Velkommen til Hua Hin

Hua Hin

Det ældste og mest traditionelle thailandske feriested kombinerer attraktionerne i et moderne feriemål med charme og fascination af en stadig aktiv fiskerihavn. Og mens de fleste andre thailandske feriemål appellerer hovedsageligt til udenlandske turister, er Hua Hin et feriested både for udlændinge og thailændere.

Er du til en tur på goldbanen på din Thailand rejse, så tilbyder Hua Hin, udover det store 8 kilometer lange strand også som den eneste i Thailand verdensklasse golfbaner, mens det endnu er næsten uopdaget som en internationalt Golf destination. Green-gebyrer og andre omkostninger er i øjeblikket blandt de laveste i verden, og selvfølgelig er vedligeholdelse og service stadig fantastisk.

Mens strandene i Phuket og Samui blev opdaget for nylig, og siden har undergået en voldsom og til tider ødelæggende udvikling, har Hua Hin været de besøgendes foretrukne feriested i over 70 år på deres Thailand rejse.

Dette resort blev opdaget i begyndelsen af 1920’erne af kong Rama VII som et ideelt tilflugtssted fra den lumre metropol Bangkok. Den rolige fiskerby blev omdannet til Det Kongelige resort, og derfor blev populær blandt Siam’s adle og overklasse.

Opførelsen af en jernbanelinje fra Bangkok sikrede dets tilgængelighed og popularitet blandt en bredere del af den thailandske befolkning.

Men det var den Royale påtegning, der har givet Hua Hin en særlig karakter.

I 1928 byggede Kong Rama VII Klai Kangwon (Langt væk fra Bekymringer) Palace, som i dag stadig er en officiel kongebolig. Det er stadig ofte brugt af medlemmer af den kongelige familie og er åben for besøg af offentligheden på deres Thailand rejse.

Hua Hin fortsatte med at udvikle sig på sin egen afslappede måde, både som et aristokratisk feriested med den 18-hullers golfbane som attraktion, og som en fiskerihavn. The Railway Hotel, dagens Sofitel Central Hua Hin, blev bygget af de statslige jernbaner i Thailand i 1923 i den arkitektoniske stil af gamle Siam.

Mange af Bangkok´s rige og berømte byggede deres egne strand-sommerhuse mod nord og syd langs den buede Sandy Bay, der nyder afslappende familie-weekender på et feriested, der har bevaret sin unikke identitet.

 

Hua Hin/Cha Am – At komme dertil

Med Taxi

At tage til Hua Hin på din Thailand rejse, gør du mest behageligt med taxi. Længde af din rejse, vil afhænge af trafikforholdene, men det tager normalt mindre end tre timer. Vejen mellem Bangkok og Hua Hin er opgraderet til en tre-banet motorvej hver vej. Med hensyn til omkostningerne afhænger dette i vid udstrækning af dine forhandlings evner og den aktuelle pris på brændstof. Det er dyrere end med bus, men hvis du på din Thailand rejse, rejser med en masse bagage, eller med din familie eller venner, så er de fleste mennesker enige om at det er værd at give det ekstra. Det er bedst at bestille taxa i god tid via internettet. Hvis du ønsker, kan nogle taxaselskaber endda møde dig i ankomsthallen i Bangkok lufthavn!

Med bus

Air-condition busser forlader Bangkok´s Sydlige Bus Terminal hvert 40. minut mellem kl. 05.00 og 22.00. Rejser du den anden vej, kører busserne fra Hua Hin (fra Sa-sangen Road terminal) hver 30-40 minutter mellem 03.00 og 21.00. Ca. rejsetiden er omkring 3 timer. Køb en ordentlig billet fra hoved billetkontoret, hvorpå dit sæde nummer står.

Med Tog

På din Thailand rejse kan du også vælge at tage toget til Hua Hin. Der kører flere tog mellem Bangkok Hua Lamphong Station og Hua Hin hver dag, de fleste tog kører sent på eftemiddagen og kan blive temmelig overfyldte. Fordi der kun er et enkelt spor en stor del af ruten, tager turen 4 timer eller mere. Alle tog ankommer / afgange ved Hua Hin station er beliggende øverst på Damnern Kasem Road, hvilket er inden for gåafstand til de fleste downtown hoteller. Prisen varierer, da der er fire typer tog, afhængig af klasse. Men forvent at betale et minimum på omkring 400 baht.

