbindelser kører fra Bangkok til Phang-Nga og afgår fra den sydlige del af busterminalen i Thonburi. Der er også mange private serviceydelser tilgængelige fra næsten ethvert rejsebureau og tur-bureauer i byen du kan benytte på din Thailand rejse.

Fra Phuket, tager du rute 402, over broen til Phang-Nga provinsen. Drej ind på Highway 4 og kør mod Thai Muang og Thap Lamu – Khao Lak ligger lige efter La On-landsbyen. Rejsetiden er omkring 90 minutter. Busforbindelser fra Phuket til Phang-Nga byen er også tilgængelige hver time fra Phuket busterminal, turen tager ca. 2 timer. Fra Phang-Nga Town kan du tage en lokal bus til Takua Pa og bede om at blive sat af i Khao Lak eller Ban La-on.

Fra Krabi, tager du Route 4 op til Phang-Nga, gennem byen og fortsætter ad Route 4 til Takua Thung, Thai Muang, op til Khao Lak. Turen kan tage op til 2 timer afhængigt af vejr-og vejforhold. Hvis du tager med bus fra Krabi på din Thailand rejse, så tag en der går mod Phuket, og skift på Kochloi til en bus der går til Takua Pa og Ranong. Bed om at blive sat af i Khao Lak eller Ban La-on.

 

Khao Lak / Phang Nga – Vejret

Besøgende i Khao Lak på deres Thailand rejse, kan forvente at vejret er varmt hele året rundt. 

Hvis virkelig varmt vejr ikke er din stil, er den kølige NE monsun sæson, fra november til marts, den mindst fugtige, og de kølige briser holder alt behageligt. Den gennemsnitlige temperatur er omkring 24 ° C til 32 ° C på dette tidspunkt. 

For soldyrkere, er den varmeste tid fra april til maj, med temperaturer i området fra 27 ° C til 36 ° C. Der er hyppige korte tunge regnskyl med torden, der er nødvendige for temperaturen og fugtigheden. Juni, juli og august er mindre varm, og selvom vejret generelt er fint, kan der være korte, men kraftige byger, med masser af solskin mellem regnskyllene. Temperaturerne ligger mellem 20 ° C til 33 ° C. 

I løbet af september og begyndelsen af oktober sætter monsunen ind, men selv da er der lange intervaller med solskin mellem de kraftige byger.

Khao Lak kan du nyde på alle tider af året på din Thailand rejse, på grund af den vifte af udflugter og aktiviteter, både vand-og landbaserede, der tilbydes på de fleste tidspunkter af året.

 

Khao Lak / Phang Nga – Strande

Det er måske ikke en ø, men med kilometervis af uspolerede strande foran dig, har Khao Lak alle de bedste dele ved en øde-ø-flugt – uden de høje omkostninger du ellers kan opleve på din Thailand rejse.

Chancen for at pakke en picnic-kurv og finde dit eget paradis – bare bølgernes brusen, et par krabber der smutter hen langs stranden, og den eneste ene – er helt sikkert en realitet. Mens hver strand har rigelige forsyninger af de »tre store« – sol, sand og surf – har de også mindre forskelligheder.

Bang Niang Beach

Den anden mest populære strand, Bang Niang, ligesom Nang Thong, er stadig langtfra overfyldt. Et par longtails fisker omkring i havet, en lille samling af resorts med udsigt til stranden, og grundlæggende-men-billige Thai restauranter og massage hytter – med paradis-perfekt udsigt – kan du sætte dig på den lille sandet bakke, der skråner ned mod de indkomne surfere.

Khao Lak Beach

Skov og bølger mødes på den sydligste strand i Khao Lak. Muligvis områdets mest skyggefulde sandstrækning, høje træer langs kanten af stranden, med deres grene der strækker sig mod havet. Bemærk, at der ikke er nogen strand stole til leje, ingen omvandrende sælgere, og ikke meget nærliggende, kun nogle få resorts.

