Velkommen til Kanchanaburi

Kanchanaburi

Kanchanaburi er Thailand´s tredje største provinsby beliggende 130 km vest for Bangkok og grænser op til Burma i nord-vest og med et areal på 19.480 km2.Kanchanaburi har 735.000 indbyggere i alt og 54.000 af disse bor i Kanchanaburitown.

Kanchanaburitown var oprindeligt etableret af Kong Rama I, som den første til at forsvare sig mod Burmaneserne og ville bruge den gamle inovationsrute gennem Three PagodasPass på Thai-Myanmar grænsen, som krydser flodenKwai og kendt som Broen over flodenKwai.

Provinsen indeholder smuk natur med adskillige vandfald, bjerge, grotter, national parker og sidst men ikke mindst flodenKwai.

Provinsen er helt sikkert din Thailand rejse et besøg værd hvis der er interesse for historie, kultur og natur.

 

Kanchanaburi -At komme dertil og rundt

Kanchanaburi er forbundet med Bangkok og andre nabo-provinser, via daglige busser og tog. Dagligt kører der ofte busser fra Bangkok´s sydlige bus terminal. Der er afgang hver 15. min, den første bus kører kl. 05.00 og den sidste kl. 22.00, denne tur varer 2-3 timer. Det er muligt at tage en mini bus fra Bangkok Khaosan Road og som tager mindre end 2 timer.http://www.kanchanaburi-info.com/en/bus.html

Der kører tog to gange dagligt fra Bangkok Noi Railway Station (Thonburi Train Station) til Kanchanaburi.http://www.kanchanaburi-info.com/en/train.html

Der er mange muligheder for at komme rundt i Kanchanaburi på din Thailand rejse, du kan for eksempel tage på en guidet tur med et lokalt tur-bureau eller du kan udforske provinsen på en lejet scooter. For 24-timers leje af en scooter er prisen omkring 200 Baht. Og for en motorcykel omkring 500 Baht. Brændstofpriserne, er sammenlignet med Europa, meget billig og der er altid mulighed for at tanke brændstof på vejen.

Du kan også nemt hyre en motorcykel-taxi eller en ricksha (cykel-taxa) for at komme rundt i byen.

Husk prisen skal aftales inden turen starter, som ofte på din Thailand rejse.

 

Kanchanaburi– Vejret

Klimaet er tropisk og meget behageligt hele året med temperaturer varierende fra 25- 40 grader. Der er 3 sæsoner hvoraf April er den varmeste:

Den varme sæson er fra Februar til Maj

Regn sæson fra slutningen af Juni til Oktober

Den kolde sæson varer fra November til Januar

Fra Februar til Oktober er gennemsnitstemperaturen fra 32-40 grader men fra Juli til September kan der komme nogle regnskyl men kun nogle timer som virker forfriskende og efterfulgt af sol.

 

Kanchanburi–Attraktioner

På din Thailand rejse findes der mange attraktioner i Kanchanaburi, som museer, grotter, vandfald, River Kwai, historisk park, national parker, templer og mange andre.

Top 3 attraktioner:

  1. Broen over River Kwai – denne 300 meter lange jernbanebro, den er et symbol der repræsenterer indsatsen af de som sled under opførslen af broen. Midten af broen blev i 1945 bombet af fjender under 2. verdenskrig og blev genopbygget efter krigen. Et mini-tog kører regelmæssigt ture over broen fra den nærliggende togstation. Når du er kommet over broen kan du nyde cafeerne og de grønne områder ved vandkanten.

Pris: Gratis

  1. Allied WarCementery – På den anden side af Kanchanaburi´s tog station finder du KanchanaburiWarCementery, en velbevaret gravplads med ikke mindre end 100.000 døde der mistede livet under opbygningen af jernbanen. Halvdelen var briter, resten var hovedsagligt australiere og hollændere.

Pris: Gratis

  1. Thailand-Burma Railway Centre – Dette museum er dedikeret til historien om Thailand-Burma jernbanen (The Death Railway) og er beliggende lige over for Allied WarCementery.