Med fly

SGA Airlines driver en shuttle flyvning mellem Bangkok lufthavn og Hua Hin´s lille lufthavn, der ligger i udkanten af byen i nord. Ikke alene er dette langt den hurtigste måde at nå til Hua Hin på, på din Thailand rejse (40-50 minutter), men kan også være den mest naturskønne, fordi flyet flyver lavt nok til at give dig en pragtfuld udsigt over bugten Thailand. 

Med minibus

Minibus kører mellem Victory Monument (i nærheden af BST Skytrain station) i Bangkok, og Tesco Lotus Express, beliggende på Phetchakasem Road i Hua Hin. Rejsetiden er den samme som taxa, men medmindre du bestille et ekstra sæde, kan bagagerums-pladsen blive meget begrænset. Ikke overraskende, er det hurtigt blevet den foretrukne løsning for folk på deres Thailand rejse, især til en kort weekend / indkøbsture, osv.

 

Hua Hin/Cha Am – Vejret

Den gennemsnitlige daglige temperatur i Hua Hin, Cha-Am og Pranburi er bemærkelsesværdigt ensartet hele året. Det varierer fra en lavtemperatur på 25,6 ° C i januar til en højtemperatur på 29,9 ° i april og maj. Der er en langt større variation i mængden af regn. Gennemsnittet er 4,1 mm i januar, og lidt over 200 mm i oktober og november. Generelt er den bedste tid på året at besøge Hua Hin, Cha-Am eller Pranburi på din Thailand rejse fra december til februar, hvor temperaturen er forholdsvis lav og kun lejlighedsvise regnbyger forekommer.

 

Hua Hin/Cha Am – Strande

Hua Hin Beach Guide

Selvom Hua Hin ikke længere kan beskrives som en “søvnig landsby ‘, har den bevaret en afslappet, sund atmosfære, som du ikke ret tit finder i Thailands andre populære badebyer. En række af vandsport er tilgængelig, der er otte golfbaner i nærheden, og når solen går ned er der mange barer, pubber og lokale diskoteker der tilbyder drinks og underholdning.  Restauranter er der rigeligt af, som tilbyder en bred vifte af retter – fra traditionel thailandsk til internationale favoritter. Med kombinationen af uberørt kystlinje flankeret af en charmerende by, der byder på masser af spændende attraktioner, er det ikke underligt, at Hua Hin er blevet sådan en favorit hos især par og familier på deres Thailand rejse.

Cha-Am Beach Guide

Takket være sin lange og fredelig kystlinje i Golfen, er hoteller og resorts i Cha-Am spredt ud i området, så der er aldrig overfyldt, og de fleste har direkte adgang til stranden. Stranden er ren og uden de travle aktiviteter, du ofte vil finde på din Thailand rejse, på de mest populære strande. Alligevel findes der nogle aktiviteter for at gøre stranden her til en sjov oplevelse for dem, der søger lidt mere end bare en liggestol og en parasol for en dag på deres Thailand rejse.

Fra ponyridning på stranden og spændende Banana Boat forlystelser for børnene (og voksne!) til vandski, windsurfing og parasailing for eventyrlystne strand elskere, byder Cha-Am´s lange strand på noget for enhver smag.

Hvis det er et fredeligt sted, du er ude efter for at begrave næsen i en bog, eller en traditionel thaimassage under en parasol, kan du nemt få dine behov dækket her. Det er et fantastisk sted at gå en lang tur – eller en løbetur – især ved solopgang eller sidst på eftermiddagen, når det er køligere. Hele vejen langs stranden er der træer (men ingen palmer), og en humoristisk aspekt ved Cha-Am er, at det er disse steder, hvor du finder thailandske besøgende, mens turister opsøger områderne udenfor skyggen for at få kulør. En badeferie på en Thailand rejse, ville ikke være fuldendt uden at kan vise man er blevet solbrændt når man kommer hjem.