Khuk Khak Beach

Khuk Khak Beach, med kun et par resorts gemt mellem fyrretræer og palmelunde, markeres afslutningen på civilisation og begyndelsen af endeløse strækninger af nær-intethed.

Følg skiltene fra Khuk Khak Village til stranden med samme navn, spring af hovedvejen og på en sti, der fører mod vandet og nyd stilheden alene på din Thailand rejse. Her er du mere tilbøjelige til at støde på lokale fisker, end andre feriegæster.

Nang Thong Beach – La On-Village

Den mest befolket Stranden er på ingen måde overfyldt, det tillægsord er latterligt i Khao Lak. Den halve dusin af resorts der ligger ud til stranden forskriver tilstedeværelsen af mennesker, og poolen med havudsigt på de resorts forklarer, hvorfor de fleste gæster ikke når helt ned til sandet.

Pakarang Cape

Selv om ingen rent faktisk kalder Pakarang Kap, Khao Lak´s horn, kunne de godt. Ragende ud i havet, giver det et godt udsigtspunkt til strande både i nord og syd. Fyldt med skaller og ødelagte koraller, er det ikke den mest venlige strand til solbadning på din Thailand rejse, men den er absolut interessant, og der er let adgang med bil eller motorcykel, og utroligt ubeboet.

Pakweeb Beach

Nogle af Khao Laks mest lækre resorts er spredt ud på Pakweeb Beach´s flere kilometer kystlinje, og med god grund. Stranden er dejlig, selvom det kan tage et øjeblik til at indse, hvad der adskiller denne strand fra andre. Nationalpark status betyder ingen motorbåde, et faktum der gør at du næppe vil finde en mere fredelig beliggenhed på din Thailand rejse. Som en ekstra bonus, er at her er de omkringliggende resorts opmærksomme på, hvor vigtigt en ren strand er og vil gå meget langt for at holde sandet i tip-top form.

 

Khao Lak / Phang Nga – Attraktioner

Khao Lak-området er simpelthen sprængfyldt med naturlige vidundere: øde strande, frodige nationalparker, eksotiske tropiske øer og forfriskende vandfald alle beliggende inden for overkommelig afstand fra de mange overnatningsmuligheder, og alle med unikke muligheder for at udforske vidunderne i dette område på din Thailand rejse.

Der er mange, mange ture at vælge imellem, hvis du har base i Bang Niang. Fra dagsture ud til Similan øerne for at udforske de nærliggende nationalparker til en time-lang udflugt på en elefant, er der masser at holde dig beskæftiget med.

For dem der vælger en mere afslappende ferie med familien på deres Thailand rejse, tilbyder mange hoteller gode faciliteter for børn, mens stranden er en kæmpe legeplads med Hobie Cats, windsurfing boards og kajak udlejning. Men for dem der søger mere out-of-the-box aktiviteter på deres Thailand rejse, er her et par forslag.

Trekking

Det vrimler med vandre muligheder i Khao Lak / Laem Ru National Park og i nærheden i Sri Phang Nga National Park og Thai Muang National Park. 

Khao Lak / Lamru, en af de mange nationalparker i provinsen Phang-Nga, dækker et samlet areal på 125 km2 langs vest kysten. Det omfatter dele af Thai Muang, Kapong, Takua Pa, og Phang-Nga Town distrikter, cirka 33 km syd for Takua Pa Town på Route 4. 

Parken byder på et utal af sightseeing muligheder for naturelskere, der findes masser af eksotiske planter og dyreliv midt i landskabet, som omfatter strande, bakker, bjerge, skovklædte dale, mangrovesumpe og flodmundinger.  En af parkens mange seværdigheder er Kao Lak bjerget, beliggende ved havet med et kinesisk tempel dedikeret til guiden af bjerget. På din Thailand rejse kan du finde templet tæt på Thai Muang-distriktet.

