Velkommentil Chiang Rai

Chiang Rai

Thailands nordligste provins, Chiang Rai ligger 785 kilometer fra Bangkok og grænser op til Myanmar i nord og Laos i øst. Provinsen er opført af Konh Mengrai i 1262 og er overvejende bjergrigt terræn og danner den ‘gyldne trekant’ omkring Mekong-flodeni. Chiang Rai er et stort trækplaster for de turister der på deres Thailand rejse er ivrige efter at opleve områdets natur attraktioner, og lære om dets plads i Thailand´s fortid. En anden vigtig årsag til turismen i området, er de lokale bjergstammer. Besøg i bjergstamme landsbyerne er regelmæssige begivenheder samt varer fremstillet af bjergstammerne (materialer, smykker osv.) er meget populære at køb. Provinsen har en række centrale attraktioner, herunder Mai Sai, Chiang Saen – hjemsted for en lang række ældgamle ruiner, og Doi Hua Mae Kham – hjemsted for en række af bjergstamme landsbyer, som alle er værd at opleve på din Thailand rejse.

 

Chiang Rai – At komme dertil

Med fly
Thai Airways International (TG), Orient Thai Airlines og Air Asia tilbyder daglige flyvninger mellem Bangkok og Chiang Rai. Flyveturen tager cirka 1,15 timer.

Med bus
Der er både busser med og uden aircondition fra Bangkok Northern Busterminal på Kamphaengphet 2 Road. Turen tager omkring 11 timer. 

Med bil
Tag hovedvej nr. 1 (Phahonyothin Road), drej ved nr. 32 som passerer Ayutthaya, Angthong, Singburi, skift til nr. 11 som passerer Phitsanulok, Uttaradit, Phrae, drej til venstre til hovedvej nr. 103, kør indtil du passerer Ngao distriktet og drej til højre til hovedvej nr. 1, som fører dig til Phayao og derefter til Chiang Rai. Hele afstanden er 785 km.

Med Tog
Der er ingen direkte tog til Chiang Rai. Du er nødt til at tage toget til Lampang (9 timer. Fra Bangkok) eller Chiang Mai (11 timer). Og derefter tage en bus til Chaing Rai. (2 timer. Fra Lampang og 1,30 timer fra Chiang Mai).

 

Chiang Rai – Vejret

Der er tre årstider ligesom i Chiang Mai – Den varme årstid fra Marts til Maj, regntiden fra Maj til Oktober og den kølige sæson fra November til Februar. I den kolde sæson, kan temperaturen falde til 13 grader om natten, den kan være lavere i bjergene, så sørg for lidt ekstra tøj på din Thailand rejse.

 

Chiang Rai – Attraktioner

Den gyldne trekant

Den gyldne trekant ligger i Chiang Rai-provinsen, i den nordligste del af Thailand. Det var et ekspansivt område der både har Thailand, Laos og Myanmar indenfor rækkevidde. Tidligere var området berømt for opium-dyrkning og fik guld i bytte. I Thailand, ligger den gyldne trekant 28 km fra Mae Sai-distriktet, det er området hvor Khong floden og Ruak mødes, området kaldes Sop Ruak. Området er fuld af smuk natur og gamle templer og landskabet ved Khong floden ved daggry er smuk, her kan du se solen stå op i tågen. Der er en række hoteller og resorts bygget i området, nogle af dem er 5-stjernede.

De typiske seværdigheder på den gylden trekant tur er byen Mai Sai, hvor du endda kan krydse ind i Burma for at shoppe, den lille landsby Sop Ruak og endelig den gamle by Chiang Saen.

Hvordan kommer du dertil på din Thailand rejse: Fra Chiang Rai kan du tage en bus til Chiang Saen og fra Chiang Saen tage en Songtaew til Sop Ruak. Der er også ture fra Chiang Mai til Den Gyldne Trekant-området.

Chiang Rai Aften Bazaar

Chiang Rai Aften Bazaar ligger mellem busstationen og Phaholyothin Road i centrum af byen. Markedet består af mange små stande på den smalle gade mellem Phaholyothin Road og busstationen. De mange forskellige butikker er værdsat af shopping entusiaster på deres Thailand rejse, her kan alt nemlig købes; silke, tatoveringer, og endda kæledyr. Bjergstammerne sælger et fantastisk udvalg af gamle mønter, samlerobjekter af håndarbejde og fine quiltede sengetæpper.