Pranburi Beach Guide

Pranburi er hjemsted for den vigtigste vandressource til området, og er opkaldt efter floden Pran, der løber gennem den. ‘Paknam’ betyder floden og `Buri`, betyder byen.

Sol, sand, uberørte strande, det klare vand i bugten Thailand, en charmerende lokal landsby, flere øko-attraktioner, og en bekvem beliggenhed bare 30 kilometer syd for Hua Hin er de vigtigste årsager til Pranburi´s hurtig voksende popularitet for turister på deres Thailand rejse.

Det er ikke længere en søvnig kystby, men hjemsted for adskillige verdensklasse feriesteder lige fra meget overkommelig indkvartering til super-luksuriøse refugier, der er spredt ud langt fra hinanden for at bevare privatlivets fred og eksklusivitet. Når alt kommer til alt, er det der tiltrækker folk til denne del af landet på deres Thailand rejse, den enestående følelse af privatlivets fred det lykkes at fastholde.

 

Hua Hin/Cha Am – Attraktioner

Black Mountain Water Park

Black Mountain Water Park tilbyder en sjov dag for familier og alle som har brug for et stort plask på deres Thailand rejse. Parken byder på ni forskellige vandrutsjebaner, en bølge pool, en afslappende flod, strand pool, børnebassin og meget mere – alle omkranset af et stort bjerg landskab med front mod en stor sø, blot 10 km nord for Hua Hin.

Ejet og ledet af de samme mennesker bag Black Mountain Golf Course, er vandlandet den seneste attraktion i koncernens portefølje. Det ligger lige overfor golfbanen, på en lokal vej der passerer Wat Huay Mongkol og Baan Silapin.

Hin Lek Fai Hill

Hin Lek Fai Hill ligger omkring tre km vest for Hua Hin by. En tur op ad den stejle vej til toppen giver en smuk udsigt over byen, stranden, Golfen og Royal Hua Hin Golf Course. Der er en lille park og fugle-konservatorium på bakketoppen, med stier der fører til seks udsigtspunkter.

Vejen op til Hin Lek Fai Hill er stejl, men overskueligt hvis du kører bil. At tage derop på en motorcykel kan være en udfordring, men for entusiastiske cyklister er denne stejle vej god træning. Når du kommer til toppen bliver vejen relativt flad.

Hua Hin Fishing Pier

Hua Hin Fishing Pier er et populært sted, og et godt udsigtspunkt til at se solopgangen eller tage billeder af Hua Hin by. Den er fortsat centrum for Hua Hin ‘s fiskeri handel, om end i meget mindre omfang end tidligere. Om aftenen, kommer der ofte lokale for at fiske.

Beliggende ved den nordlige ende af Naresdamri Road, der løber parallelt med stranden, er fiske-molen en smal beton platform der fortsætter ud i havet. Det er et ideelt sted at se solopgang på din Thailand rejse. Silhuetter af bådene og deres master giver en flot kontrast mod himlen´s lyse orange baggrund.

Hua Hin Hills Vineyard

Hua Hin Hills Vineyard er hjemsted for den prisbelønnede Monsoon Valley etiket/mærke. Omkranset af bjergkæder og endeløse vidder af grønt, byder vingården på en dejlig udflugt, med vinsmagning og spisemuligheder på din Thailand rejse.

Gården dækker 2,3 km2 frodige landskab, og er gemt væk i en fjern del af Hua Hin, omkring 36 kilometer fra byens centrum. Det er bedst at leje en sang-taew og planlægge at bruge mindst en halv dag på vingården. Du kan kombinere turen med et besøg på Wat Huay Mongkol og Baan Silapin, begge er på vej til Hua Hin Hills.

Baan Silapin Hua Hin

Baan Silapin eller Artists´ Home, er udtænkt af Thawee Kaesangarm, formand for Hua Hin kunstner klub. Billedgalleriet udstiller værker fra Thailand´s kunstnere året rundt, samt tilbyder forskellige kunstkurser for børn, voksne og dem der på deres Thailand rejse ønsker at bringe deres kærlighed til kunst op på næste niveau.