Day & Overnight Canoeing Tours in Phang Nga Bay

Phang Nga-bugten er der, hvor du på din Thailand rejse, finder nogle af de mest spektakulære steder for roning.
En dagstur er genial, men for den ultimative oplevelse, prøv hav-kano under stjernerne om aftenen.
Det mærkelige og smukke kalksten landskab omkring dette område indeholder en hemmelig verden af karsts, huler, tunneller og laguner – lokalt kendt som ‘hongs’. Disse kollapsede huler er udhulet af naturkræfter over millioner af år, og kan kun indtages af en hav-kano eller kajak når strømmen er helt rigtig, her afsløres en skjult og unik natur. Hav-kano er en ideel øko-turist aktivitet, og den perfekte måde at udforske denne fascinerende verden på. Den stille tilgang forstyrrer ikke det lokale dyreliv og giver masser af tid til at værdsætte den fantastiske natur og naturens vidundere på din Thailand rejse.

Du behøver heller ikke padle. Du kan sidde i en sikker oppustelig kajak, med en instruktør der har et godt lokalt kendskab til den naturlige historie og geografi i området og som padler for dig. Lokale erhvervsdrivende har hidtil fået adgang til snesevis af hongs mellem Phang Nga og Krabi i syd. Hver hong har sin egen særskilte karakter, så det er nemt at bruge flere dage på at besøge ø efter ø på din Thailand rejse.

Khao Lak vandfald

Da Khao Lak-området afgrænses mod øst af bjergene i Khao Sok National Park, er der mange vandfald at udforske i det umiddelbare land. De fleste er bedst fra august – november, når regntiden tager til.

Mange af vandfaldene ligger i nationalparker, hvilket betyder du betaler 100-baht for en billet betales ved porten – men denne billet giver adgang til alle områdets parker den dag billetten er udstedt.

I de fleste tilfælde er der en vandretur inkluderet, så sørg for at have insektmiddel og gode sko på, ellers vil du i nogle tilfælde ikke være i stand til at nå din destination. De fleste vandfald under Forest Rangers´ jurisdiktion er åbne fra 8:00 til 16:30.

Lampi Waterfall

Lampi ligger ca. 30 minutter syd for Khao Lak lige ved highway 4 ved 33 km tegnet. Et meget flot vandfald i tre niveauer, bedst set i de tidlige formiddagstimer eller sidst på eftermiddagen, den ligger kun en kort gåtur fra parkeringspladsen, der gør adgangen nem for alle der har lyst til at opleve vandfaldet på deres Thailand rejse.

Ved parkeringspladsen finder du en café / restaurant samt en souvenirbutik. Vandet ved faldet er dybt, så du kan svømme et skyggefuldt sted, så forvent der er lidt mennesker.

Ton Prai Waterfall

Dette er et tre-strenget vandfald som nås med en udfordrende 650-meter trek gennem junglen på en sti med nyttige og informative skilte langs vejen. Besøgende kommer på deres vej over rødder, bambus broer, sten og beton stier. Det er noget af en køretur op ad bjerget fra Highway 4, men absolut det værd. Turen er bedst at tage på, i tørre sæson.

Pakweep (Sai Rung) Waterfall

Dette er umiddelbare det mest tilgængelige vandfald fra Khao Lak, og ligger lige nord for Bang Niang. Lokale kalder den også Sai Rung (regnbue) vandfald og det er et charmerende og forfriskende sted at tilbringe tiden, og ikke overraskende tilbyder den nærliggende Sarojin Resort sine gæster valget om et picnic måltid. Vandfaldet er placeret tæt på parkeringspladsen, så adgangen er let for synshæmmede eller ældre på deres Thailand rejse.

Gratis adgang.

Ton Chong Fa Waterfall

Dette vandfald ligger syv kilometer fra hovedvejen ved Bang Niang og vær opmærksom på, det er en stejl og hård vandretur langs en ujævn sti fra parkeringspladsen til vandfaldet. Heldigvis giver den omkringliggende skov masser af skygge. Dette fem-niveau´s vandfald har en god pool og svømning er muligt, men der bør udvises forsigtighed.