Museet beskriver Kanchanaburi´s rolle i 2. verdenskrig. Den fortæller historien om jernbanen,  hvordan fangerne blev behandlet, og hvad der skete efter jernbanen stod færdig, ved hjælp af videooptagelser, modeller og detaljerede skilte.

Pris: 100 Baht.

Åbningstider: 09.00 – 17.00

 

Trekking og cykling

Gør din Thailand rejse mere spændende ved blandt andet elefant-ture, ture til Thailand´s bedste vandfald og bambus rafting er alle nemme at booke.

Mere eventyrlige oplevelser som kanoture og jungle trekking med overnatning kan også nemt arrangeres, mange overnatter i landsbyerne og på den måde kombinerer rafting-trekking og elefantridning. Jo længere nordpå du kommer i provinsen, jo vildere bliver tingene.

De fleste veje er i god stand mens nogle off-road ruter vil bringe dig til sjældent besøgte vandfald og grotter.

 

Kanchanaburi – shopping

Aften-markedet og mad-markedet er værd at besøge. Mad-markedet er placeret ved busstationen og starter dagligt kl. 18.00. Du vil finde flere variationer af lokale Thai specialiteter og hjemmelavet slik. Udvalget er stort og ofte overraskende lækkert, det er et must trypå din Thailand rejse.

Aften-markedet er mandag, torsdag, lørdag og søndag placeret ved togstationen, og tirsdag, onsdag og fredag er det placeret ved busstationen.

 

Kanchanaburi–Restauranter

Kanchanaburi er fyldt med mad-oplevelser langs Th Mae Nam Khwae, både burgere, pizza og standard Thai-retter serveres på restauranterne og søger du mere autentiske mad-oplevelser er aften-markedet et besøg værd på din Thailand rejse til Kanchanaburi.

Blue Rice er en Thai restaurant hvor kokken laver nogle kulinariske twists.

Sri Rung Rueng er en Thai-Western restaurant med standard Thai-retter mixet med inspiration fra vesten.

 

Kanchanaburi -I nærheden

Vandfaldene iKanchanaburi provinsen er bedst at besøge i regntiden (Juni-November) på din Thailand rejse, da det er her vandstanden er højest.I blandt de 7 vandfald kan nævnes,Erawanwaterfall beliggende 65 km nordvest for Kanchanaburi,Huay Mae KhaminWaterfalls ligger 110 km nordvest for Kanchanaburi. SaiYokYaiWaterfall ligger 100 km nordvest for Kanchanaburi. SaiYouNoiWaterfall ligger også 60 km nordvest fra Kanchanaburi. Alle disse vandfald ligger i national parker som er et must seepå din Thailand rejse. Turene hertil kan bestilles gennem lokale tur-bureauer eller busserne kan anvendes til at komme frem og tilbage.

 

Erawan National Park:

Erawan National Park er Thailand´s 12. største national park med et areal på 550 km2 med høje bjerge og dale. National parken er beliggende 65 km nordvest for Kanchanaburi.

Hovedattraktionen er Erawanwaterfall, dette berømte 7-etagers vandfald er omgivet af rå jungle og er et af de smukkeste vandfald i Asien. Der er et rigt plante og dyreliv i parken, hvis du er heldig kan du få et glimt af en elefant, en gibbonabe flyvende egern eller kongekobraer og pythonslager.

I denne park er PraThatCave også værd at se med sin besynderlige udformninger af drypsten og tapper hængene fra loftet.

Pris: Voksne 200 Baht. Børn 100 Baht.

 

Sri Nakarin National Park

Parken er beliggende 110 km nordvest for Kanchanaburi med smuk i natur i form af vandfald, varme kilder og grotter. Bjergene i parken er dækket grøn og løvfældende skov med rigeligt dyrelig som leoparder, loris (dovenaber), flagermus, civets (små blodsugende pattedyr) og mange slags fugle.

Huay Mae KhaminWaterfall er også beliggende i national parken og opfylder alle naturelskeres behov. 2 varme kilder er også at finde i parken.