Beliggende med en smuk udsigt til Hin Lek Fai Moutain, indeholder Baan Silapin et kunstgalleri, kunst Studios, klasseværelser og mudder-hus med udstillinger af keramisk kunst og skulpturer. Der er ikke noget formelt eller stift ved dette sted. Dens grundlæggelse filosofi, er et samlingspunkt og arbejds sted for lokale kunstnere, dette opfylder Baan Silapin med varme og livlighed.

Klai Kang Won Palace

En af de mest specifikke milepæle i Hua Hin, er Klai Kang Won Palace, som er sommerresidens for kong Bhumibhol Adulyadej (Rama IX) og andre medlemmer af den kongelige familie. Klai Kang Won, der betyder “langt væk fra bekymringer”, er opkaldt efter den fred og ro der er i det omkringliggende landskab, med en ugeneret strand strækning.

Vic Hua Hin

Vic Hua Hin er et udendørs areal dedikeret til moderne kunst og kultur. Her findes en kunst lejr, kunstgalleri, open-air amfiteater, skole og restaurant. På udvalgte weekender, er der en masse dans, teater og musik forestillinger, som du kan opleve på din Thailand rejse.

Patravadi Mejudhon som står i spidsen er berømt skuespiller, instruktør, dramatiker og grundlægger af Patravadi Theatre i Bangkok, Vic Hua Hin afspejler K. Patravadi´s fortsatte indsats på at skabe offentlige rum for de kunstneriske og kreative sind, især de unge, der vil blive morgendagens talentfulde kunstnere . Vic Hua Hin tilbyder en række workshops, kunst lejre og performances af lokale, regionale og internationale kunstnere.

Cha-Am Forest Park

Denne park lever på ingen måde op til National Park standarder, men hvis du har lyst til en afslappet dag midt i en nydelig natur på din Thailand rejse, så er Cha-Am park helt sikkert et godt valg. Beliggende på Phetkasem Road, er det at komme hertil ved Narathip krydset, når du kommer fra stranden.

Den 665.600 kvm Park er en del af Don Masang National Reserved Forest og befinder sig på et lavtliggende område, der dækkes af Casuarina træer, kaktusser og en bred vifte af tropiske planter. På kryds og tværs af parken er en stor sø hjemsted for adskillige arter af vandfugle. Hvis du er heldig, kan du spotte et par påfugle, aber og desmerkatte.

Maruekathaiyawan Palace

Ligesom mange andre bygninger i Hua Hin, blev dette Thai-victoriansk sommer palads bygget i begyndelsen af 1920’erne under kong Rama VI regeringstid. Den blev tegnet af en italiensk arkitekt og bygget med gyldent teaktræ fra det nedrevne Hat Chao Samran Palace, med masser af terasser, gitterværk og højt til loftet, for at bevare det køligt om sommeren. Dette Palads kan du opleve på din Thailand rejse.

Santorini Park

Ønsker du at opleve en bid af grækenland på din Thailand rejse, bringer Santorini Park et stykke af den perfekte græske ø til Cha-Am. Det har alle detaljer lige fra klassiske hvidkalkede bygninger, farverigt malede vinduer, ned til stenbelagte stier og kuppelformede tårne. Et imponerende lineup af butikker, restauranter og et tivoli gør at alle får en god tid her.

Khao Nang Phanthurat Forest Park

Khao Nang Phanthurat Forest Park er en dejlig legeplads for natur-elskere. Den dækker et areal med bakker af kalksten og grønne skove. Inde i parken, passerer 3 km natursti gennem et naturskønt landskab fyldt med naturlige klippeformationer, fuglenes levesteder og en vifte af planter og dyreliv.

 

Hua Hin/Cha Am – Shopping

Hua Hin Nightmarket

Beliggende i Hua Hin centrum mellem Petchkasem Road og jernbanelinjen, omfatter markedet en gade, der kommer til live fra kl. 18:30 og fremefter, når handlende stiller deres boder med diverse tøj, håndværk, kunst, cd’er, dvd’er og billig, velsmagende mad, langs gaden – generelt hvad du kan forvente på ethvert thailandsk marked på din Thailand rejse.