 

Khao Lak/Phang Nga – Shopping

 

Bang Niang Shopping

Shopping i Bang Niang er i høj grad centreret på markedet, og området Soi Bang Niang # 1  der støder op til. Du kan dække hele området på en time ca., men markedet er fascinerende, og vil sikkert holde din opmærksomhed i længere tid.  Vælg en af de mange skræddere – de vil alle tage ca. den samme pris, og glem ikke at hvis du ikke kan finde en bestemt vare på din Thailand rejse hertil, så ligger Khao Lak-center – også kendt som La On-village – lige nede ad vejen mod syd.

Bang Niang Day Market

Altid et farverigt og livligt syn, thailandske markeder er et must-do på enhver besøgendes Thailand rejse. Bang Niang marked er specielt interessant, da det er stort og varieret og en stor del af den lokale shopping scene. 

Her finder du fire rækker med improviserede butikker / boder med to brede gader gennem dem. Varerne du her kan købe omfatter skjorter, T-shirts, saronger, badetøj, jeans, sko, modetilbehør, frugt og grøntsager (især populært hos de besøgende), grillet mad, snacks, ure, solbriller, falske parfume og nips-ting, Thai silke, souvenirs og næsten alt du kan forestille dig. 

På grund af de brede gader, er atmosfæren afslappet og glad og der bliver aldrig for overfyldt – der er endda et par barer at sidde på – og både sælgere og de handlende synes at nyde at handle med de mange udlændinge, som deltager i denne øjen-åbende oplevelse. Det er bedst at besøge sent på eftermiddagen.

Åbningstider: hver dag, men de vigtigste dage er mandag, onsdag og lørdag fra 15:00 til 19:30

Daeng Læder

Hvis du leder efter håndlavede lædervarer på din Thailand rejse, er der kun ét sted du skal tage hen – et neon-oplyst bølgepap-jern-tag skur, halvvejs nede af Soi Bang Niang # 1.

Daeng læder outlet har ikke engang et skilt men det er fyldt med tasker, veste, støvler, sko og hjemmesko. Priserne er ikke billig, men kvaliteten er også høj. Ejeren, Khun Daeng, kan lave dine varer efter ordre, men du er nødt til at give ham tid til at opnå det bedste resultat, så find ham tidligt under dit ophold.

Åbningstider: 12:00 – 22:00

Placering: Soi Bang Niang # 1

La On Village Shopping

Kanyarak Håndværk

En stilfuld butik, der sælger god kvalitet, bestik, tallerkener, vaser, testel, lamper og andre attraktive husholdningsartikler og tilbehør. Kanyarak har gjort sig store anstrengelser for at gøre sig selv til en af de mest stilfulde butikker i området. På din Thailand rejse, vil du opleve Kanyarak som en guldgrube af asiatiske kvalitetsvarer.

Khao Lak Center Point Bazar

Forvirrende, men Khao Lak har to centrale punkter: Dette er den ældste, og det har set bedre dage. Det huser en standard strandtøj / strand legetøjs butik, der sælger alle former for vandsport-relaterede remedier, jeans og T-shirts, piratkopierede DVD’er og masser af ting, du sikkert ikke har brug for, men er så billigt du hellere må købe det – just in case. Hvis du på din Thailand rejse planlægger at tage på en dagstur til de nærliggende øer eller tage på kajak-tur, er de små plastik beskyttelse poser til at opbevare dine elektroniske varer i, et godt køb. Center Point er også hjemsted for et ur reparationsservice, bare i tilfælde dit Rolex Oyster begynder at skabe sig.

Åbningstider: 12:00 – 23:00

Placering: Central La On

Jaoying

En anden girlie boutique, men denne gang med en smule klasse. Jaoying tilbyder mærkevarer-tøj og tilbehør og har endda skruer af “100% Thai silke” og vægtæpper sammen med smagfuld tingeltangel f.eks. ferskvandsperler og de udbredte træ elefanter. Jaoying beskæftiger sig også med thailandske sølv, og er en alsidig All Rounder, der absolut er et besøg værd på din Thailand rejse.