Pris: Voksne 200 Baht. Børn 100 Baht.

 

Elephant´s World

Elephantworld er en elefant bevarende camp etableret af Dr. VetSamartPrasitpon i 2008.

Elephantworld tager sig af de elefanter som er for gamle til at arbejde for turisindustrien, og give dem et sted de kan nyde deres sidste dage uden arbejde.

Turister er velkommen til frivilligt at arbejde i campen med blandt andet at vaske elefanterne og samle mad til dem. Turister kan endda overnatte 2-3 dage i Elephant World på deres Thailand rejse.

Åbningstider: 08.00-18.00

Pris: 650 Baht. (halv dag)/ 1350 Baht. (hel dag)

Overnatning: 200 Baht. -2000 Baht.

 

Tiger Temple

Templet er beliggende 40 km udenfor Kanchanaburi, tigertemplet startede som et rednings center for vilde tigere.

Advarsel: I den sidste tid har frivillige arbejdere fortalt, at tigere bliver mishandlet af personalet, derfor anbefales det ikke for turister at besøge dette tempel og derved støtte dette på deres Thailand rejse. Mange danske rejsebureauer har derfor boykottet tigertemplet.

Pris: 600 Baht.

 

Kanchanaburi– Artikel

Spøgelser på Broen over floden Kwai

Blog: Hole In The Donut – 15 marts 2011

Af: Barbara Weibel

Ligesom de fleste mennesker, der har set 1957 filmen, tryller enhver omtale af den berømte bro over floden Kwai, billeder af igle-redet sumpe, en nådesløs, brændende solen, og svedende fanger marcherede tilbage til lejren i formations march, mens obersten Bogey fløjter. Da min viden ganske vist stammer udelukkende fra filmen, besluttede jeg at tage en dagstur fra Bangkok til Kanchanaburi for at se, om virkeligheden levede op til film myten.

Baseret på en sand-livshistorie, beskriver filmen 2. verdenskrigs britiske krigsfanger, der blev tvunget af japanerne til at bygge en bro, der vil lette importen af varer fra Burma, på den Burmesiske jernbane. Efter et kort stop på det lokale krigs Museum, slentrede jeg igennem 2 gader i trykkende varme, til foden af en jern buk, hvor jeg stirrede ud over den rolige strøm og prøvede at forestille mig, torturen fangerne måttet udholde i dette nådesløse landskab. Mere end 100.000 værnepligtige arbejdere og 12.000 krigsfanger døde under projektet.

Trædende omhyggeligt mellem jernbane båndene og sporene, krydsede jeg langsomt broen over til den anden side, på et tidspunkt klammere jeg mig til rækværket for at tillade passage af en turist-fyldt miniature damplokomotiv, som krydser broen med få minutters mellemrum. Selv om filmen sluttede med en spektakulær eksplosion af hele strukturen, er de hvælvede jern spænder i hver ende originale, såvel som de mange jern-spor. Faktisk lærte jeg, at broen faktisk blev ødelagt af bomber, ikke af sprængladninger, fastsat af landtropper, som portrætteret i filmen.

Listen over uoverensstemmelser og fejl i filmen, er omfattende, men det, måske, mest iøjnefaldende er, at floden, hvorover broen blev bygget ikke er Kwai.  Kanchanaburi ligger ved sammenløbet af KhwaeNoi og KhwaeYai Rivers og broen spænder over KhwaeYai. Ikke overraskende, at Briterne ødelagt ordet Khwae (korrekt udtales “kwhere”) til “Kwai”. Kanchanaburi omdøbte den strækning, hvor broen blev bygget til River Kwai, i håb om at udnytte turismen og for at bøje sig for biografernes magt. Men filmens mystik udholder. Jeg marcherede tilbage til min minivan, ledsaget af rytmiske march og fløjten, båret af vinden i historien.

http://www.lonelyplanet.com/travelblogs/149/107394/Ghosts+at+the+Bridge+on+the+River+Kwai?destId=357682