Dette er på ingen måde det bedste sted at shoppe i Thailand, du vil finde et større udvalg af varer i Bangkok eller Chiang Mai. Hua Hin har dog et fantastisk udvalg af seafood restauranter langs vejen og som trækker en masse opmærksomhed fra de besøgende, der er ivrige efter at spise den billige kvalitet.

Sam Pan Nam Floating Market

Sam Pan Nam Floating Market er et storstilet marked, formet i stilen af Rattanakosin Periode (Kong Rama VI). Markedets store landskabelige grunde omfatter en stor kunstig sø, minitog-spor, over 200 butikker og 40 båd-sælgere tilbyder alle former for mad og snacks. Markedet ligger gemt i Soi 112, ca. 6 km syd for centrum, og Sam Pan Nam et af de to flydende markeder der findes på den samme gade.

Hua Hin Market Village

Market Village har en udendørs plads og tre niveauer af forretninger, restauranter, en fødevare butik, underholdnings-forretninger og en biograf. Udvalget i butikkerne har både mærkevarer og selvstændige mærker. Dens lyse og luftige interiør, med brede gange og store vinduer, sikre en behagelig spadseretur på din Thailand rejse.

Fly Now Factory Outlet, Hua Hin

Fly Now er et førende Thai modebrand etableret tilbage i 1983, og har sine fabriksudsalg placeret i de store turistbyer. Der tilbydes mere end blot tøj og mode tilbehør, hvert butik har også Fly Now´s møbler linje, boligtilbehør og gavebutik samt afslappede spisesteder.

Khomapastr, Hua Hin

Khomapastr, grundlagt i 1948 sammen med Jim Thompson´s selskab, er en af Thailands mest værdsatte og velanskrevne mærker. Der findes flest bomulds produkter, mærket har specialiseret sig i hånd-print design og klassiske mønstre, især på ‘PHA kiao’, stoffet hyldes den kongelige palanquins. Beliggende inde i Hua Hin Soi 84, var denne butik den første til at åbne, og er i dag virksomhedens hovedkvarter og vigtigste udstilling, som drives af tredje generations ejere. Designet er blevet moderniseret for at opfylde de krav nutidens forbrugere stiller på deres Thailand rejse, men du finder også de traditionelle mønstre der går helt tilbage til virksomhedens tidligste dage.

Beachside
På Beach Road vil du finde et væld af souvenir varer, især genstande fremstillet af skaller. Dette er også stedet at købe strand påklædning. Varer såsom flip flops, saronger, T-shirts, hatte og shorts kan alle findes, men for det meste appelerer disse boder til det lokale marked, så forventer ikke noget ‘high fashion’. Hvad der er godt at købe på denne strækning er de thailandske poletter og erindringer eller ‘Khong FAK’. Det er helt sikkert et sted, hvor du på din Thailand rejse, kan købe gaver, der repræsenterer landets medfødte håndværk, såsom Indretningsartikler som, lamper, guirlander, vindspil og figurer.

Cha-Am Night Market
På Thai er dette kendt som en ‘talat nad’ og er åben hver dag på samme sted, bortset fra mandage og onsdage. Markedet bevæger sig rundt, så om mandagen er det længere nede i krydset på Narathip Road ved Family Mart. Om onsdagen findes den ved et vejkryds nær togstationen hvilket er grunden til folk kan henvise til det som “Train Station marked”.

Hovedsageligt populært for lokale. Her kan du købe tøj, dvd’er, cd’er og nuttede tilbehør. Udover dette er der en hel del madboder og fredag er normalt den travleste dage, hvor flere handlende dukker op. Dette marked er ikke nødvendigvis fyldt med ting, som du ønsker at købe på din Thailand rejse, men det har en fantastisk atmosfære, og er en god måde at interagere med de lokale og få et indblik i Cha-Am markedet´s oplevelse.

Premium Outlet

Hvis du ønsker at købe mærkevare-tøj til rabatpriser bør Premium Outlet være dit første sted at tage hen. Mærker som Naf Naf, Lacoste, og Jaspal, G200, bør du forvente at finde noget af her. Nogle varer er til under halvdelen af hvad du normalt ville betale. Nogle af varerne konkurrerer endda på priserne med de falske mærkevarer du finder på markeder på din Thailand rejse.