Bortset fra shopping, er der en udendørs scene med kulturelle forestillinger, open-air restaurant og øl-have.

Aften Bazaaren er åben dagligt fra kl. 18:30 til kl. 23:00

Sådan kommer du dertil: Chiang Rai Aften Bazaar ligger tæt på centrum af byen, og du kan nemt gå dertil fra busstationen.

Khun Kon Waterfall Forest Park

Beliggende 30 km syd for Chiang Rai by, langs ruten 1211.

Den 70-meter høje Khun Kon eller Tat Mok vandfald er det højeste og smukkeste i provinsen. Omgivet af tætte træer, er området også godt til vandreture.

Kok-floden
Gennem hjertet af Chiang Rai, løber denne 130-km lange charmerende flod med ry som værende blandt en de mest naturskønne og uspolerede floder der stadig findes i Thailand. Langs bredden er der tætte jungler, bjergklipper og mange bjergstamme landsbyer. Elefant ridning og trekking tilbydes også i nogle landsbyer og kan være en del af turen på din Thailand rejse.

Strømmen flyder stille det meste af vejen, med undtagelse af en række strømfald nær den nederste del af floden, hvilket gør turen mere spændende. Det tager 3 dage og 2 nætter at dække afstanden på 80 km fra Tha Ton til Chiang Mai og videre til Chiang Rai by med river raft. Flod ture til og fra Chiang Rai med long-tail bådene sejler også regelmæssigt. Turen tager ca. 4-5 timer.

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew var kendt som Wat Pa Ja (templet i den Gyldne Bambus Skov), fordi den i virkeligheden var omgivet af bambus skov. Navnet blev ændret til Wat Phra Kaew i 1977 efter templets chedi blev ramt af lynet, hvilket Phra Kaew Morakot (Emerald Buddha-statue) også afslører indenfor.

Wat Phra Kaew er berømt i hele Thailand som det oprindelige hjem for den gennemskinnelige grønne Buddha, som pryder Emerald Buddha-tempelet i Bangkok Grand Palace. Phra Kaew Marakot forblev på Wat Phra Kaew i Chiang Rai i 43 år (1934-1977), før dens opdagelse og forblev i to år derefter, hvorpå den blev flyttet til Lampang i 1979.

Et nyt Phra Kaew Marakot billede blev skåret i Kina af canadisk Jade til ære for Hendes Kongelige Højhed Somdej Phrasrinkharintra. En indvielse fandt sted i Bangkok den 20. September 1991 og billedet blev installeret ved en stor ceremoni i Wat Phra Kaew, Chiang Rai den 19. oktober samme år. 

Hvordan kommer man dertil på din Thailand rejse: Fra King Mengrai the Great Memorial i Chiang Rai centrum, drejer du til venstre og kører direkte til tre-vejs-krydset og drejer til venstre og 100 meter efter vil du se Wat Phra Kaew på din højre side.

Wat Rong Khun

Beliggende i Pa Eller Donchai District, Muang County, Chiang Rai-provinsen.

Wat Rong Khun ligger ved indgangen til Khun Kon vandfaldet, med 12 km til Muang Amt, Chiang Rai-provinsen. Templet er blevet designet og konstrueret af en berømt thailandsk kunstner ved navn Chaloemchai Khositphiphat. Konstruktionen af dette moderne tempel er kunstnerens livsværk. Selvom templet ikke er blevet færdigt, har den slående arkitektur tiltrukket mange turister, der ønsker at se den store buddhistiske kunst. Dette tempel er i ren hvid og pyntet med udsøgt traditionel thailandsk stuk-stil, som har til formål at repræsentere himlen.

 

Chiang Rai – Shopping

Chiang Rai er en af de berømte provinser med høj kvalitet af sølvtøj, silke, kunsthåndværk og andre lokalt fremstillede produkter, såsom marineret svinekød, konserveret svinekødspølse, træskærerarbejder og keramik, i butikker i Muang og Mae Chan amter, flest på Phahonyothin Road.

Andre shopping områder ligger i Mae Sai amt og ved Den Gyldne Trekant. Hundredvis af butikker og boder i Mae Sai ligger tæt sammen og fortsætter helt til Thai-Myanmar grænsen. Nogle populære emner er silke og lokalt tøj, sølvtøj, jade, ædelstene, træskærerarbejder, tørrede frugter, konserves mad og håndlavede souvenirs – her finder du mange interessante ting på din Thailand rejse.