Åbningstider: 10:30 – 23:00

Placering: Central La On

 

Khao Lak / Phang Nga – Restauranter

Bang Niang Beach restauranter

 

Chong-Fah Seafood

Hvis du ikke kan modstå spisning med sand mellem tæerne, er Chong-Fah Seafood sikkert noget for dig på din Thailand rejse. Med tunge træmøbler, godt fordelte borde, flere spise-pavilloner og et stort åbent køkken er dette stedet hvor du kan nyde den lækre havbrise, mens du spiser dagens fangst, selvom du bliver nødt til at gøre det tidligt da Chong-Fah lukker kl. 22:00.

Åbningstider: 08:00 – 22:00

Placering: Bang Niang Beach

Køkken: Thai Seafood

Dao Thong

Servering af thaimad og indimellem steaks og vestlige retter, lever Dao Thong op til sit navn ”Golden Star” da dens lys-setup indenfor er yderst attraktiv og usædvanlig. Du kan vælge din fisk og skaldyr fra de isfyldte ‘båd’ montre ude foran.

Åbningstider: 18:00 – 23:00

Beliggenhed: overfor Bang Niang Market

Køkken: Thai / International

La Roma

En simpel men effektiv opsætning, er La Roma italiensk ejet og specialiserer sig i pizza og at blande thailandsk mad med italienske retter. Det er den personlige opmærksomhed som tæller her, fordi La Roma er et lille og intimt sted med udsigt ud over markedet på den modsatte side af vejen.

Åbningstider: 18:00 – 23:00

Beliggenhed: overfor Bang Niang Market

Køkken: Italiensk / Thai

La On Village restauranter

9 Restaurant & Bar
Med moderne udseende og godt indrettet, er 9 Restaurant & Bar lidt af en kamæleon, der serverer morgenmad, frokost og middag. Det er stille, fint og stort nok til at nyde en lille snack før middag.
Åbningstider: 12:00 – 23:00
Placering: Central La On
Køkken: Thai / Den Europæiske

Discovery Café
Er Discovery en restaurant eller en bar? Det er op til dig at finde ud af. Det er absolut en restaurant der tidligt på aftenen har travlt, men senere forvandles til noget af et nat-spot – og i hvert fald mere afslappet, end almindlige Khao Lak standarder.
Åbningstider: 08:00 – 24:00
Placering: Central La On

Jao Seafood og Khao Lak Seafood

To side-by-side skaldyr forretninger, der er lige så lange som de er brede – med andre ord er der ikke megen forskel mellem dem, når det kommer til priser, service og fødevarekvalitet. De siger, konkurrence er sundt for erhvervslivet, og i dette tilfælde er det meget rigtigt, da begge restauranter sikre, at standarderne holdes højt.

Åbningstider: 12:00 – 23:00

Placering: Ved siden af The Happy Snapper, Highway 4

Køkken: Thai Seafood

Khao Lak / Phang Nga – I nærheden

Similan Islands – Mu Koh Similan National Park

Denne gruppe af klipper og øer ligger 90 minutter med speedbåd ud for kysten af Phang-Nga, eller otte eller flere timer med langsom båd fra Phuket. Området blev erklæret for en marine nationalpark i 1982 og dermed stort set ubebygget. Similan stammer fra et Malaysisk begreb der betyder ‘ni’, derfor refererer Similan til de ni vigtigste øer i gruppen du kan besøge på din Thailand rejse.

Farvandene omkring Similan vrimler med tropiske fisk, farverige koraller, og tilbyder enestående sigtbarhed under vandet. Som et resultat heraf, anses dykning her generelt for at være den bedste i området, sammenlignet med nogle af de bedste i verden. 

En del af årsagen til dette er den meget interessant ubåd topografi, dels på grund af de store kampesten, som ikke kun ligger ved kyster, men også ligger i rodet dynger under bølgerne til dybder på 35 meter og derover.