 

Hua Hin/Cha Am – Restauranter

Intet mindre end en fest venter for dine smagsløg i Hua Hin.. At overlade madlavning til en anden er altid en vigtig del af en ferieoplevelsen på din Thailand rejse, og den variation og kvalitet af restauranter i og omkring Hua Hin vil sikre, at din oplevelse er mindeværdig. Hua Hin har stadig nok fiskere til at give en stabil forsyning af frisk fisk og skaldyr til restauranterne og sine naboer Cha-Am og Pranburi. Traditionel thailandsk mad serveres selvfølgelig overalt, herunder mad-boder langs stranden og på Hua Hin´s velkendte Night Market.

Der er mange spisemuligheder, både vestlig, indisk og japansk mad, og for dem der søger en drink efter solen går ned, er der en rigelig af barer og pubber, nogle få med levende musik. Derudover har mange hoteller barer og lounger med levende underholdning. Alle hoteller og resorts har restauranter, og disse spænder fra fremragende internationale køkkener, til lette thailandske og vestlige måltider. Højt anbefalet er morgenmad, frokost og middags-bufferne på de bedste hoteller og de er absolut prisen værd, da du vil komme til at prøve et enormt udvalg af thailandsk, asiatisk og vestlig mad på din Thailand rejse. Nogle steder, består disse buffeter af åbne madlavning stationer og tilbyder ofte levende underholdning såsom traditionel thailandsk musik og dans.

Brasserie de Paris

Et charmerende fransk sted ved siden af molen, det er en klassisk menu med traditionelle godbidder, herunder oksekøds carpaccio, fransk løgsuppe og en omfattende liste af fiske-baserede retter – rock hummer i hvidt smør kan stærkt anbefales. Et populært valg for par, der vil nyde en romantisk middag og til rimeligt priser på deres Thailand rejse.

Caruso

Drevet af indfødte italienske Corrado Caruso, har denne populære italienske restaurant et udvalg af over 20 pizzaer på sin menu, og som med alt andet på Caruso er de lavet fra bunden. Traditionelle retter omfatter penne al laks eller spaghetti Siciliani, som begge er endnu bedre med en fin vin til, også dette kan let fåes på Caruso.

Chub Cheeva
Denne galleri café er et hyggeligt spisested, og et indie kunst hus i ét. Det har mix-and-match møbler, abstrakte malerier på væggene og en udendørs have, hvor du både kan slappe af og spise en bred vifte af moderne thailandske og italienske retter. Hvis du foretrækker noget lettere end et helt måltid, så prøv de hjemmelavede kager med kaffe eller blandet frugtsaft. Servicen er venlig, men meget langsom, så forvent at tilbringe en god tid af din eftermiddag eller aften timer her.

Livanto Lifestyle
Med import af alt sit kød fra Australien og New Zealand, er dette afgjort en af Hua Hin´s mere fornemme spisesteder, med trendy interiør, der er både rummelig og afslappet. Gæsterne kan vælge mellem air-conditioned siddepladser og den udendørs terrasse med udsigt over Hua Hin´s shoppinggade. Generøse-store portioner kan efterfølges af hjemmelavet is eller en kop Illy kaffe til den perfekte afslutning på en fin aftens middag på din Thailand rejse.

Aree

Servering af både thailandsk og europæisk mad. Den bedste grund til at spise i denne restaurant vil dog være de velsmagende indiske lækkerier der tilbydes. En række af perfekt simrede karryretter kan være ledsaget af en kold øl. Forretter og småretter omfatter hvad man kan forvente af et vestligt indien – løg bajis, samosas og Roti.

Baan Thai
Ligger kun ti meter fra stranden på en forhøjet terrasse. Her kan alle spisende gæster forvente havudsigt til deres måltid. Ejet af en norsk og thailandsk familie, er Baan Thai åbne for at skræddersy retter, der passer til behovene hos gæsterne på deres Thailand rejse. Menuen er overvejende fra det thailandske køkken såsom phad thai, Tom Yum Goong, karryretter og selvfølgelig fisk og skaldyr. Drinkskortet har et varieret udvalg af vine og øl, nogle fra Norge.