Kaat Jiang Hai Ramleuk 

Hvis du er ude en lørdag aften, må du ikke gå glip af Kaat Jiang Hai Ramleuk på din Thailand rejse, et ekspansivt gademarked med fokus på alt hvad Chiang Rai kan tilbyde, fra håndværk til lokale retter. Markedet starter på Th Thanalai fra Hilltribe Museet til morgen-markedet.

 

Chiang Rai – Restauranter

Chiang Rai by er fyldt med mad butikker og restauranterne tilbyder en bred vifte af mad, der spænder lige fra lokale retter til det internationale køkken. Kommer du her eller til andre nordlige provinser på din Thailand rejse, anbefales det at smage det lækre lokale mad. Generelt er Khantok, en traditionel middag lavet af nordlige mennesker, serveret i de fleste thailandske restauranter. Desuden er den pragtfulde nordlige dans opført i nogle af dem.

Phu-Lae

Den klimatiserede restaurant er overordentlig populær blandt thailandske turister for sine velsmagende nordlige thailandske retter. Af anbefalet lokale retter kan nævnes gaang hang lair, svinekøds-mave i karry, burmesiske inspireret, og serveret med syltede hvidløg, og Sai oo · a, urte-pakkede pølser.

Loong It

Hvis du vil spise som en lokal på din Thailand rejse, skal du ikke lede længere end til denne rustikke, men lækre mad hytte. Der er en engelsk-sproget menu på væggen, men gå ikke glip af det sublime lâhp Gai, hakket kylling stegt med krydderurter og toppet med sprøde dybstegte skalotteløg og hvidløg.

Restauranten ligger på Th Phranorn i nærheden af krydset ved Superhighways, kig efter et skilt, der siger ‘Local Food “.

Old Dutch

Denne hyggelige, udlændinge-venlige restaurant er et godt valg, hvis du er træt af ris på din Thailand rejse. Der er en række hollandske og andre vestlig inspirerede retter, samt et godt bageri.

 

Chiang Rai – I nærheden

Chiang Saen

Chiang Saen er en by beliggende lige ved siden af Mekong-floden. Selve byen er ganske almindelig med undtagelse af sine ruiner – ruiner, der giver arkæologiske beviser for Chiang Saen tidligere herlighed af et by rige i det 14. århundrede. Byen er bogstaveligt talt fyldt med templer (36 i alt), fæstninger, voldgrave og Buddha billeder, rester af bymure og Chedis, som alle bærer vidnesbyrd om sin spændende fortid. I virkeligheden er nogle af monumenterne faktisk ældre end Chiang Saen æra, der beviser et endnu senere kongerige blandt lokalbefolkningen som ‘Yonok “. Mange af genstandene (skulpturer, Lanna-stil Buddha billeder og keramik), udgravet i Chiang Saen er blevet flyttet til Chiang Saen Nationalmuseet for at give et fascinerende indblik i områdets historie og forhistorie.

Beliggende meget tæt på Den Gyldne Trekant, er Chiang Saen et overgangssted til Laos, men kun for thailandske og Laos borgere. Byen fungerer også som en havn for skibe med at transportere varer fra Kina. Du skal vide på din Thailand rejse at selvom de arkæologiske aspekter af Chiang Saen er fascinerende, er selve byen meget stille, med meget lidt at foretage sig, næsten alt i byen lukker omkring 21:00.

Phu Chi Fa Forest Park

Beliggende i Thoeng distriktet i Chiang Rai-provinsen, er der en fantastisk udsigt fra Doi Pha Mon med en højde på 1628 meter over havets overflade. Fra Phu Chi Fa, vil du opleve det spektakulære bjerglandskab mellem Thailand og grænsen til Laos. Du kan forvente udsigt over Mekong-floden og dybt ind i Laos. Herfra kan du også se en lille landsby i Chiang Tong District og bjerge i Laos langt væk.

Et perfekt sted til at tage billeder på din Thailand rejse er området 50 meter før du når toppen. Fra dette punkt, kan du se solopgangen kommer ud fra toppen af bjerget, mens havgusen langsomt forsvinder. Med den utroligt smukke natur, gør det kølige vejr og smukke lokale blomster det til et sted, du bør besøge mindst én gang på din Thailand rejse. Stedet er meget populær i vinteren (november-februar).