Surin Islands – Mu Koh Surin National Park

Surin Øerne ligger cirka 60 km ud for vestkysten af Phang-Nga provinsen, kendt for dykning, snorkling og vandreture i omgivelser af, hvad der betegnes som nationalpark område. Af de fem øer, der udgør gruppen, er Koh Surin Neua (North Island) og Koh Surin Tai (syd øen) de vigtigste øer – beliggende lige over en lille bugt fra hinanden, og hvor du finder almindelige bungalows og campingpladser, hvis du på din Thailand reje ønsker at overnatte.

På din Thailand rejse er Surin Øerne, ligesom Similan øerne, bedst at besøgt i månederne fra december til marts, når havene er mest rolige, og for dykkere og snorklere er sigtbarheden god. Lokale natur-entusiaster begunstiger især disse øer for de mange vandre muligheder der findes her. Især på den nordlige ø kan du finde en række stier.

For at nå Surin Øerne, tager du en båd fra nogen af de store moler i Phang-Nga, Phuket eller Ranong provinserne. Fra Khao Lak, sejler en båd fra enhver strand eller du kan tage op til landsbyen Ban Hin Lat for den letteste (og billigste!) adgang fra fastlandet.

 

Khao Lak/Phang Nga – Artikel

Oplevelses Eventyr ved Khao Lak

By John Nathaniel

Leder du efter en ferie ved stranden med krystalklart vand? Leder du efter en ferie, som vil friske dit sind og sjæl op? Så bør du besøge Khao Lak, en ferieby i Pang Nga, Thailand og omkring 100 kilometer fra Phuket. Det er let tilgængeligt for turister ud over ogåså at være et stille og fredfyldt sted at opholde sig.

Khao Lak er et populært turistmål, der tiltrække turister fra så vidt som Europa. Excitehotels.com giver turister den bedste indkvartering på hoteller i Khao Lak til meget lave priser.

Der er mange berømte steder at besøge i Khao Lak, som Chong Fah vandfald, der er naturskønt og godt til at blive afkøling. Takuapa Old Town er fyldt med maleriske butikker, og de typiske lokale markeder, som sælger traditionelle varer, og et par restauranter ved flodbredden findes der også . Lampi Waterfall er et andet berømt vandfald, som ses bedst i de tidlige formiddags-timer, da solen på dette tidspunkt skinner gennem tågen og skaber en smuk udsigt. Cheow Lan Lake er et andet naturskønt sted, hvor udsigten over søen med kalksten forhøjninger er helt perfekt.

Mærk Naturens Magi

Khao Lak byder på mange eventyrsaktiviteter såsom jungle trekking til fods eller på elefant, kanosejlads, riverrafting og tubing. Det er en fremragende sted for dykker-safarier. Der er også kurser som scuba diving og rescue diving, der udbydes på åbent vand. Hav-kano er miljøvenligt, og giver den rigtige og naturlige fornemmelse af naturen. Det er også meget godt for det fysisk helbred, da det giver det samme som en aerobic træning. White water rafting er den mest foretrukne blandt alle sportsgrene og giver turister en unik oplevelse i forhold til andre aktiviteter.

Der er en bred vifte af festivaler og begivenheder der fejres, som The Chao Ley eller Boat Floating Festival, af Morgan folkene eller sigøjnere af Andamanhavet. Det foregår i signøjner landsby, hvor de fejrer de åndelige forfædre. Festivalen er ledsaget af musik forestillinger og danse. The Turtle Releasing arrangement afholdes på Thai Muang stranden, og er en årlig syv-dages arrangement i marts, hvor de nyudklækkede skildpadder sættes fri i havet ved Thai Muang National Park. Leatherback og Olive Ridley skildpadder er de arter, der er almindeligvis er klækket.

Loy Kratong som er en national festival her, fejres med stor pomp og pragt. Det kaldes “Festival of Lights” og er den mest fortryllende festival i Thailand. Khao Lak tilbyder turister en vifte af underholdning og fester, som holder dem beskæftiget og giver dem en fantastisk og uforglemmelige oplevelse.

http://article-niche.com/launch/Experience-Adventure-At-Khao-Lak-.htm