O-Zone

Denne livlige restaurant tiltrækker et regelmæssig publikum der er ivrige efter at nyde live-musik, mens man nyder fisk og skaldyr med en kølende hav-brise der gør oplevelsen endnu mere behagelig. Dette sted har stemning til det, især med træterrasserne og placeringen ved Beach Road, så forstår du hvorfor det er så populært.

 

Hua Hin/Cha Am – I nærheden

Kaeng Krachan National Park

Blot to timers kørsel fra Bangkok, finder du Kaeng Krachan, en af Thailands mest smukke og økologisk mangfoldige nationalparker. Parken har 2.915 km2 skovareal bestående af uberørte regnskove, granit bjergkæder, vandfald, huler og en reservoir sø, der tilbyder masser af trekking og fugle-kignings muligheder. Parken har mange vilde såvel som truede dyr, herunder sort-gule broadbills, gøende hjorte, tapirer, asiatiske elefanter, tigre, vilde hunde og asiatiske leoparder. Her er der nok at opleve på din Thailand rejse.

På grund af rigelige nedbør året rundt, er Kaeng Krachan´s skove velsignet med flere vandfald, floder og vandløb. Pa La-U vandfaldet, en af de mest kendte i parken, har 15 niveauer og flyder langs en bæk der strækker sig til den burmesiske grænse. De fleste besøgende stopper på tredje niveau, hvor en stor, dyb pool indbyder til en dukkert eller svømmetur. Fra dette niveau bliver stien rå og stejl. De der ikke er i fysisk god form er ikke i stand til at fortsætte. 

Andre vandfald kræver timers trekking i dybe, stejle skove, og nogle er overnatnings-ture. Du kan slå lejr langs vejen ved campingpladserne. For at nå til toppen af Thorthip-Tharnthip-Hinlad vandfalds loop, har du brug for at planlægge tre til fire dage på din Thailand rejse til trekking. 

Udover vandfald trekking, kan du leje en båd, kano eller kajak og tage på sightseeing inde i Kaeng Krachan reservoiret. Panoen Thung Moutain, Kaeng Krachan´s andet højeste bjerg ligger 1.207 meter over havets overflade, her ligger en smuk campingplads, men kræver omkring 5-6 timers vandring langs det hårde spor.

Khao Takiab

Denne hurtig udviklende by ligger kun omkring 7 km fra Hua Hin og er hurtigt ved at blive en selvstændig feriedestination med faciliteter lige fra indkvartering, strande, aktiviteter, restauranter og barer.

Det er ikke mange år siden, at byen kun blev lidt besøgt af turister på deres Thailand rejse, men kan nu både tage sig af pakkerejsende og uafhængige rejsende i længere tid. Tingene har ændret sig, og byen er bestemt et besøg værd for en dag, eller endnu længere.

Der er to gode strande på hver side af ”bakken”, og begge er mindre travle end Hua Hin ‘s. Her tilbydes rolige steder at slappe af og nyde god mad fra de mange nærliggende strand-restauranter. Bemærk: Området kan få travlt i weekenden og på helligdage med besøg af thaier og vigtige buddhistiske helligdage er generelt præget af hundredvis af tilhængere, der strømmer til templerne for at ofre til munkene, og dermed gøre fortjeneste.

Indkvarteringer skyder op over hele byen, og du kan nu finde en komplet serie, fra 5 stjernede resorts og spas til en række middel hoteller og pensionater.

Khao Tao

Khao Tao er en charmerende landsby bedst kendt for en dejlig afsondret strand, som er separat opkaldt Hat Sai Noi. Du må ikke forveksle denne by med dykker-øen Koh Tao, som ligger et stykke vej syd for Hua Hin og fra Chumphon.

Du vil finde denne idylliske by omkring 20 km syd for Hua Hin, ikke langt fra hovedvejen til Pranburi. Du skal blot følge skiltene til Khao Tao og derefter Sai Noi strand. Vejen går rundt om et reservoir og er nem at finde. Stranden er lille – formentlig ikke mere end en kilometer lang – derfor er den generelt stille, undtagen i weekender og på helligdage. Der er en række af strand restauranter, der serverer lækker lokalt mad, skaldyr og drinks, og de har alle liggestole og parasoller du kan benytte på din Thailand rejse.