På din Thailand rejse til denne park finder du mange for eksempel pensionater, feriecentre og campingpladser omkring Phu Chi Fa. Phu Chi Fa er for det meste besøgt i de tidlige morgentimer. I stedet for at forlade Chiang Rai meget tidligt om morgenen (ca. kl. 02:00), anbefales det besøgende at overnatte omkring Phu Chi Fa, vågne tidligt op omkring kl. 05:00 og gå op til bjergtoppen. Besøgende kan overnatte på Ban Rom Fa Thong og Ban Rom Fa Thai. Derfra er der cirka 1,8 kilometer til udsigtspunktet på bjerget.

Sådan kommer du dertil: Forlad Chiang Rai by, ad hovedvej 1020 til Thoeng. Kør 63 km indtil du når motorvej 1115. Drej her og køre 21 km til Ban Pang Kha. Fra Ban Pang Kha, kør endnu 24 km til Phu Chi Fa. Den samlede afstand fra Chiang Rai til Phu Chi Fa er 108 km.

 

Chiang Rai – Artikel

Chiang Rai – Et fantastisk tilflugtssted

Forfatter: Alex Albert

Chiang Rai tilbyder rejselystne et væld af eventyr og en indsigt i sin historiske fortid, som omhandler mange mysterier og folkemusik. Fra at være en fotografs glæde til at være en kulinarisk rejsendes favorit, er Chiang Rai en god base til at udforske de maleriske omgivelser.

Chiang Rai er en afslappet by med en rig kulturel mangfoldighed, der på et øjeblik rammer den rejselystne. Den maleriske by er omgivet af mystiske bjerge og dale, og opfordrer rejsende til at udforske terrænet. Chiang Rai er Thailands nordligste provins og deler sin grænse med Myanmar og Laos. Chiang Rai har farverige skikke og en uændret levevis, der giver et generøst glimt af sin traditionelle livsstil. Der er en stor befolkning af bjergstammer, og hver stamme taler forskelligt sprog. Der er en lang række turistattraktioner blandt andet buddhistiske templer, helligdomme, og en masse Lanna-stil arkitekturer, der fortæller masser af historie om Chiang Rai.

Den mest berømte turistattraktion i Chiang Rai er Wat Phra Kaeo, som er berømt for sin Emerald Buddha, som senere blev flyttet til Bangkok. The Gate of Siam er også et meget besøgte sted, og det er et af de få steder hvorfra du kan opleve en panoramisk udsigt over den mægtige Mekong-flod. Wat Doi Se Tung er et anden meget vigtigt tempel i Thailand, og det menes at have det venstre kraveben af Herren Buddha er nedfældet i de to pagoder. Turen op til denne bjerg- helligdom tilbyder en fantastisk udsigt, en sand glæde. Bortset fra de historiske attraktioner, har Chiang Rai en masse tilbyde rejsende. Det er også et sted, hvor du kan få fantastiske souvenirs og et fantastisk køkken for den kulinariske rejsende.

Chiang Rai er en malerisk by, og byder på mange sightseeing muligheder, den bedste måde at komme rundt på er med cykler. De er let tilgængelige, komfortable og du kan køre i din eget afslappede tempo. Biludlejning er også let tilgængelige, og det vil være værd at udforske de omkringliggende områder, hvilket Chiang Rai ligger som en god base til. Bortset fra en række turistattraktioner i byen, kan besøgende også nyde en smuk køretur til byen Chiang Mai, som tager omkring tre timer i bil. For en mere afslappet ferie, kan du også prøve de to internationale golfbaner, Santiburi og den gamle lufthavn, som ligger uden for byen. Chiang Rai har en international lufthavn, og rejsende kan også køre direkte fra Bangkok for at komme til byen.

At få en bolig i Chiang Rai er let og Chiang Rai´s hoteller tilbyder forskellige muligheder, rejsende kan vælge mellem bed and breakfast typer til luksuriøse hoteller. Rejsende vil finde et væld af faciliteter og tjenester, og overraskende nok er hotellerne i Chiang Rai også til en overkommelig pris. De fleste af hotellerne i Chiang Rai er placeret i naturskønne omgivelser og tilbyder rigelige glimt af det lokale liv. 

http://www.1888articles.com/chiang-rai-a-great-retreat-067905.html