Khao Kalok

Ca. 40 km syd for Hua Hin ligger Khao Kalok som er en fredelig bugt. Når du ankommer, vil du finde utallige restauranter, langs strandvejen med udsigt over stranden og havet. Vælg den, der passer til din smag og slap af i et par timer ved at blive kølet ned af havbrisen over noget lækker mad og drikke. Du vil finde priser her, som er væsentligt billigere end Hua Hin, og de lokale er venlige og altid glade for at se nye ansigter.

Igen, kan Khao Kalok få travlt i weekenden, så hav dette i tankerne. I løbet af ugen, kan du næsten få stedet for dig selv. Khao Kalok betyder “kranie bjerg” på engelsk, og bugten er lang og bred. Der er en interessant hule på den sydlige side med et hul gennem midten. Svømning er fornuftigt ved højvande og crossere kan lejes til at udforske stranden yderligere. Alternativt kan du selvfølgelig også bare slappe af i restauranten eller på stranden. Khao Kalok er god til en dag væk fra Hua Hin på din Thailand rejse.

Pranburi og Paknampran

Beliggende ca. 30 km syd for Hua Hin, er Pranburi og Paknampran hurtigt blevet selvstændige turistmål. I mange år, var de ikke så begunstiget, hverken af lokale eller turister, de fleste mennesker opholdt sig i Hua Hin eller CH-am. Dog er Pranburi og Paknampran nu blevet populære, og som følge heraf er der dukket en række hoteller og feriesteder op i området og flere er ved at blive udviklet. Stranden her er ikke en af områdets bedste, men det er okay, og hvad der tiltrækker de fleste mennesker på deres Thailand rejse hertil, er den fred og ro du kan få her.

 

Hua Hin/Cha Am – Artikel

8. årlige Preserve Hua Hin Heavy Halvmarathon & Fun Run for miljømæssige årsager

Published @ 02 May 2011 by Hua Hin Today

Den 8. Hua Hin Heavy Halvmarathon finder sted den 28. maj 2011 fra kl. 04.00 om morgenen og frem til Hin Lek Fire Mountain. Hosted af Bevar Hua Hin koncernen og Hua Hin Kommune, har dette års arrangement til formål at øge bevidstheden om miljø-trusser i Hua Hin og samtidig fremme et godt helbred blandt thailandske folk.

Mr. Kris Rojanasathira, formanden for Bevar Hua Hin gruppen, sagde under den  kongelige protektion af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Maha Chakri Sirindhorn, at koncernen normalt organiserer aktiviteter med henblik på miljøbeskyttelse i Hua Hin hele året rundt, da byen har mange smukke turistattraktioner, som tiltrækker besøgende. Mens nogle turister er bekymrede over miljømæssige trusser, der synes at stige gradvist, er andre stadig uvidende. Den 8. Hua Hin Marathon er derfor en begivenhed, der ikke blot fremmer et godt helbred for thailandske folk, men også kræver deres engagement om miljøbeskyttelse.

I år har begivenheden to konkurrencer: den 21,1 kilometer halv maraton og 10,55 km kvartal maraton for mænd og kvinder. Det er et motionsløb for et godt helbred, men vinderen af denne kategori vil blive tildelt en medalje. De der vinder halv og kvart maraton, vil modtage et trofæ overrakt af prinsesse Sirindhorn. Desuden deltager begge vindere i ensærlig lodtrækning om en computer, et fjernsyn og andre præmier.

Ansøgning om begivenheden er nu tilgængelig. Tilmelding kan også ske på Hin Lek Fire Mountain den 28. maj fra 12:00 til 19:00 eller den 29. maj kl. 04.00 om morgenen. Deltagerprisen for den halve maraton er 350 baht per person, 200 baht per person for kvartal maraton og 3 kilometer jogging.
http://www.huahintoday.net/news/local-news/8th-annual-preserve-hua-hin-heavy-half-marathon–fun-run-for-environmental-causes-.htm